„Köszönjük

Útszélen – műsor mindenkinek azokról, akiket magukra hagytak.

A peremre kényszerült emberek gondjairól és az azokat enyhítő lehetőségekről, örömeikről, teljesítményeikről beszélgetünk csütörtökönként az érintettekkel.

Az Útszélen már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Szekunda – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Szekunda – Józsa Márta jegyzete

2022. november 20. 06:57

Azoknak a hatalom- és pénzéhségtől, továbbá gőgtől elvakultaknak szól ez a jegyzet, "akik még nem tudják, hogy meglesz ám mindennek a böjtje. Úgyhogy olvassanak csak, ha jut idejük egy-két focivébé, pompázatos vadászat és maláj maffiózóval való lélegeztetőgép-csencselés mellett." Nekik még jutott elég tanár, de nem figyeltek oda, ezért megérdemlik a szekundát.

A csend hangja
Útszélen

A csend hangja

2022. november 06. 06:54

"... nem tudjuk kifizetni a villanyszámlát, hát akkor most ezt kell elviselnünk, nyakunkon a hét szűk esztendő. De a szánkat akkor sem tátjuk ki. Persze azt, hogy az egyesek szerint darabjaira hullott Németországban a kormány fizeti a decemberi villanyszámlákat, hogy az állítólag no-go zónákban didergő rettegő németek egy lélegzethez jussanak, már nem jut azokhoz a csendes, visszahúzódó konzervatívokhoz, akik be nem kapcsolnák a Klubrádiót." Józsa Márta jegyzete.

Lelencház – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Lelencház – Józsa Márta jegyzete

2022. október 30. 11:26

A hivatalos szegényügy számára mindig is dilemmát jelentett, hogy a szegények segítése az állam, az egyház vagy a társadalom feladata-e, így a megoldások mindig kompromisszumot tükröztek. Amelyekből mi mást kellett volna tenni – mint tanulni. Hogy hogyan lehet hatékonyan és jól elkölteni az adófizetők pénzét.

Csalog Zsolt köpönyege – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Csalog Zsolt köpönyege – Józsa Márta jegyzete

2022. október 23. 07:16

"Mert akkoriban úgy éreztük, hogy meg lehet szólítani azokat, akik a rendszerváltás előtti évtizedek vesztesei voltak. Az ’56-os forradalmárokat. A névleg a hatalmon levő, kizsigerelt munkásokat. A mindig is perifériára szorított és gondosan ott is tartott romákat. Az emigránsokat. A parasztokat. A belső emigrációba kényszerült, vagy azt választó értelmiségieket."