„Vásároljon

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

„Ennyi pénzért a Harvard vagy az MIT is eljött volna?”
Esti gyors

„Ennyi pénzért a Harvard vagy az MIT is eljött volna?”

2021. április 22. 06:20

Nem csillapul a vita a kínai Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampuszáról. A főpolgármester kabinetfőnöke várja a hivatalos tájékoztatást, mint mondta, csak annyit tudni, hogy a városfejlesztésben kevéssé, kormánynak fontos projektek áttolásában viszont járatos Palkovics Lászlóhoz került a projekt. Szerinte az a legaggasztóbb, hogy több mint 500 milliárd forint magyar adófizetői pénzből épülne fel a kínai geopolitikai célokat szolgáló intézmény. Talán meg kellett volna kérdezni a Harvardot vagy az MTI-t, hogy ennyi pénzért idejönnének-e – idézte Baranyi Krisztina kerületi polgármester véleményét.

„A gyerekek oltása nélkül nem érünk a járvány végére”
Esti gyors

„A gyerekek oltása nélkül nem érünk a járvány végére”

2021. április 21. 22:52

„A gyerekek oltása nélkül nem fogunk a végére érni a járványnak” – mondta Póta György házi gyermekorvos, aki szerint azért lenne nagy jelentősége a fiatalabbak oltásának, mert közösségbe járnak, és zárt közösségben terjed leginkább a koronavírus. Közölte: egyelőre a Pfizernek vakcinája az, amely 16 éves kortól adható, de előrehaladott vizsgálatok folynak az alkalmazásra 12 éves kortól.

Családorvos: Jobb, ha a beteges gyerekek egy ideig otthon maradnak
Esti gyors

Családorvos: Jobb, ha a beteges gyerekek egy ideig otthon maradnak

2021. április 16. 23:07

Nyitnak az óvodák, iskolák; Bense Tamás családorvos szerint ha egy krónikus beteg, vagy betegesebb gyerek pár hetet még otthon tud maradni, akkor sokkal kisebb lesz a fertőződés veszélye. Elmondta: a koronavírus brit mutánsának elterjedésével egyre több gyereknél tapasztalják a felnőttekre is jellemző tüneteket, a csecsemőktől a 14-16 évesekig. Sőt, szerencsére kevés esetben, de megjelenik a poszt-covid-szindróma és a sokszervi gyulladás is.