„1%

Útszélen – műsor mindenkinek azokról, akiket magukra hagytak.

A peremre kényszerült emberek gondjairól és az azokat enyhítő lehetőségekről, örömeikről, teljesítményeikről beszélgetünk csütörtökönként az érintettekkel.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Úton-útfélen
Útszélen

Úton-útfélen

2022. május 21. 15:31

"Nem tudok olyan háttérmunkáról, amely felmérné például azt, hogy mennyire terheli meg a társadalmat az, hogy az elmúlt három hónapban jószerével a kivéreztetett civilekre bízták a menekültek ellátását."

Majális
Útszélen

Majális

2022. május 07. 07:16

"Nem, nem az olcsó sör és virsli hiányzott az idei május elsején, olcsóságról értelemszerűen szó sem lehetett volna. Hanem legalább az arról való gondolkodás, hogy van-e bárhol érvényes baloldali üzenet azoknak, akiknek újra el kell fogadniuk az olyan fogalmakat, mint a tömeges elbocsájtás, a csőd." Józsa Márta jegyzete a Tungsramról.

Bátorságpróba
Útszélen

Bátorságpróba

2022. április 16. 06:06

"Mert ezek elegánsan győzni sem tudnak, muszáj valakibe beletaposniuk. (...) Mert igaz, hogy semmi jóra nem számíthatnak ezentúl sem az ötleteiket megvalósítani vágyók, az elesettek felé fordulók, de még az autonómiájukat féltő művészek sem. És igaz az is, hogy ott ette meg a fene azt a világot, ahol aránytalanul nagy bátorság kell csupán ahhoz, hogy az ember normálisan viselkedjen, szabadon gondolkodjon és cselekedjen. De a közös célokhoz közös bátorság kell, ami erősebb tud lenni az egyéninél." Józsa Márta jegyzete.

Fogytán van a napod
Útszélen

Fogytán van a napod

2022. március 26. 07:39

"Aztán ismerek olyanokat is, akik a kilencvenes években azért hagyták ott mindenüket, hogy ne kelljen elmenniük mondjuk ágyútölteléknek Vukovárra. És olyanokat is, akik már a Kádár-rendszer idején bújtattak erdélyi menekülteket, és olyanokat, akik a délszláv háborúk idején megszervezték a menekültellátás rendszerét. Úgy-ahogy, lehetett volna fejleszteni. Na ezt verte szét Orbán Viktor ellenségkép kreálása közben."