„Köszönjük,

A Klubrádió egészségügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat.

A Vény nélkül már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Lopakodó rém: a mitokondriális betegség
Vény nélkül

Lopakodó rém: a mitokondriális betegség

2021. április 17. 16:15

A Vény nélkül műsorában egy olyan, nehezen kezelhető betegségről volt szó, amelynek kezelése különösen problémás, mivel kezdetekben nem produkál tüneteket. Arany-Kovács Rozália, mitokondriális beteg beszélt tapasztalatairól, és arról, hogy a megfelelő táplálékkiegészítőkkel újra teljes életet élhetne. Ezeket azonban az állam nem támogatja. Dr. Molnár Viktor, klinikai genetikus szakorvos a mitokondriális betegségek természetét ismertette.

Nemcsak a nőknél okozhat súlyos problémát a HPV
Vény nélkül

Nemcsak a nőknél okozhat súlyos problémát a HPV

2021. február 14. 20:52

Bár főként a méhnyakrák kiváltója a human papillomavírus, a férfiak számára is komoly daganatos betegségek okozója lehet. Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke épp ezért különösen fontosnak tartja hogy minél többen, férfiak és nők beoltassák magukat HPV ellen. A szakember arra is felhívta afigyelmet, hogy a daganatos betegek sokkal inkább ki vannak téve a koronavírus okozta betegség szövődményeinek, ezért az ő beoltásuk a Covid ellen ugyancsak kulcsfontosságú.

Az inzulin és a gázpedál
Vény nélkül

Az inzulin és a gázpedál

2021. január 09. 21:55

Mi áll az inzulinrezisztencia mögött? Mi köze a bélflórának az elhízáshoz, és hogyan lehet azt okilag kezelni? Erről kérdeztük a Vény nélkülben dr. Schwab Richárd gasztroenterológus-belgyógyászt és dr. Stella Péter diabetológus-belgyógyászt.