„Klubrádió
Uniszex. Tabukròl tabuk nèlkül nem csak nőknek. Esélyegyenlőség és női jogok. Az aktuális és örökérvényű kérdésekre szakértő vendégekkel keresi a választ a két műsorvezető, Kerekes Bori és Kovács Gellért.
 
 

Az Uniszex már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A politika virágai
Uniszex

A politika virágai

2024. február 22. 12:06

A népi motívumkincstől ma már sajnos elválaszthatatlan a politikai színezet. Akinek színes hímzett virágok vannak a blúzán, arról biztosan azt gondolják, hogy állást foglal. Holott a népi motívumkincs a divattörténet több, nem csak hazai, de nemzetközi hullámában is fontos szerepet játszott. Például azoknak a nőknek az alkotásain keresztül, akik a 20. század elején elsőként futottak be divattervezői karriert. Róluk és a népi motívumkincs politikai színezetéről szólt az Uniszex.

Otthon idegenben
Uniszex

Otthon idegenben

2024. február 14. 16:22

Patrik három éves volt, amikor leendő anyukája először találkozott vele. Nem beszélt, de anyukája azt gondolta, biztosan nem foglalkoztak vele eleget, majd beindul ez. Azóta kiderült, Patriknak fejlesztésre van szüksége, itthon viszont falakba ütköztek. Az Uniszexben az édesanya, Franyó Anna mesélte el, hogyan kötöttek ki egy spanyol faluban.

 Mi kell a nőnek?
Uniszex

Mi kell a nőnek?

2024. február 01. 12:43

Bár Mel Gibsonon kívül még nem nagyon fejtette meg senki ezzel a kérdéssel kapcsolatban az egyetemes igazságot, az Uniszexben mégis kísérletet tettünk arra, hogy megválaszoljuk a kérdést. Méghozzá szexuális megközelítésből, vendégünk Dr. Poór Judit párkapcsolati tanácsadó, szexuálterapeuta segítségével.

Vihogó nőstények
Uniszex

Vihogó nőstények

2024. január 24. 13:03

Vajon miért van az, hogy egy nevető nő sokaknál kiveri a biztosítékot, míg a férfikacaj keveseket zavar? Az Uniszexben Herskovits Eszterrel, a Klubrádió szerkesztő-műsorvezetőjével beszéltük ki, mi lehet a megkülönböztetés mögött.

Szélmalomharc
Uniszex

Szélmalomharc

2024. január 17. 14:19

Az e heti Uniszexben Dr. Polgári Eszter, a Háttér Társaság jogi önkéntese mesélt arról, miért nem adják fel azt a szélmalomharcot, amit az LMBTQI emberek igazért folytatnak.

Fiatalság a szivárvány alatt
Uniszex

Fiatalság a szivárvány alatt

2024. január 13. 15:24

Már jó ideje parázsvita folyik a magyar gyermekvédelmi törvény széles körben melegellenesnek ítélt módosítása miatt Magyarországon és az EU-ban egyaránt. Arról, hogy ennek a jogszabálynak a nyilvánvaló provokatív jellegén túl milyen hatása van azokra a fiatalokra, akik maguk is az LMBTQI-közösséghez tartoznak viszont kevés szó esik. Az Uniszex adásában Kutassy Dorottyával, a Háttér Társaság oktatási projektfelelősével róluk beszélgettünk.

A férfiak is sírnak?
Uniszex

A férfiak is sírnak?

2023. december 13. 15:25

Az azonos neműek közötti házasságkötés és örökbefogadás kérdéséről, a nők és a férfiak közötti bérszakadékról, a nők karrierlehetőségeit befolyásoló hátrányos megkülönböztetésről szólt a héten az Uniszex adása.

Áruba bocsátott életek
Uniszex

Áruba bocsátott életek

2023. november 30. 11:50

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az érintettek számára a prostitúció választás kérdése. Pedig a nők többsége erőszakkal kerül ebbe a mai napig maffiahálózatok által irányított iparágba lelki befolyás, zsarolás vagy emberkereskedelem áldozataként. Hogy többségében miért a nők érintettek a szexiparban? Erről is szólt az Uniszex adása.

Női példaképek
Uniszex

Női példaképek

2023. november 23. 12:14

Korunk női példaképe a karrierjében és családi életében is sikeres, testi-lelki egészségére, külsejére is odafigyel. Lehet, hogy az ideál valós verziója túlhajszolt és boldogtalan? Ezt jártuk körül az Uniszexben.

Apaszerep, férfihiszti
Uniszex

Apaszerep, férfihiszti

2023. november 16. 09:02

Persze  nem mindenkire igaz, de egy felmérés szerint az apák összességében még mindig nehezebben mondják ki gyerekeiknek a szeretlek szót, mint az anyák. Pedig ahogy minden más női- és férfiszerep, az anyaság és az apaság is átalakulóban van. Az Uniszexben Kertész András operaénekes, kommunikációs szakemberrel, az Apaidő blog és podcast vezetőjével beszélgettünk apaságról, férfihisztiről és az örök második szerepéről.

Színes vagy szélsőséges?
Uniszex

Színes vagy szélsőséges?

2023. november 01. 09:40

Tényleg szabadabban értelmezik a fiatalok a nemi identitáskeresést? És a szüleik hogy fogadják az ő tapasztalataiktól eltérő hozzáállást? Mi befolyásolja és segíti a gyerekeket a nemiségük értelmezésében és vajon minden esetben jól tudják-e használni ezeket az eszközöket?