„Klubrádió

Uniszex

hétfő 14:00

Műsorvezetők:
Kerekes Bori
Kovács Gellért
Szerkesztő:
Kerekes Bori
Uniszex. Tabukròl tabuk nèlkül nem csak nőknek. Esélyegyenlőség és női jogok. Az aktuális és örökérvényű kérdésekre szakértő vendégekkel keresi a választ a két műsorvezető, Kerekes Bori és Kovács Gellért.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A test mint cégér
Uniszex

A test mint cégér

2023. október 03. 13:30

Az Uniszex október 2-i adásában a reklámok világában merültünk el. Huszár Sándor marketing-szakértő segítségével átbeszéltük többek között, hogy tényleg mindent el lehet-e adni egy csinos nővel?

Csak ránézek és megmondom?
Uniszex

Csak ránézek és megmondom?

2023. szeptember 26. 13:11

Tartja a szólás sok különféle változata. De a lényege mindnek egy: igenis ítélkezünk külső benyomások alapján. Így lesz a cingár, szemüveges filmkritikusból elitista hülyegyerek, a kisminkelt, ékszereket hordó szőke riporternő ostoba, a csinos, fiatal esztéta-kurátor lány pedig tapasztalatlan, csak a külseje segítségével érvényesülő fruska.

Szexi női szobrok
Uniszex

Szexi női szobrok

2023. szeptember 18. 20:53

Szűk 1200 köztéri alkotásból összesen 37 budapesti szobor ábrázol olyan nőket, akik nem meztelen testek, vagy allegorikus alakok. Női példaképekről, azok ábrázolásáról illetve ábrázolásuk hiányáról szólt az Uniszex harmadik adása.

Mennyit ér egy nő?
Uniszex

Mennyit ér egy nő?

2023. szeptember 07. 17:14

Kétféle nő létezik. Az egyik tűsarkúba szorítja a lábait és a mások által állított elvárások rabja. A másik a tornacipős, aki szabadakaratú. És vannak, akik a skatulyák rabjai és a fent leírtakat valóban igaznak is gondolják. De vajon miért?