„Klubrádió

Útszélen – műsor mindenkinek azokról, akiket magukra hagytak.

A peremre kényszerült emberek gondjairól és az azokat enyhítő lehetőségekről, örömeikről, teljesítményeikről beszélgetünk csütörtökönként az érintettekkel.

Az Útszélen már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Határeset – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Határeset – Józsa Márta jegyzete

2023. november 12. 12:01

Lehet, hogy jobb lett volna tömegközlekedéssel járni, csakhogy a régióba vezető mindkét vasútvonalat felszámolták, az egyiket a kínaiakkal túrja Mészáros Lőrinc, a másikat kínaiak nélkül nem sikerül befejeznie a nem tudom hányadik határidő-módosítás után sem.

Fejadag – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Fejadag – Józsa Márta jegyzete

2023. november 05. 07:06

Kábé havi 54 ezer forintba kerül most az illetékesek által becsült vészhelyzeti fejadag. Egy közmunkás bére meg valahol 70-80 ezer forint körül mozog. Maradjunk annyiban, hogy eszerint egy kétgyermekes, két közmunkás szülővel rendelkező háztartásban másfél hónapot kell dolgozni azért, hogy egy havi, a kormány által szükséghelyzetre megállapított, igen szerény élelmiszeradagot meg tudják venni.

Protekció – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Protekció – Józsa Márta jegyzete

2023. október 29. 12:04

Amiatt kapkodjuk a fejünket, hogy egy egyetemi docenst kirúgtak az állásából amiatt, hogy szóvá merte tenni: egy diákja, egy magas polcokon dölyfölő NER-közeli méltóság-közeli flótást annak ellenére kellett sikeresen levizsgáztatni, hogy semmit sem teljesített. És csodálkozunk, mintha nem ebben a világban élnénk.

Céhek – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Céhek – Józsa Márta jegyzete

2023. október 15. 07:05

A középkori városok védelmi rendszerének legfontosabb pontjait, azaz a bástyákat jellemzően a céhek, mondjuk a csizmadiáké, a szabóké, a takácsoké, a pékeké vagy éppen a mészárosoké tartották fent. Már régóta nincsenek céhek Magyarországon, cserébe vannak érdekcsoportok és klikkek, ahol véletlenül sem a szakmaiság a döntő, hanem mondjuk a rokonok. Csak abban reménykedhetünk, hogy fényűző, és senkit meg nem óvó bástyáikban a félelem az úr. Mert a lelkiismeret biztosan nem.

Átszállás – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Átszállás – Józsa Márta jegyzete

2023. október 08. 15:02

A fél ország közlekedési összeomlásának egy fia felelőse nincs. Lázár úr pedig elégedetten nézegetheti magát a tükörben. Igaz, erről az egészről a közvetlenül érintetteken kívül sokan nem is tudhatnak: a kormánypárti médiafogyasztókat megkímélik a megpróbáltatásokról, ők úgy szállhatnak fel egy vonatra, hogy nem tudják, mi várhat rájuk.