„Klubrádió“

Vény nélkül

rendelési idő: hétfő és péntek 14:00

Műsorvezető:

A Klubrádió egeszégügyi magazinműsora. Minden adásban tudományosan megalapozott jótanácsokkal próbáljuk csillapítani fájdalmainkat, problémáinkat. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Rosszabb, mint ha megverik
Vény nélkül

Rosszabb, mint ha megverik

2019. június 18. 17:34

Az érzelmi elhanyagolás a legkeményebb dolgok közé tartozik, ami egy kisgyerekkel történhet. Öngyilkosság, kábítószer- és alkoholfüggőség, személyiségtorzulás lehet a gyermekkori traumák következménye, amelyek még génekhez kapcsolódó fehérjékre és az agyi keringése is kihatnak. Azt szintén kimutatták, hogy akik többszörös negatív gyermekkori élményt halmoztak fel, tized annyi eséllyel szereznek felsőfokú végzettséget.    

Még mindig sok a tévhit a HPV körül
Vény nélkül

Még mindig sok a tévhit a HPV körül

2019. június 10. 17:14

Tévhit, hogy a HPV csak a nőket érinti, és hogy az óvszer minden nemi úton terjedő betegséggel szemben véd. A HPV-t gyakran a méhnyakrákkal azonosítják, pedig más daganatok kialakulásában is szerepe van. A szakemberek szerint minél több fiatalnak és minél hamarabb meg kell kapnia a védőoltást.

Pikkelysömör - induljon el róla a párbeszéd!
Vény nélkül

Pikkelysömör - induljon el róla a párbeszéd!

2019. május 27. 15:55

Magyarországon közel 150-200 ezer embert érint a pszoriázis, más néven a pikkelysömör. Tünetei miatt a betegséget sokan kozmetikai-, illetve bőrproblémaként kezelik, pedig igazából egy, az egész szervezetet érintő, krónikus gyulladásos megbetegedés, a tünetek oka mélyen a bőr alatt rejlik. A Vény nélkülben a pikkelysömörről volt szó.