„Klubrádió“

A Klubrádió egeszégügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Őszintén a szkizofréniáról
Vény nélkül

Őszintén a szkizofréniáról

2019. november 05. 18:55

Ma Magyarországon a lakosság közel 1%-ára tehető a szkizofréniával élők száma. Az időnként felbukkanó negatív híreken túl az emberek többsége nem sokat tud erről a betegségről, a kialakult sztereotípiák pedig rontják a betegséggel élők felépülésének, a társadalomba való visszailleszkedésének esélyeit.

Korai lefekvés, immunerősítés, macskakarom
Vény nélkül

Alvás, mozgás, macskakarom

2019. október 12. 10:22

Az étrend-kiegészítők hasznosak lehetnek az immunerősítéshez, de ezért nekünk is tennünk kell, méghozzá mozgással, este 11 előtti lefekvéssel és változatos táplálkozással. A macskakarom remekül megfér a hagyományos orvosi kezeléssel a szakértő szerint.

Rosszabb, mint ha megverik
Vény nélkül

Rosszabb, mint ha megverik

2019. június 18. 17:34

Az érzelmi elhanyagolás a legkeményebb dolgok közé tartozik, ami egy kisgyerekkel történhet. Öngyilkosság, kábítószer- és alkoholfüggőség, személyiségtorzulás lehet a gyermekkori traumák következménye, amelyek még génekhez kapcsolódó fehérjékre és az agyi keringése is kihatnak. Azt szintén kimutatták, hogy akik többszörös negatív gyermekkori élményt halmoztak fel, tized annyi eséllyel szereznek felsőfokú végzettséget.