„Klubrádió

Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

szerda 13:00; ism.: szombat 8:00

Műsorvezető:
Szerkesztő:

Az Élőben a városból 2.0 egy autós és egy közlekedési műsor egyvelege. Alcíme sokat elárul: Autótól a Zebráig, A-tól Z-ig minden, ami aktuális és érdekes kérdés a közlekedésünkkel kapcsolatban.

Fábián László néhány hónapig külföldön van, ezért helyét Pető Attila Kreszprofesszor veszi át.

Az Élőben a városból 2.0 már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Óvatosan az utakon!
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Óvatosan az utakon!

2023. december 02. 10:15

A KSH 2022-es első félévi adatai alapján csaknem hétezer közlekedési baleset történt Magyarországon hat hónap alatt. Ebből közel kétezer súlyos, 200 pedig halálos kimenetel volt. Ez azt jelenti, hogy átlagosan tizenkilenc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a közutakon a tavalyi év első felében. Éppen ezért az odafigyelés mellett fontos, hogy arról is beszélnünk, mi a teendő, ha már bekövetkezett a baj.

Így autózz a pályán!
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Így autózz a pályán!

2023. november 04. 08:24

Autópályán közlekedni sok szempontból kényelmesebb, mint a belvárosban: nincsenek közlekedési lámpák, ha nem fogunk ki egy nyári csúcsot, egy balesetet vagy ítéletidőt, akkor jól lehet haladni és nem is kell annyi mindenre figyelni, mint a városi közlekedésnél. De épp ez a veszélye is. Belekényelmesedhetünk, lankadhat a figyelmünk a hosszú, monoton úton. Az autópályás közlekedésnél is sok szabályt kell észben tartanunk, erről szólt az Élőben a városból KRESZ-es különkiadása.