„Klubrádió“

Vény nélkül

rendelési idő: hétfő 14:00, ism.: szombat 18:30, kedd 23:30

Műsorvezető:
Szerkesztő:

A Klubrádió egeszégügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Szív és ritmus
Vény nélkül

Szív és ritmus

2020. június 07. 07:35

A szívritmuszavarok (aritmia) a leggyakoribb szívbetegségek közé tartoznak, több típusa ismert. A leggyakoribb kezelést igénylő ritmuszavar a pitvarfibrilláció, amikor a szív szabályos ütemét biztosító szinusz csomó működése kiesik, és egy a pitvarokból eredő kaotikus, szabálytalan elektromos tevékenység veszi át a szívösszehúzódások vezérlését. A kamrák szabálytalan ritmusban és legtöbbször túl gyorsan húzódnak össze.

Segítség demenciával élőknek a koronavírus-járvány idején
Vény nélkül

Segítség demenciával élőknek a koronavírus-járvány idején

2020. május 01. 16:25

Az Alzheimer Europe nevű szervezet a napokban kiadott egy állásfoglalást, ami a demenciával élők és az őket gondozó családtagok számára tartalmaz javaslatokat a koronavírus-járvány idejére vonatkozóan. A dokumentum alapján Dr. Heim Szilvia, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Alapellátási Intézet oktató családorvosa, illetve az Alzheimer Café Pécs alapítója írt összefoglalót. (Megjelent: Medicus Universalis, E-Medicus, 2020. április 22., V. lapszám, 34-40. oldal.) Ennek kapcsán beszélgettünk vele a demens betegek és családjaik helyzetéről a COVID-19 járvány idején.