„Köszönjük,
Vény nélkül

Mentális betegségek és megbélyegzés

16/10/2021 10:05

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Egy felmérés szerint Magyarországon a lakosság 30 százalékának komoly averziói vannak a mentális betegséggel élőkkel szemben. Erről is beszélgettünk a Vény nélkül adásában.

2021. október 11. Vény nélkül (2021. október 11., hétfő 14:00)
23:53
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória Szerkesztők: Lay Viktória

A Vény nélkül legutóbbi adásának vendége volt Dr. Simon Lajos egyetemi docens, pszichiáter, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumi elnöke. A pszichiátriai ellátás, gondozás sikerére, és a mentális betegséggel élők életminőségére sokszor nem csak az állapot súlyossága, hanem a betegséget kísérő megbélyegzés is jelentős hatást gyakorol. Egy felmérés szerint Magyarországon a lakosság 30 százalékának komoly averziói vannak a mentális betegséggel élőkkel kapcsolatban. A 2020-ban alakult Magyar Antistigma Munkacsoport célja a Nemzeti Antistigma Program (NAP) kidolgozása és elindítása. A NAP négy tartópillére a következő területekre épül: edukáció, személyes megtapasztalás lehetővé tétele, láthatóvá tétel és megismerés, intézményi destigmatizáció.

Dr. Budai Marianna szakgyógyszerészt pedig arról kérdeztük, milyen kölcsönhatásban vannak bizonyos gyógynövényalapú szerek és a gyógyszerek egymással? 

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay

Vény nélkül
2021. október 11., hétfő 14:00
Műsorvezető: Lay Viktória