„Vásároljon

Keresés az archívumban

Másrészről (2021. április 22., csütörtök 13:00)

Műsorvezető:
Rózsa Péter

2021. április 22., Csütörtök 13:00

A magyar és az ahhoz kapcsolódó európai történelem számos eseménye, korszaka vet fel újabb és újabb kérdéseket, hogy vajon úgy volt-e, ahogy tanultuk, ahogy magyarázzuk, ahogy látjuk, vagy ahogy látni szeretnénk. Elég csak a mai kurzus által gerjesztett, a finnugor vs. török, hun nyelvi, etnikai eredetről szóló, a tudomány eredményeit gyakran teljesen figyelmen kívül hagyó polémiát említeni. Vannak azonban ennél sokkal komolyabban tárgyalt vagy tárgyalható kérdések is.

Felütés (2021. április 21., szerda 21:00)

Műsorvezető:
Molnár Szabolcs

2021. április 21., Szerda 21:00

Kortárs klasszikus zenei műsor, adásonként általában két témát és ezekhez kapcsolódóan két zenei eseményt jár körül, melyekhez az előadókkal, zeneszerzőkkel, szakértőkkel beszélgetve, és persze sok-sok zenei részlettel igyekszik kedvet csinálni  a szerkesztő, Belinszky Anna zenetörténész.

Szószátyár (2021. április 21., szerda 19:00)

Műsorvezetők:
Kálmán László
Nádasdy Ádám

2021. április 21., Szerda 19:00

Ismeretterjesztő, oldott, klubszerű beszélgetések a nyelvvel, a magyar nyelvvel, a nyelvekkel kapcsolatos mindenféle kérdésekről. 

A hallgatók beküldött kérdéseire válaszol, vagy inkább róluk, vagy éppen azokról beszélget Kálmán László és Nádasdy Ádám, máskor különböző szakértőkkel egy-egy kiválasztott témáról diskurálnak, például nyelvcsaládokról, nyelvi-társadalmi kérdésekről, aktualitásokról.

Szószátyár-csoport a Facebookon

Esti gyors (2021. április 21., szerda 18:15)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Kárpáti Iván
Selmeci János
Kárpáti János
Hardy Mihály

2021. április 21., Szerda 18:15

Vendégünk, témánk:

 

- Póta György, házi gyermekorvos: felpörgeti a kormány az oltási kampányt a következő időszakban, a szakember szerint már itt az idő a gyerekek, fiatal felnőttek beoltásához

- Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára: a tervek szerint a hét második felében, végén nyithatnak a teraszok, sajtóértesülések szerint 4 millió oltásnál tovább lazíthat a kormány a korlátozásokon

- Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke: továbbra is tart a vita a kínai Fudan Egyetem Budapestre költöztetéséről: a kormány a dél-pesti terület fejlesztésének elmúlt 10 év-beli terveit dobhatja kukába

- Szabó Máté Dániel, a TASZ szakmai igazgatója: a kormány hosszas várakozást követően megkezdi a nemzetközileg vitatott jogszabályok, a civiltörvény és a lex CEU módosítását

- Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője: bár a magyar fél már a múlt héten közzétette az uniós helyreállítási pénzek elköltéséről szóló csomagot, még zajlanak az egyeztetések az unós vezetéssel a végső részletekről

- Istrate Dominik, a Political Capital külpolitikai elemzője: Kelet-Ukrajna mellett Csehország lett az Oroszország és a Nyugat konfliktusának újabb helyszíne - orosz ügynökök robbanthattak fel egy fegyverraktárat még 2014-ben

Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. április 21., szerda 09:00): Fidrich Róbert és Krasztev Péter

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre

2021. április 21., Szerda 09:00

Pálinkás-Szüts Róbert első vendége Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője volt, akit arról kérdezett műsorvezetőnk, vajon érdekel-e még valakit, hogy csütörtökön lesz a Föld Napja.

Miért nincsenek utcán a diákok a felsőoktatási autonómia veszélybe kerülése miatt? Hova lett a lendület a hallgatókból? Kinek "kellene" megtanítani a tiltakozást? Leszoktatta-e az elmúlt 11 év a fiatalokat a tüntetésekről? Ilyen kérdésekkel bombázt műsorvezetőnk a második vendégét, Krasztev Péter társadalomkutató-irodalomtörténészt.

Reggeli gyors (2021. április 21., szerda 06:00)

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre

2021. április 21., Szerda 06:00

Vendégeink, témáink:

 

- Dési András, külpolitikai újságíró, volt berlini tudósító: német kancellárjelöltek

- Mátyási György, a Klubrádió közlekedési tudósítja

- Dunay Pál, külügyi szakértő, a George Marshall európai biztonságpolitikai központ professzora: nemzetbiztonsági kockázat a Fudan?

- Szegő Dóra, szociológus, a Magyar Helsinki Bizottság kutatója: durván nőttek a koldulásért büntetések

- Hann Endre, a Medián ügyvezetője: szimpatikus a Momentum elszámoltatási ígérete

- Erdélyi Katalin, az átlátszó munkatársa: kovididő miatt adott állami támogatások

Örömzene (2021. április 20., kedd 21:00) ; Bágyi Balázs

Műsorvezető:
Ámon Betti

2021. április 20., Kedd 21:00

Vendégünk, témánk:

 

- Bágyi Balázs jazzdobos, a Magyar Jazz Szövetség elnöke: Balázs saját zenekarai mellett számos formációban játszott, egyéni dobolási stílusa, és saját szerzeményei komplex zenei élményt nyújtanak. Zenekara, a Bágyi Balázs New Quartet egy akusztikus kortárs jazz formáció, amelynek tagjai kivétel nélkül a műfaj legjobbjai.
A műsorban bemutattuk eddigi gazdag pályafutását, külfödi tapasztalatait, és beszéltünk a Jazz Szövetségben elért eredményekről és fontos tennivalókról is.

Basszus (2021. április 20., kedd 20:00)

Műsorvezetők:
Göczey Zsuzsa
Bencsik Gyula

2021. április 20., Kedd 20:00

Vendégeink, témáink:

 

- Második felvonás. Két héttel ezelőtt már hallottuk: A Stinky Bugs (büdös bogár!) nevű közösségi zenekar ötlete három jónevű budapesti zenész fejében fogalmazódott meg 2019-ben.
Schneider Zoltán (gitár), Gátos Iván (billentyű) és Gátos Bálint(basszusgitár) koncepciójának 4 alapvetően fontos eleme volt: 1. Ismert dalokat dolgoznak át a saját, egyedi funk stílusukban. 2. A dalokat egyidőben, együtt játszák el, nincs zenei utómunka, nincsenek utólagfelvett sávok. (A posztokban megjelenő onetakefunk kifejezés is erre utal.) 3. A hangfelvétel közben mozgóképet is rögzítenek, és az elkészült feldolgozásokat a Youtube-on, a Facebook-on és az Instagram-on publikálják. 4. Hétről-hétre más és más kiemelkedő vendéget hívnak közreműködőnek. Ezen a héten Gátos Bálint volt a vendégünk és meghallgattunk rengeteg ismert dalt, sajátos feldolgozásban Tóth Vera, Méhes Adrián, Fedora, Janklovics Péter, Törőcsik Franciska, CéAnne énekével.

Utópia (2021. április 20., kedd 19:00)

Műsorvezető:
Neuman Gábor

2021. április 20., Kedd 19:00

Vajon mi az öregedés?  Milyen szakmákra lesz szükség 50-100 év múlva? Hogyan és kik fogják irányítani a társadalmakat? Mi lesz a vallásokkal? Mi lesz a ...?
A Klubrádió tudományos, ismeretterjesztő műsorában, az Utópiában a jövőkutatás legizgalmasabb kérdéseit boncolgatjuk hétről hétre, kiemelkedő tudósok és szakértők segítségével.

Esti gyors (2021. április 20., kedd 18:15)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Kárpáti Iván
Selmeci János
Kárpáti János
Hardy Mihály

2021. április 20., Kedd 18:15

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

A lényeg (2021. április 20., kedd 18:00)

Műsorvezetők:
Báder Tamás
Szabó Kati
Kárpáti Iván
Suba Krisztina
V. Nagy Gyöngyi
Szabados Tímea
Viski Nóra

2021. április 20., Kedd 18:00

A Klubrádió hírműsora. Tudósítások, hírek, interjúk, riportok.

A nap legrészletesebb hírösszefoglalója délben és este, több szemszögből, objektíven, hitelesen...

Hosszabbítás (2021. április 20., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. április 20., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Szombaton elkezdődött a snooker világbajnokság, amely ezúttal is nehezen megtippelhető, hiszen a legnagyobb esélyesek vagy nagyon sokat játszottak a szezonban, ami miatt fáradtak, vagy nem szokták elbírni a Crucible színházban mindig fokozottan jelenlévő nyomást. Arról, hogy ezt a helyzetet ki használhatja ki, Buzás Gábort, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.

- Áll a bál Münchenben: a sikeredző Hansi Flick, akivel a német csapat nyáron megnyerte a Bajnokok Ligáját, távozik a szezon végén, mivel úgy érzi, nem kap megfelelő támogatást a klubvezetést uraló legendáktól a sportigazgató Hasan Salihamidžićcsel szembeni vitában. A történet hátteréről Haraszti Ádámmal, a SportTV kommentátorával beszélgettünk, de szóba kerül az európai topcsapatok új kezdeményezése, a Szuperliga is.

Ingatlanpiac (2021. április 20., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Törtei-Takács Kriszta

2021. április 20., Kedd 14:00

 A műsor naprakész információkat közvetít az ingatlanpiac aktuális kérdéseiről. E mellett minden műsorban lehetőséget kapnak a hallgatók arra, hogy a meghívott szakértőktől kérdezzenek. Állandó szakértők hitelezéssel, lakástakarékokkal, földhivatali ügyekkel, ingatlan adózással, illetékfizetéssel, közjegyzői ügyekkel, lakásfelújítással, lakberendezéssel és ingatlan értékének meghatározásával foglalkoznak.

Fülbevaló (2021. április 20., kedd 13:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2021. április 20., Kedd 13:00

Vendégeink, témáink:- A Fülbevaló első részében Molnár Áron színművészt, a noÁr Mozgalom alapítóját egy új kezdeményezésről kérdeztük: Szolidaritási felhívást tettek közé az egészségügyi dolgozók megsegítésére, ugyanis a kórházakban alapvető eszközök hiányoznak a napi munkavégzéshez. Az eszközök a betegek ellátásához szükségesek. "Veletek vagyunk EÜ"

- A műsor második részében az Autizmus Alapítvány Általános Iskola vezetője, Őszi Tamásné gyógypedagógus volt a vendégünk.
Április az autizmus hónapja az egész világon, hogy felhívják a figyelmet az  autizmus spektrumzavarral élők nehézségeire, a megértésükre, az elfogadásukra, segítésükre. Az online oktatás hogyan tud működni az autista gyermekeknél? Milyen hátrányai vannak? Vannak e előnyei? Milyen esélye van egy autista, vagy Asperger szindrómás gyereknek az integrációra? A szakmai feltételek adottak e hazánkban a különleges nevelési igényű gyermekek fejlesztésére, integrációjának segítésére? 

A lényeg (2021. április 20., kedd 12:00)

Műsorvezetők:
Báder Tamás
Szabó Kati
Kárpáti Iván
Suba Krisztina
V. Nagy Gyöngyi
Szabados Tímea
Viski Nóra

2021. április 20., Kedd 12:00

A Klubrádió hírműsora. Tudósítások, hírek, interjúk, riportok.

A nap legrészletesebb hírösszefoglalója délben és este, több szemszögből, objektíven, hitelesen...

Ötös - Bódy Gergővel (2021. április 20., kedd 10:00)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2021. április 20., Kedd 10:00

Vendégeink, témáink:

 

- A keddi Ötösben Bódy Gergő a korgó gyomor fiziológiáját kutatta, és a komposztáló okoskuka feltalálójával is beszélgetett. A Hátizsák rovat Nyenyecföldre röpített a hallgatókat, az Apanaplóban gyerekaltatási tippek érkeztek, a műsor végén pedig egy sajtmester munkájának részletei tárultak fel.