„Klubrádió“

Vény nélkül

rendelési idő: hétfő 14:00, ism.: szombat 18:30, kedd 23:30

Műsorvezető:
Szerkesztő:

A Klubrádió egeszégügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Korai felismeréssel a vastagbélrák ellen
Vény nélkül

Korai felismeréssel a vastagbélrák ellen

2020. szeptember 28. 13:13

Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000-en halnak bele a betegségbe. 2018 őszén indult a vastag-és végbélrák népegészségügyi szűrőprogram, aminek köszönhetően egyre több érintett beteg kerül felismerésre, ezért a Magyar Rákellenes Liga megszervezte a Vastagbélrák Genetikai Vizsgálata Programját, aminek célja az áttétes vastagbélrákos betegek korszerű terápiákhoz történő hozzáférésének javítása és támogatása.

Honnan tudható, hogy egy magzat egészséges?
Vény nélkül

Honnan tudható, hogy egy magzat egészséges?

2020. augusztus 01. 07:46

A magzati diagnosztika hihetetlen fejlődésen ment keresztül az utóbbi néhány évtizedben. Hatvan évvel ezelőtt az is nagy eredménynek számított, hogy meg tudták állapítani a magzat anyaméhen belüli elhelyezkedését, és kiszűrték az esetleges súlyos rendellenességeket, ma pedig már az anyai vérből genetikai vizsgálatokat végeznek, és akár az első trimeszter közepén megtudhatjuk, hogy kisfiú vagy kislány lesz a baba.

Vény nélkül

"Mint egy szuperhős" - a skizofréniáról

2020. július 18. 09:49

Oravetz Dániel, 17 éve skizofréniával él. Ő és szerzőtársa, illetve felesége, Kulcsár Teodóra jó pár éve azon dolgozik, hogy a betegséget megismertesse és elfogadtassa a társadalommal. Mentőöv - önsegítő kézikönyv lelki problémákkal küzdőknek, családtagjaiknak és segítőiknek című könyvükért 2017-ben Antistigma díjat kaptak.

Az integrált szülő-csecsemő kapcsolat
Vény nélkül

Az integrált szülő-csecsemő kapcsolat

2020. július 12. 14:47

Az integrált szülő-csecsemő konzultációs képzés évek óta egy egyetemi szakképesítés Magyarországon, így évek óta el is érhető itthon. Ennek ellenére nagyon sokszor találkoznak a szakemberek olyan szülőpárokkal, akik először hallanak erről. A konzultációt mindig egy orvosi vizsgálat előzi meg, csak úgy fogadnak pácienseket, ha előzetesen ki van zárva, hogy bármilyen organikus probléma van a háttérben.