„Klubrádió“

30 éve...

2019. március 15., péntek 18:00

A Klubrádió egyedi műsora Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot elindító nap évfordulójára. A 171-re. Az adásban az 1989. március 15-ei ellenzéki tüntetésről beszélgetett Rózsa Péter műsorvezető Ripp Zoltán történésszel.

30 éves a Hócipő – kabaré

Egyedi műsorunkat 2019. szeptember 28-án, szombaton 14 órától sugároztuk. az ismétlése a következő hétfőn 21 órakor volt.

Színtiszta politikai kabaréműsort csinált jubileumára a Hócipő. A 2019. szeptember 24-én a RAM színpadán előadott műsor hangfelvételét a Klubrádió néhány nap múlva sugározta. A felvételt betettük archívumunkba, ha még nem ismeri, hallgassa meg Ön is!

A rendszerváltás képei

Műsorvezető:
Dési János
Szerkesztő:
Bálint Judit

2019. október 23., péntek 13:00

Beszélgetés Elbert Márta filmrendezővel. A 2019. október 23-ra szerkesztett egyedi műsorunk a Fekete Doboz alapítójával az év nyarán felvett interjúsorozatból készített ismétlőválogatás.

A világ urai

Műsorvezető:
Szénási Sándor

péntek 19:00; ism.: vasárnap 16:00

A Klubrádió ismeretterjesztő sorozata, történelmi precizitással és szakértői segítséggel vizsgálja a jelent. Az egyórás beszélgetések a világ történéseit meghatározó és befolyásoló emberekről, hatalmakról, jelenségekről szólnak. A szerkesztő: Selmeci János. 

 

Állatbarát

Műsorvezető:
Lay Viktória
Szerkesztő:
Lay Viktória

pénteken 14:00; ism.: vasárnap 2:30

Kedvenc magazin, azoknak akiknek már van, és azoknak is akik csak szeretnék, hogy legyen... Praktikus elméleti és gyakorlati segítségek felelős állattarttáshoz. (Ül! Hallgat!)

A műsor megszűnt, utolsó adását 2020. augusztus 14-én, pénteken sugároztuk.

Angyalföldi Hetes

2019. október 11., péntek 21:00

Hosszú szünet után újraéledt a népszerű kabaréműsor, a Heti Hetes, legalábbis megidézték egykori szereplői. Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László és Farkasházy Tivadar Angyalföldi Hetes címmel tartott előadást még szeptember 24-én a Radnóti Miklós Művelődési Központ színpadán. Az előadás hangfelvételét a Klubrádió október 11-én pénteken 21 órától sugározza. Hallgassa Ön is!

Anno Budapest

Műsorvezető:
Panxnotded Miklós
Szerkesztő:
Árva Brigitta

vasárnap 14:00; ism.: hétfő 00:00

A hallgatók emlékeiből rakja össze az ismeretlen főváros képét Panxnotded Miklós. Budapest épületein, parkjain, közterein, szórakozóhelyein, legendáin keresztül bemutatkozik a város régi és akár az új arca is. És mi van ha nem telefonálnak? (06-1-24-07-953)

A szerkesztő: Árva Brigitta.

Az Anno Budapest Facebook-oldala

Az igazság pillanata

Műsorvezető:
Bolgár György

péntek 12:30 – Új műsor! Első adás: március 8.

Az igazság pillanata – Valótlanságokkal szemben a tények. Bolgár György műsora a ránk zúduló , egyre gyakoribb és egyre durvább hazugságokra kívánt választ adni. Ebben az értelemben hasonlított a szerző töb mint kilenc éven át a 168 óra című hetilapban közölt sorozatára (Hogy mivan?), illetve a Népszava szombati számában jelenleg is olvasható Hazugságvizsgálóra. A lényeg mindegyik esetben az volt, hogy a hazugságokkal, csúsztatásokkal, félrevezetésekkel traktált közvéleményt megismertessük a tényekkel.

szerkesztő-műsorvezető: Bolgár György
a szerkesztő munkatársa: Kovács M. Veronika

A műsor szünetel.

Basszus

Műsorvezetők:
Göczey Zsuzsa
Bencsik Gyula
Szerkesztő:
Göczey Zsuzsa

kedd 20:00; ism.: szombat 19:00

Nyitott fülű zenészekről, nyitott fülű hallgatóknak. Zenei programajánló Göczey Zsuzsa szerkesztésében. (Ez sem lemezbörze...)

Belső közlés

Műsorvezetők:
Marton Éva
Szegő János
Pályi Márk

hétfő 20:00

A Klubrádió zenés, irodalmi műsora Pályi Márk szerkesztésében jelentkezik hétfőnként. A műsorban hétről hétre költők vagy írók olvassák föl megjelenés előtt álló szövegeiket, és zeneszámokat hoznak mellé, amelyek befolyásolták a szövegeik megszületését, alkotói pályájukat, meghatározták életük fordulópontjait. A zene itt nem az okos szó elhallgattatását, hanem az ahhoz fűződő viszonyunk elmélyítését segíti. Nem csupán díszítőelem, hanem rajta keresztül tudunk meg a vendégünkről fontos dolgokat. Pályakezdőktől a szakma nagyjaiig sok mindenki megfordult már a stúdióban, és számos fiatal színész felolvasása gazdagította a tartalmazt. Időről időre pedig rendhagyó adásokkal lepik meg a hallgatókat a műsor készítői: egy-egy ismeretlen, de nagyon érdekes szövegről vagy témáról esik szó.

Bonyolult dolgok

Műsorvezetők:
Bálint Judit
Korpás Krisztina
Szerkesztők:
Bálint Judit
Korpás Krisztina

csütörtök 21:00; ism.: hétfő 04:00

A Bonyolult dolgok közérdekű társadalomtudományi, társadalompolitikai témákat dolgoz fel szakértőkkel, tudósokkal, vagy a témát feltáró újságíróval. Minden műsor egy kérdést feszeget, de igyekszünk azt minél alaposabban körüljárni, és bemutatni, hogy egy-egy helyzetnek számos kimenetele és megoldása lehet. A válaszokat és a megoldásokat nem feltétlenül mi adjuk meg a kérdésekre, inkább arra törekszünk, hogy bemutassuk, hogy a dolgok  a legtöbbször nem feketék vagy fehérek, hanem annál sokkal de sokkal bonyolultabbak. A műsort Korpás Krisztina és Bálint Judit vezeti.

Café Péntek

Műsorvezető:
Váradi Júlia
Szerkesztő:
Váradi Júlia

péntek 20:00; ism.: vasárnap 19:00

Művészkávézó... Pénteken este összegyűlnek a mai magyar kultúra szereplői, hogy művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről beszélgessenek Váradi Júliával.

 

Csak semmi majré - magyar zsidó történetek

Műsorvezető:
Rózsa Péter
Szerkesztő:
Rózsa Péter

csütörtök 13:00

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgettünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája. Erről is beszélgettünk rabbikkal, történészekkel és szakértőkkel.

A műsor megszűnt, utolsó adását 2020. szeptember 17-én sugározta a Klubrádió.

Dobszerda

Műsorvezető:
Váradi Júlia
Szerkesztő:
Váradi Júlia

szerda 20:00; ism.: vasárnap 12:00

Váradi Júlia beszélget. Művészportréiban igyekszik megismerni az alkotót, az alkotásait, az életét és azt is, hogy érzi magát a művész a mostani „bőrében”. 

Dr. Bubnó Roll

Műsorvezető:
Bubnó Márk
Szerkesztő:
Árva Brigitta

hétfő 15:00; ism.: kedd 05:00

Klasszikus zenei műsor nem klasszikus felfogásban. Dr Bubnó és vendégei megkísérelték a klasszikus zenei művekkel és művészekkel egy szintre emelni a zenehallgatás villamosmegállójának peronját.  Általában nem sikerült nekik.  

Dr. Bubnó sokak által kedvelt műsora hosszú éveken át futott a Klubrádión, utolsó adását 2020. június 22-én sugároztuk. A helyén, hétfőn délután 3-tól az Operaklub című műsorunkat hallgathatják!

Éljen a jogával!

Műsorvezető:
Szente László

péntek 14:30; ism: szerda 23:30

A Klubrádió 30 perces jogvédő magazinja.

Szabadságjogaink fogynak, de még nem fogytak el teljesen. Ami megmaradt, azt mi magunk tarthatjuk életben azzal, hogy élünk velük, kiállunk magunkért és másokért, ahelyett, hogy csak legyintenénk. 

Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Műsorvezető:
Fábián László

szerda 13:00; ism.: szombat 8:00

Az Élőben a városból 2.0 egy autós és egy közlekedési műsor egyvelege. Alcíme sokat elárul: Autótól a Zebráig, A-tól Z-ig minden, ami aktuális és érdekes kérdés a közlekedésünkkel kapcsolatban.

Eurozóna

Műsorvezetők:
Zentai Péter
Kárpáti János
Szerkesztő:
Zentai Péter

péntek 13:00; ism.: szombat 7:00

A Klubrádió külpolitikai magazinműsora. Állandó témáink az Európai Unió, benne Magyarország jelene és jövője, valamint a nagyvilág politikai, gazdasági, és társadalmi folyamatai. 

Ez itt a kérdés

Műsorvezetők:
Neuman Gábor
Lampé Ágnes

minden hétköznap 12:15

Ez itt valójában a válasz, vagyis a kérdéshez tartozó fórum. A hallgatók egy kérdésfelvetésre reagálva élőben beszélhettek a műsorvezetővel. Főleg történeteket, a témához kapcsolódó sztorikat vártunk.

A műsor megszűnt.

Felütés

Műsorvezető:
Molnár Szabolcs

szerda 21:00

Kortárs kalasszikus zenei műsor, adásonként általában két témát és ezekhez kapcsolódóan két zenei eseményt jár körül, melyekhez az előadókkal, zeneszerzőkkel, szakértőkkel beszélgetve, és persze sok-sok zenei részlettel igyekszik kedvet csinálni  a szerkesztő, Belinszky Anna zenetörténész.

Filmklubrádió

Műsorvezető:
Rózsa Péter

minden hónap 3. szombatján 14:00; ism.: vasárnap 8:00

Minden hónapban bemutatunk egy korábbi fontos dokumentumFILMet egy budapesti KLUBban, hogy visszaemlékezhessünk a múltra és akár összevethessük a jelennel. A helyszínen találkozhatnak alkotókkal, szereplőkkel, szakértőkkel és beszélgethetnek is velük. Mindent rögzítünk, így lesz belőle RÁDIÓműsor.

A műsor a játványhelyzet miatt már májustól vakációra ment, legközelebb a nyári szünet után találkozhatnak vele hallgatóink!

Fülbevaló

Műsorvezető:
Kovács M. Veronika
Szerkesztő:
Kovács M. Veronika

kedd 13:00; ism.: szerda 04:00 és vasárnap 4:00

Magazin nőknek, és azoknak a férfiaknak, akik szeretik őket.Nincsenek tabuk, nincsenek határok, minden ami egy fülbe belefér...

Ha én ezt a Klubban elmesélem … !

Műsorvezető:
Barna Zsuzsanna

péntek 20:00, ism.: vasárnap 19:00

Ismert emberekkel beszélgettünk meghatározó kulturális élményeikről, amelyek különösen nagy hatással voltak a szemléletükre, személyiségük alakulására. Személyes viszony egy filmhez, színházi előadáshoz, könyvhöz, koncerthez, vagy akár divatirányzathoz, kultúrtörténeti korszakhoz. Minderről úgy, mintha egy kávéházi asztalnál társalognánk egy latte vagy egy pohár bor mellett.

A műsor utolsó adását 2020. augusztus 21-én, pénteken sugároztuk. 

Hallójárat

vasárnap 15:00; ism.: vasárnap 22:00

A Hallójárat című műsorblokk 2019. március 17-e után átalakult. Az adásban addig sugárzott Galaxis kalauz, Művészbejáró és Katonadolog című produkciók önálló műsorként folytatódnak!

Az adásban óránként váltották egymást a műsorok, így garantálva a változatos hétvégi kikapcsolódást.

Az első órában Lay Viki és Timár Ágnes a Galaxis kalauzban irányított utazásra hívta a hallgatókat. (Ez a műsor március 17-e után átkerült keddre.)

A második óra Bóta Gáboré, aki Művészbejáró címmel klasszikus színházi magazinnal készül. 

A harmadik órában Borgula András érkezik a Katonadologgal. Férfi magazin, főleg nőknek.

Halottak napja elé - 2019

Szerkesztők:
Gálvölgyi János
Váradi Júlia
Szénási Sándor
Kelen Károly
Rab László

2019. november 1., péntek

A Klubrádió 2019. november 1-jei, mindenszentek napi egyedi, tematikus műsorsorozata. 

Reggel 6-7 közt Vass Éva színművészre az április 17-i Dobszerda-beli interjújával emlékezünk,

 

7-8-ig megismételjük a július 18-i Folyt. Köv. – Volt egyszer egy Népszabadság című műsor Heller Ágnessel készült interjúját,

 

10-től az Ötösben Gálvölgyi János 2010-es, Horváth Ádámmal és 2009-es, Ungvári Tamással készült interjúját hallhatják újra,

 

12-13 óráig Váradi Júlia műsorvezető a Dobszerda ismétlőadásában Kardos András filozófussal beszélget arról, hogyan lehet élni Konrád, Heller, Rajk nélkül... ,

 

14-15-ig ismét Rajk Lászlóra emlékezünk, a Szabadság, Elvtársak című műsor április 12-ei adásának ismétlésével.

 

A Reggeli gyors kivételesen 8-10-ig robog Pálinkás Szüts Róberttel,

 

16 órától pedig Lang Györgyivel és Falusi Mariannal beszélgethetnek a Megdumáljuk! Című betelefonálós műsorunkban.

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Műsorvezető:
Timár Ágnes
Szerkesztő:
Timár Ágnes

szombat 13:30; ism.: hétfő 23:30

Kimaradt jelenetek, extrák, audiokommentár, és minden, ami egy rendezői változatba beleférhet. Művészportrék, filmelemzések, képregény adaptációk, mozis múltidézés félórában.

Házi Szörp Fesztivál

Műsorvezetők:
Panxnotded Miklós
Para-Kovács Imre

2020. szeptember 20., vasárnap 14:00

Házi Szörp Fesztivál –a Klubrádió egyedi műsora 2020. szeptember 20-án.

Vasárnap délután 2-kor töltsön magának otthon egy szörpöt, dőljön hátra a karosszékben és 6 óráig képzelje magát a szokásos éves fesztiválunkra.

Idén Házi Szörp Fesztivált tart a Klubrádió, hogy vigyázzunk egymásra.

Szeptember 20-án, vasárnap 14 órátől Para-Kovács Imre, Pálinkás Szüts Róbert és a Klubrádió stábja várja önöket! Lesz Arany Zebra-díjátadás, operatív törzsi gyűlés, zene, tánc, kvízzel, meglepetésekkel.

Nem adjuk fel, önökkel együtt folytatjuk!

Vasárnap 2-től 6-ig Házi Szörp Fesztivál a Klubrádióban, a 92.9-en, és az interneten is.

Hetes Stúdió

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Neuman Gábor
Lampé Ágnes
Hardy Mihály
Szerkesztők:
Bálint Judit
Herskovits Eszter

szombat 15:00; ism.: vasárnap 0:45, 9:00

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Hólabda

Szerkesztő:
Barna Zsuzsanna

2019. december 24., kedd 14.00 és december 25., szerda 14.00. Ism.:december 26., szerda 16.00

Alkalmi ünnepi műsorunk.  A Klubrádió kollégái kérdezik egymást. Láncinterjú. 

Hosszabbítás

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor
Szerkesztő:
Árva Brigitta

kedd 15:00

Hosszabbítás - mert a meccsek a pályán nem érnek véget...
Minden hétfőn 9 órától hosszabbítjuk meg az elmúlt hét sporteseményeit az egyórás magazinműsor keretein belül, amelyben igyekszünk megtárgyalni majdnem minden sikert és bukást is. 
Részletesebb híreinket http://hosszabbitas.hu/ - weboldalon is elolvashatják

Ingatlanpiac

Műsorvezető:
Törtei-Takács Kriszta
Szerkesztő:
Törtei-Takács Kriszta

kedd 14:00; ism.: vasárnap 3:00

 A műsor naprakész információkat közvetít az ingatlanpiac aktuális kérdéseiről. E mellett minden műsorban lehetőséget kapnak a hallgatók arra, hogy a meghívott szakértőktől kérdezzenek. Állandó szakértők hitelezéssel, lakástakarékokkal, földhivatali ügyekkel, ingatlan adózással, illetékfizetéssel, közjegyzői ügyekkel, lakásfelújítással, lakberendezéssel és ingatlan értékének meghatározásával foglalkoznak.

Jazzteszt

Műsorvezető:
Halper László
Szerkesztő:
Halper László

vasárnap 20:00

Barangolás szakavatott tárlatvezetéssel a jazz világában, bemutatva a műfaj sokszínűségét. Ebben a vasárnap esti két órában helyet kapnak a jazz-zel rokon műfajokban alkotó művészek felvételei is. 

Katonadolog

A Katonadolog a Klubrádió egykori műsora, amelynek utolsó adását 2019. szeptember 8-án sugároztuk.

A Katonadolog a csatorna más műsoraival ellentétben a káoszon alapult. Sem tematika, sem vezérszál, sem egység nem, vagy csak alig lelhető fel benne. Viszont Borgula András annál inkább. A műsorvezető-szerkesztő saját szája íze szerint hívta vendégeit az élet minden tájáról, hogy kellemes, többségében könnyed beszélgetéseket folytasson velük vasárnap délutáni háttérként az élethez. Bocsássák meg neki, ha néha komoly. 

Kék Ördögök

Műsorvezető:
Nemes Nagy Péter

szombat 20:00

A műsorban hazai előadók felvételei szólalnak meg elsősorban a blues műfajból, de annak rokon területeiről is. Elhangozhat rock, funky és akár jazz is. Alkalmanként vendégek érkeznek a műsorba, lehetőleg hangszerrel. 


Kinevetsz a Végén?!

Szerkesztő:
Sugár Ágnes

kéthetente szombat 14:00; ism.: vasárnap 8:00

A Klubrádió közéleti dumapartija. A műsort a (köz)élet vezeti, Borgula András moderálja.

A szerkesztett műsor a felvételt követő szombaton 14 órakor kerül adásba, egy héttel később pedig megismételjük.

A műsor a játványhelyzet miatt már májustól vakációra ment, legközelebb a nyári szünet után találkozhatnak vele hallgatóink!

Szerkesztő: Sugár Ágnes

Klubdélelőtt

Műsorvezető:
Kun Zsuzsa
Szerkesztő:
Kun Zsuzsa

szombat 9:00; ism.: szombat 22:00

Szombat délelőtti szórakoztató magazinműsor kulturával, tudománnyal és akár sporttal fűszerezve... Születésnaposok, híres tudosok, sztárok, nem sztárok. A műsor szerkesztő- műsorvezetője Kun Zsuzsa, a Klubdélelőtt munkatársa Hajmási Zsuzsa.

Klubmese

2019. december 31., kedd 13.00

Októberi Szörp-Szóda Fesztiválunkon kollégáinktól és barátainktól elhangzott közéleti mesék gyűjteménye. Mesemondók: Galkó Balázs, Dési János, Para-Kovács Imre, Szénási Sándor. Zenéjét szerezte és előadja: Bródy János.

Konkrét

hétfő 15:00; ism.: kedd 5:00

Közéleti-politikai egyóra áltények, mellébeszélés és jóslás nélkül...

Kovátsműhely

Műsorvezető:
Kováts Kriszta
Szerkesztő:
Barna Zsuzsanna

vasárnap 17:00; ism.: 22:00

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Könyvklub

Műsorvezetők:
Timár Ágnes
Kovács M. Veronika
Gerenday Bars Ágnes

hétfőtől péntekig 12:55

A Klubrádió könyvajánló műsora. Frissen megjelent könyvekről beszélgetünk szerzőkkel, fordítókkal vagy szakértőkkel. (Minden nap kétszer 5 perc reggelente és egy teljes óra hétfőn 13 órától)

Lég-Kondi

Műsorvezető:
Fórizs Mátyás
Szerkesztő:
Árva Brigitta

péntek 15:00, ism.: hétfő 05:00

 

A Klubrádó korábbi zöldmagazinja. A műsor megszűnt, utolsó adását 2020. augusztus 14-én sugároztuk.

Klíma- és környezetvédelmet erősítő közös agygyakorlatok a Klubrádióban. Bár a fő kérdés adott: mekkora veszélyben van valójában a Föld, és visszafordíthatók-e a folyamatok, mi mégsem apokaliptikus hírekkel jövünk riogatni szerdánként, hanem a megoldásokat keressük, és a válaszokat a kérdésre: kinek kell változtatnia? Az ipari vállalatoknak, a döntéshozóknak vagy nekünk, hétköznapi szokásaink átalakításával? 

A Lég-Kondi Facebook-oldala

Mandátum

Műsorvezető:
Szentpéteri Nagy Richard
Szerkesztő:
Szentpéteri Nagy Richard

csütörtök 19:00; ism.: hétfő 2:00

A  Klubrádió heti műsora volt. Segített eligazodni a választási rendszerek és választási metódusok útvesztőiben, elemzi a véleménykutatási és választási eredményeket -  Szoboszlai Györggyel, Tóth Zoltánnal és Wiener Györggyel, valamint további választási szakértőkkel és alkotmányjogászokkal. A műsor utolsó adás 2020 márciusában volt. 

Megbeszéljük...

Műsorvezetők:
Bolgár György
Dési János
Szénási Sándor
Szerkesztők:
Kovács M. Veronika
Selmeci János
Jávor Dénes Marcell
Zsidai Péter

minden hétköznap 16:00; ism.: 00:00

Bolgár György és a hallgatók negyed évszázados műsora, amely 2002 januárja óta hallható a Klubrádióban. Beszéljük meg mi történt az utcánkban, a városunkban, az országban, a nagyvilágban...

A műsor telefonszámai:06 1/387-8452, 06 1/387-8453                              

Mese habbal

Műsorvezető:
Sugár Ágnes

vasárnap 17:00

A Klubrádió egykori műsora, amelynek adásait 2019 őszén vasárnap délutánonként több mint egy hónapon át megismételtük. Az ekkor elhangzott részeket az Archívumban hallgathatja újra!

Művészbejáró

Műsorvezető:
Bóta Gábor
Szerkesztő:
Bóta Gábor

vasárnap 16:00;ism.: vasárnap 23:00

A Művészbejáró elsősorban színházi magazin, amiben minden színpadi műfaj, a próza, az opera, a musical, az operett, a tánc, a báb, a varieté, a cirkusz, képviselteti magát. Neves művészek, feltörekvő ifjak ugyanúgy megszólalnak benne, mint nélkülözhetetlen háttéremberek. Törekszünk az oldott hangulatú, tartalmas beszélgetésekre, fontos teljesítmények, életutak bemutatására, színházi szakmák megismertetésére. 

Neked főztem!

Szerkesztő:
Kovács M. Veronika

2019. december 25. és 26., 13.00

Ünnepi főzőcske a Klubrádió munkatársaival. Alkalmi műsorunk 2019 karácsonyára.

Nívó - a minőség magazinja

Műsorvezető:
Törtei-Takács Kriszta
Szerkesztő:
Törtei-Takács Kriszta

csütörtök 14:00; ism.: vasárnap 6:00

A Nívó az „életminőségről és a minőségi életről” szól. Hogyan tegyük élvezhetőbbé hétköznapjainkat, mi javíthatná hangulatunkat, mi tehetné kényelmesebbé (élhetőbbé) környezetünket, mi tenné egyszerűbbé az ügyintézést, biztonságosabbá a vásárlást, kevésbé feszültté a közlekedést, praktikusabbá az utazást, pihentetővé a szabadidőt… Nálunk válaszokat is kapnak.

Operaklub - nem csak operakedvelőknek!

Műsorvezető:
Hábetler András
Szerkesztő:
Árva Brigitta

hétfő 15:00; ism.: kedd 05:00

Opera az egész világ!

Zenés beszélgetés a világról, az életről, önmagunkról.

Hogyan látják a világot az "operások" - énekesek, zenészek, karmesterek, rendezők  - és hogyan látja az operát a világ?  Az Operaklubban a hallgató hétről-hétre találkozhat és megismerkedhet a magyar zenei élet kiválóságaival. Az operák apropóján, nem csak zenéről beszélgetünk, hanem minden másról: az irodalomtól a gasztronómiáig, a sporttól a pszichológiáig, a divattól az orvostudományig. Szeretnénk közel hozni a müfajt úgy, hogy a hallgató azt érezze, hogy az opera nemcsak a kultúra, hanem a mindennapi életünk szerves része is lehet.

Örömzene

Műsorvezető:
Ámon Betti
Szerkesztő:
Ámon Betti

kedd 21:00

A műsorban a hazai jazz-élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Ötös - Bódy Gergővel

Műsorvezető:
Bódy Gergő
Szerkesztő:
Timár Ágnes

kedd 10:00; ism.: kedd 22:00

Csodálkozzon a világra Bódy Gergővel...  Városi legendák, furcsa foglalkozások, hihetetlen történetek, csábító uticélok... itt mindenről lehet beszélni, a műsor végén a hallgatók is megszólalhatnak.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Műsorvezető:
Gálvölgyi János
Szerkesztő:
Timár Ágnes

péntek 10:00; ism.: péntek 22:00

Ugye önök is gyakran vannak úgy bizonyos hírekkel, eseményekkel, sőt emberekkel, hogy csak rácsodálkoznak, nem értik, vagy ha igen, nem merik, nem akarják felfogni. 
„Hát nem érdekes ez?” /Rodolfo/
Gálvölgyi János rácsodálkozásait péntekenként hallhatják a Klubrádióban...

Ötös - Para-Kovács Imrével

Műsorvezető:
Para-Kovács Imre
Szerkesztő:
Lay Viktória

hétfő 10:00; ism.: hétfő 22:00

Sokkal jobb egészségesnek, fiatalnak és gazdagnak lenni, mint betegnek, öregnek és szegénynek. - mondta a mester, és milyen igaza volt. Ebben a magazinban jól megférnek egymás mellett a kis szőrös állatok és a nagy kopasz budhista tanítók... 

Ötös – Péterfyékkel

Szerkesztő:
Timár Ágnes

csütörtök 10:00; ism.: csütörtök 22:00

Irodalom, kultúra, közélet... és minden ami belefér. Próbáltunk a zárt stúdióból kilépni a világba...

A műsor 2020. január 30-án véget ért, Péterfy-Novák Éva és férje, Péterfy Gergely után az Ötös csütöröki kiadása Barna Zsuzsa és Warholik Zoltán műsorvezetőkkel folytatódik.

Para Kabaré

Műsorvezető:
Para-Kovács Imre
Szerkesztő:
Selmeci János

2019. december 31., kedd 14.00

Para-Kovács Imre a nem kifejezetten kabaréműfajú műsorait, meg azok hallgatóit is, rendre a humor cseppjeivel erősíti, szilveszterkor pedig megsokszorozza az adagot. Év végén négy órán át tart a kezelés.

Partitúra nélkül

Műsorvezető:
Sugár Ágnes

vasárnap 17:30

A Klubrádió egykori műsora, amelynek adásait 2019 őszént egy hónapon  vasárnap délutánonként megismételtünk. Az ekkor elhangzott részeket az Archívumban hallgathatja újra!

Pixel (hangjáték)

péntek 23:30

A váll, a tarkó, a haj, a köldök és még további emberi testrészek a főszereplői Tóth Krisztina évekkel ezelőtt megjelent sikeres novelláskötetének, a Pixelnek, amelynek történeteit most rádiójátékká dolgozta fel a Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, műfordító, Papp Gábor Zsigmond.

 

 

Popfilter

szerda 15:00; ism.: csütörtök 5:00

(Szűrjük a zajt!) Azt mondják: bolond, aki ott is összefüggéseket keres, ahol nincsenek. A műsor filozófiája szerint meg az a bolond, aki nem látja, hogy minden mindennel összefügg.  A popkultúra észrevétlenül szövi át az egész életünket, így a legtöbbször fel sem tűnik, milyen lenyűgöző. A Popfilter segít kiszűrni a lényeget.

A műsor 2019. május 1-jével véget ért. A Popfilter műsorvezetője Csepelyi Adrienn volt.

Portré

Szerkesztő:
Bálint Judit

2019. december 24., 25., 26., 06.00

Alkalmi ünnepi válogatás karácsony napjaira a Klubrádióban 2019-ben elhangzott interjúkból.

Reggeli gyors

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes
Szerkesztők:
Bálint Judit
Kovács M. Veronika
Korpás Krisztina
Selmeci János
Jávor Dénes Marcell

minden hétköznap 6:00

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Reggeli rovat

kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat 01:30

A legérdekesebb napi történések korai kiadásban újracsomagolva.

Rendkívüli kiadás

A Klubrádió egyedi műsora Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot elindító nap évfordulójára. A 171-re.

Szabad a pálya!

Műsorvezető:
Kovács M. Veronika

péntek 21:00; ism.: szombat 4:00

A műsorban folyóiratok szerkesztőségeinek szabad a pálya. Ők hoznak új megközelítéseket, új szereplőket, új témákat a Klubrádióba.
Profi újságírók mikrofon előtt. A Klubrádió szerkesztőségét Kovács M. Veronika képviseli

Szabadság, elvtársak!

Műsorvezető:
Szénási Sándor
Szerkesztő:
Selmeci János

péntek 19:00; ism.: vasárnap 18:00, hétfő: 03:00

Szabadság, elvtársak! – Harmincéves a rendszerváltás. Arcok, történetek olyanoktól, akik átélték azt, amit a 90-es évek elején mi is átéltünk, de kicsit más szemszögből. 

Szent királyok

2020. augusztus 20., csütörtök 13:00

A Klubrádió egyedi, augusztus 20-ai ünnepi műsora.

Szerepvállalás

Műsorvezető:
Bíró Bori
Szerkesztő:
Bíró Bori

szombat 18:00; ism.: vasárnap 02:30; péntek 14:00

Főszerepben a társadalom. Bíró Bori műsora a társadalmi felelősségvállalásról. Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik. A Klubrádió 'Média a társadalomért' különdíjjal kitüntetett műsora. 

Szolidaritás.hu

Műsorvezető:
Törtei-Takács Kriszta
Szerkesztő:
Törtei-Takács Kriszta

szerda 14:00

A Klubrádió érdekvédelmi magazinja. Középpontban a munkavállalók és a munkakörülmények. Szót kapnak a szakszervezetek, a civilek, a munkaadók és a szakértők is a nyugdíj vagy a munka világából. Kéthetente a hallgatóké a műsor, kérdéseikre a műsor vendégei válaszolnak.

Szószátyár

Műsorvezetők:
Kálmán László
Nádasdy Ádám
Szerkesztő:
Sugár Ágnes

szerda 19:00; ism.: vasárnap 11:00

Ismeretterjesztő, oldott, klubszerű beszélgetések a nyelvvel, a magyar nyelvvel, a nyelvekkel kapcsolatos mindenféle kérdésekről. 

A hallgatók beküldött kérdéseire válaszol, vagy inkább róluk, vagy éppen azokról beszélget Kálmán László és Nádasdy Ádám, máskor különböző szakértőkkel egy-egy kiválasztott témáról diskurálnak, például nyelvcsaládokról, nyelvi-társadalmi kérdésekről, aktualitásokról.

Szószátyár-csoport a Facebookon

Trianon háromszor

Műsorvezető:
Szénási Sándor
Szerkesztő:
Selmeci János

péntek 19:00 (ismétlés vasárnap 18:00)

Szénási Sándor műsora a 100 éve történt trianoni békeszerződéssel, pontosabban annak emlékezetpolitikai feldolgozásával foglalkozik, Romsics Ignác és Ablonczy Balázs történészekkel - három műsoron keresztül.

Tudatos.hu

Műsorvezető:
Neuman Gábor

minden hónap 2. és 4.szombatján 14:00

Hogyan maradjunk életben, egy olyan világban, ahol a szociális háló megszűnt létezni, ahol az egészségügyi közállapotok drámaiak, ahol a környezetszennyezés fenyegetettsége mindennapjaink része? Mindemellett még stressz faktorunk is az egekben. Hogyan lehetünk így tudatos állampolgárok? – Tudatos.hu címmel 2019. október 12-én indult a Klubrádión. 

A műsor júniustól vakációra ment, legközelebb a nyári szünet után találkozhatnak vele hallgatóink!

Utcafront

Műsorvezető:
Rózsa Péter
Szerkesztő:
Árva Brigitta

szombat 17:00; ism.: vasárnap 7:00

Építészetről közérthetően. Ház, utca, tér, kerület, városnegyed, Budapest, Magyarország, Európa és az egész világ bárhol, ahol értő és értetlen kezek valamit építettek/építenek. A természeti környezetbe épített világ a mi második természetünk, a mesterséges természet. Jó, rossz, élhető és kevésbé élhetetlen, de a miénk. A felelősség is a miénk, hogy mivé válik a világunk az építés/rombolás által. Ja, és ez fontos; szóljon hozzá! Minden szombaton 17.00-kor. Szerkesztő: Árva Brigitta, műsorvezető: Rózsa Péter

Utópia

Műsorvezető:
Neuman Gábor
Szerkesztő:
Neuman Gábor

kedd 19:00; ism.: szombat 06:00

Vajon mi az öregedés?  Milyen szakmákra lesz szükség 50-100 év múlva? Hogyan és kik fogják irányítani a társadalmakat? Mi lesz a vallásokkal? Mi lesz a ...?
A Klubrádió tudományos, ismeretterjesztő műsorában, az Utópiában a jövőkutatás legizgalmasabb kérdéseit boncolgatjuk hétről hétre, kiemelkedő tudósok és szakértők segítségével.

Útszélen

Műsorvezető:
Józsa Márta
Szerkesztő:
Józsa Márta

csütörtök 15:00

Útszélen – műsor mindenkinek azokról, akiket magukra hagytak.

A peremre kényszerült emberek gondjairól és az azokat enyhítő lehetőségekről, örömeikről, teljesítményeikről beszélgetünk csütörtökönként az érintettekkel.

Vény nélkül

Műsorvezető:
Lay Viktória
Szerkesztő:
Lay Viktória

rendelési idő: hétfő 14:00, ism.: szombat 18:30, kedd 23:30

A Klubrádió egeszégügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat. 

Vesztegzár - veletek vagyunk!

Műsorvezetők:
Panxnotded Miklós
Bódy Gergő
Neuman Gábor
Sugár Ágnes
Para-Kovács Imre
Hardy Mihály

hétköznap 20:00 - 22:00

A koronavírus okozta járványhelyzet idején sugárzott műsorunk, amelynek utolsó adása 2020. május 30-án, pénteken volt. A hétköznap esténként közvetített beszélgetésekkel, riportokkal próbáltunk segítséget, vigaszt, menedéket nyújtani a karanténban élőknek. Hívhattak minket, ha egyedül érezték magukat, megoszthatták gondolataikat, érzéseiket, ötleteiket. 

Vidám Karácsony

Műsorvezető:
Falusi Mariann - Lang Györgyi
Szerkesztő:
Kelecsényi Krisztina

2019. december 24., kedd 16.00 (1. rész) 019. december 25., szerda 16.00 (2.rész)

A Klubrádió ünnepi beszélgetős műsora december 24-én és 25-én délután 4-től Lang Györgyivel, Falusi Mariannal, valamint sok-sok vendéggel.

Az első napon főszerepben a nagypapák és nagymamák, a műsorban megszólal a többi között Őze Ildikót – Őze Lajos színész felesége –, Martin Márta színésznő, Sumonyi Papp Zoltán író, költő, valamint Vitray Tamás újságíró.

A második nap fő témája a jótékonykodás, amiről L. Ritók Nóra pedagógussal, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével és Szemere Katalin újságíróval, a Tarnabod és mi nevű civil összefogás tagjával beszélgetünk. 

Fotó: Fortepan/Adományozó

Világtalálkozó

Műsorvezető:
Kadarkai Endre
Szerkesztő:
Warholik Zoltán

szombat 12:00; ism.: hétfő 21:00

Kadarkai Endre új műsora a Klubrádión minden szombaton déltől! A Világtalálkozóban két teljesen eltérő habitusú és értékrendű közismert embert ültet egy asztalhoz. Olyanokat, akiket valószínűleg máskülönben nem hozott volna össze az élet. Ezúttal nemcsak ő kérdez tőlük, hanem ők is egymástól. Milyen a viszonya a pénzhez a milliárdosnak és a sztárénekesnőnek? Hogyan gondolkodik a nőkről a világhírű tudós és a nagyszájú rapper? Milyen párkapcsolati tanulságokkal gazdagodott az évek során a népszerű stand-upos és a közkedvelt tévés?

Kezdés október 12-én 12 órakor!

Visszapillantó

kedd, szerda, csütörtök, péntek és szombat 03:30

Érdekes interjúk az előző napi hírműsorainkból - hajnalban újratöltve.

Y - generációs műsor

Szerkesztő:
Árva Brigitta

csütörtök 15:00; ism.: péntek 5:00

"Mindig csak a telefonjukat nyomkodják" Fókuszban az Y-generáció. Ők azok, akik már gyerekkorukban találkoztak az internettel, az egész életüket átszövi a világháló. Kinyílt számukra a világ: az okostelefonok, az internet, a tabletek, közösségi oldalak már a mindennapi életük részei. Ennyit tudunk róluk... de, mit gondolnak magukról?

Az Y Facebook-oldala

Az Y a Spotify-on

 

 

Zöldklub

Műsorvezető:
Lay Viktória

péntek 15:00, ism.: hétfő 05:00

Zöldklub – Flóra, fauna és fenntartható fejlődés, a Klubrádió természet- és környezetvédelmi műsora. 

A Zöldklubban igyekszünk nem leszűkíteni a kereteket, hanem megvizsgálni az ember és környezete kapcsolatát, nem csak a jövőben és a jelenben, hanem a múltban is. Megpróbáljuk megérteni, hogy mi adja a természethez való viszonyulásunk alapjait, hogyan változtunk mi, hogyan változtattuk meg a környezetünket, és hogyan tudnánk újra kapcsolódni hozzá?

Flóráról, faunáról, fenntartható fejlődésről minden pénteken 15 és 16 óra között.