„Vásároljon

Keresés az archívumban

Szerepvállalás (2021. január 16., szombat 18:00)

Műsorvezető:
Bíró Bori

2021. január 16., Szombat 18:00

Főszerepben a társadalom. Bíró Bori műsora a társadalmi felelősségvállalásról. Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik. A Klubrádió 'Média a társadalomért' különdíjjal kitüntetett műsora. 

Utcafront (2021. január 16., szombat 17:00)

Műsorvezető:
Rózsa Péter

2021. január 16., Szombat 17:00

Építészetről közérthetően. Ház, utca, tér, kerület, városnegyed, Budapest, Magyarország, Európa és az egész világ bárhol, ahol értő és értetlen kezek valamit építettek/építenek. A természeti környezetbe épített világ a mi második természetünk, a mesterséges természet. Jó, rossz, élhető és kevésbé élhetetlen, de a miénk. A felelősség is a miénk, hogy mivé válik a világunk az építés/rombolás által. Ja, és ez fontos; szóljon hozzá! Minden szombaton 17.00-kor. Szerkesztő: Árva Brigitta, műsorvezető: Rózsa Péter

Hetes Stúdió (2021. január 16., szombat 15:00)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Neuman Gábor
Lampé Ágnes
Hardy Mihály

2021. január 16., Szombat 15:00

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Világtalálkozó (2021. január 16., szombat 12:00)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2021. január 16., Szombat 12:00

Kadarkai Endre új műsora a Klubrádión minden szombaton déltől! A Világtalálkozóban két teljesen eltérő habitusú és értékrendű közismert embert ültet egy asztalhoz. Olyanokat, akiket valószínűleg máskülönben nem hozott volna össze az élet. Ezúttal nemcsak ő kérdez tőlük, hanem ők is egymástól. Milyen a viszonya a pénzhez a milliárdosnak és a sztárénekesnőnek? Hogyan gondolkodik a nőkről a világhírű tudós és a nagyszájú rapper? Milyen párkapcsolati tanulságokkal gazdagodott az évek során a népszerű stand-upos és a közkedvelt tévés?

Kezdés október 12-én 12 órakor!

Esti gyors (2021. január 15., péntek 18:15)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Kárpáti Iván
Selmeci János
Kárpáti János
Hardy Mihály

2021. január 15., Péntek 18:15

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

Megbeszéljük... (2021. január 15., péntek 16:00)

Műsorvezetők:
Bolgár György
Dési János
Szénási Sándor

2021. január 15., Péntek 16:00

Bolgár György és a hallgatók negyed évszázados műsora, amely 2002 januárja óta hallható a Klubrádióban. Beszéljük meg mi történt az utcánkban, a városunkban, az országban, a nagyvilágban...

A műsor telefonszámai:06 1/387-8452, 06 1/387-8453                              

Zöldklub (2021. január 15., péntek 15:00)

Műsorvezető:
Lay Viktória

2021. január 15., Péntek 15:00

Zöldklub – Flóra, fauna és fenntartható fejlődés, a Klubrádió természet- és környezetvédelmi műsora. 

A Zöldklubban igyekszünk nem leszűkíteni a kereteket, hanem megvizsgálni az ember és környezete kapcsolatát, nem csak a jövőben és a jelenben, hanem a múltban is. Megpróbáljuk megérteni, hogy mi adja a természethez való viszonyulásunk alapjait, hogyan változtunk mi, hogyan változtattuk meg a környezetünket, és hogyan tudnánk újra kapcsolódni hozzá?

Flóráról, faunáról, fenntartható fejlődésről minden pénteken 15 és 16 óra között.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. január 15., péntek 10:00)

Műsorvezető:
Gálvölgyi János

2021. január 15., Péntek 10:00

Vendégeink, témáink:

 

- Gálvölgyi János Dr. Czingel Szilvia, kulturális antropológussal beszélgetett a női szerepek átalakulásáról; majd Enyedi Éva, színművészt, dramaturgot látta vendégül.

A műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni, gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. január 15., péntek 09:00): Győrffy Dóra és Németh Vladimir

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2021. január 15., Péntek 09:00

Pálinkás-Szüts Róbert első vendége Győrffy Dóra volt, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának tanára, akinek a Jelenben nemrég megjelent cikkének apropójából beszélgettek arról, hogy a járvány okozta válsággal különösen nagy kihívás érte a világ populista kormányzatait. A növekedés, amely hatalmuk biztosítékaként szolgált, hirtelen véget ért, míg erőfeszítéseik a politikai napirend kezelésére korlátokba ütköztek. Persze váratlan volt az eseménysor a nem populista vezetők számára is. A két vezetési stílus versenyéből a populisták vesztesen kerültek ki.

A második vendég Németh Vladimir, Vova volt, ő volt az egyike azoknak, akik 1989-ben a Mikszáth téri bezárás előtt álló Bakony étteremből létrehozta a kultikus Tilos az Á nevű szórakozóhelyet és kulturális centrumot. Most bejárta a magyar sajtót a hír, hogy új tulajdonosok a régi nevén nyitnák újra a helyet a koronajárvány után, de vajon vissza lehet-e hozni azt, ami elmúlt, illetve elegáns dolog-e a régi nevet erre felhasználni?

Reggeli gyors (2021. január 15., péntek 06:00)

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2021. január 15., Péntek 06:00

Vendégeink, témáink:

 

- Németh András, külpolitikai újságíró, a HVG munkatársa: Navalnij hazatér

- Mátyási György, a Klubrádió közlekedési tudósítja: Nökevekő kerékpáros forgalom

- Lovas Judit, az enpenzem.hu felelős szerkesztője: Extrahozam a magánnyugdíjbiztosítóknál

- Balkányi László orvos, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ korábbi tudásmenedzsere: Lehetetne-e több vakcinát gyártani?

- Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója: Kamupártok elszámolásai

- Stock Richárd, a Klubrádió Zrt. Vezérigazgatója: Online rádiózás

 

 

Esti gyors (2021. január 14., csütörtök 18:15)

Műsorvezetők:
Dési János
Szénási Sándor
Kárpáti Iván
Selmeci János
Kárpáti János
Hardy Mihály

2021. január 14., Csütörtök 18:15

Vendégeink, témáink:

 

- Karácsony Gergely, főpolgármester: A kormány egyeztet az önkormányzati szövetségekkel

- Mikecz Dániel, Republikon: Ellenzéki jelöltek és az előválasztás

- Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa: Élelmiszerdrágulás

- Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa: Koronavírus - vakcinák, mellékhatások és a mutánsok, a magyar vakcina esélyei 

- Dobozi István a világbank volt közgazdásza, Floridában élő közgazdász: Trump ellen indulhat az impeachment-eljárás; a Trump utáni élet

- Molnár Anna, Olaszország-szakértő, NKE tanszékvezető: Olaszország - kormányválság

Útszélen (2021. január 14., csütörtök 15:00)

Műsorvezető:
Józsa Márta

2021. január 14., Csütörtök 15:00

Témáink:

 

- Ha meg lehet menteni valakit, akkor azok nem a romák lesznek – erre a következtetésre jutott többek között egy kutatás, amelyből az is kiderül: a kistelepülések egy részén az önkormányzatok gyakorlatilag eltűntek a lakók elől, akik zárt hivatali ajtókra találtak, ha segítséget kerestek. Mindeközben jócskán erősödött a romák elleni gyűlöletbeszéd.

- A bántalmazott nő anya, a bántalmazó férfi apa  – a járvány miatti bezártság fokozta a családon belüli és a párkapcsolati erőszakot. Az intézmények – szaknyelven szólva – gyakran áruló módjára viselkednek, miközben olyan új, veszélyes jelenséggel is találkozni, mint „szociális” alapon szolgáltatott ingyen pornó.

Nívó - a minőség magazinja (2021. január 14., csütörtök 14:00)

Műsorvezető:
Törtei-Takács Kriszta

2021. január 14., Csütörtök 14:00

A Nívó az „életminőségről és a minőségi életről” szól. Hogyan tegyük élvezhetőbbé hétköznapjainkat, mi javíthatná hangulatunkat, mi tehetné kényelmesebbé (élhetőbbé) környezetünket, mi tenné egyszerűbbé az ügyintézést, biztonságosabbá a vásárlást, kevésbé feszültté a közlekedést, praktikusabbá az utazást, pihentetővé a szabadidőt… Nálunk válaszokat is kapnak.

Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. január 14., csütörtök 09:00): Léderer András és Fábián Katalin

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2021. január 14., Csütörtök 09:00

Para-Kovács Imre első vendége Léderer András, a Helsinki Bizottság menekültügyi programjának munkatársa volt, akivel arról a gyakorlatról beszélgettek, hogy a magyar állam illegálisan küldi vissza az illegális határsértőket.

A második vendég Fábián Katalin, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke volt, akivel arról beszélgetett a műsorvezető, hogy már nem a szülő és az óvópedagógus dönt az iskolaérettségről, hanem az Oktatási Hivatal adminisztratív alapon (szülői kérésre) egy január óta érvényes törvény szerint. Vajon mit okoz egy óvodásnak, ha idő előtt kerül iskolába?

Reggeli gyors (2021. január 14., csütörtök 06:00)

Műsorvezetők:
Dési János
Panxnotded Miklós
Szénási Sándor
Para-Kovács Imre
Lampé Ágnes

2021. január 14., Csütörtök 06:00

Vendégeink, témáink:

 

- Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője: Merkel utódja 

- Mátyási György, a Klubrádió közlekedési tudósítja

-  Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke: Minimálbér

-  Arató Gergely a DK parlamenti képviselője, frakcióvezető-helyettes: Szegények vs. oltás

- Falus András immunológus, akadémikus, professzor emeritus: Vakcina

-  Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az éveknek Szövetség elnöke: A nyugdíjasok a kormányhoz fordultak