„Klubrádió“

Vény nélkül

rendelési idő: hétfő 14:00, ism.: szombat 18:30, kedd 23:30

Műsorvezető:
Szerkesztő:

A Klubrádió egeszégügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Őszintén a demenciáról
Vény nélkül

Őszintén a demenciáról

2020. március 07. 17:54

A demenciával élőket otthon gondozók nehéz terhet cipelnek a vállukon. Az egyik legnehezebb feladat az ellátásban éppen az lehet, hogy amikor már nem kapnak verbális visszajelzést a betegtől, akkor honnan tudják, hogy a szerettük még mindig “odabent van”, és feldolgozza, ami körülötte történik?

Fogalmuk sincs, miért, mire kell várni a kórházban
Vény nélkül

Fogalmuk sincs, miért, mire kell várni a kórházban

2020. január 07. 17:40

Az egészségügyi dolgozók nagy része egy nagyon fontos dolgot elfelejt a munkája során, mégpedig a betegtájékoztatást. A konfliktusok ezért nem is elsősorban abból fakadnak a betegekkel, hogy azoknak sokat kell várniuk az ellátásra, hanem hogy fogalmuk sincs, mire várnak és miért kell várniuk – erről beszélt a Klubrádióban egy sürgőségin dolgozó nővér. Meg arról, hogy egyre több intézmény ismeri fel a problémát, és próbál tenni ellene.

Őszintén a szkizofréniáról
Vény nélkül

Őszintén a szkizofréniáról

2019. november 05. 18:55

Ma Magyarországon a lakosság közel 1%-ára tehető a szkizofréniával élők száma. Az időnként felbukkanó negatív híreken túl az emberek többsége nem sokat tud erről a betegségről, a kialakult sztereotípiák pedig rontják a betegséggel élők felépülésének, a társadalomba való visszailleszkedésének esélyeit.

Korai lefekvés, immunerősítés, macskakarom
Vény nélkül

Alvás, mozgás, macskakarom

2019. október 12. 10:22

Az étrend-kiegészítők hasznosak lehetnek az immunerősítéshez, de ezért nekünk is tennünk kell, méghozzá mozgással, este 11 előtti lefekvéssel és változatos táplálkozással. A macskakarom remekül megfér a hagyományos orvosi kezeléssel a szakértő szerint.