„Vásároljon

A Klubrádió hírműsora. Tudósítások, hírek, interjúk, riportok.

A nap legrészletesebb hírösszefoglalója délben és este, több szemszögből, objektíven, hitelesen...

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A lényeg

Meghalt Fehér M. István filozófus

2021. június 18. 18:53

Meghalt Fehér M. István Széchenyi-díjas filozófus, filozófia- és eszmetörténész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Halálhírét az ELTE honlapján közölték, és az egyetem egyben azt is jelezte, hogy a professzort saját halottjuknak tekintik.

Vesztegzár alá helyezték Lisszabont a delta variáns terjedése miatt
A lényeg

Vesztegzár alá helyezték Lisszabont

2021. június 18. 16:42

A portugál hatóságok pénteken 15 órától vesztegzár alá helyezték Lisszabont és több környező települést, hogy így akadályozzák meg a koronavírus indiai (delta) variánsának elterjedését az országban. A portugál fővárosban és környékén 2,8 millió embert érint az intézkedés, ők hétfő reggel 6 óráig nem hagyhatják el a területet, ahová a beutazás sem engedélyezett – írja a Correio da Manhã portugál napilap.

Telex: Bognár György már nem szakért többet az Eb-n
A lényeg

Telex: Bognár már nem szakért többet az Eb-n

2021. június 18. 16:35

Bognár György múlt szombaton szerepelt utoljára az M4 Sport Eb-szakértői között. A futballedző azóta egyetlen mérkőzésen sem volt ott a stúdióban, és a Telex Bognárhoz közel álló forrásoktól úgy tudja, hogy saját döntése alapján a hátralévő meccseken sem szerepel már. A szakkommentátor meglehetősen érzéketlenül reagált azután, hogy a dán Christian Eriksen összeesett a pályán és újra kellett éleszteni, ő a meccs mielőbbi folytatását sürgette.

Szijjártó: Magyarország és Budapest készen áll - az EB-döntőre
A lényeg

Szijjártó: Budapest készen áll az EB-döntőre

2021. június 18. 16:10

"Mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. Megvannak hozzá a létesítményeink, a szervezőink, és jó az egészségügyi helyzet" - mondta Szijjártó.

Az EU bővítette a járványügyi szempontból biztonságos országok listáját
A lényeg

Az EU bővítette a biztonságos országok listáját

2021. június 18. 15:36

Az az ország számít biztonságosnak, amelyben a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése az uniós átlaghoz közeli vagy az alatti. A Tanács ajánlása jogilag nem kötelező erejű. Az ajánlásban foglaltak végrehajtásáért továbbra is az egyes tagállami hatóságok felelősek. A tagállamok – a teljes átláthatóság biztosítása mellett – csak fokozatosan oldhatják fel a felsorolt országokra vonatkozó utazási korlátozásokat. Egy-egy tagállam nem határozhat úgy, hogy valamely, a jegyzéken nem szereplő unión kívüli országra vonatkozóan feloldja az utazási korlátozásokat azelőtt, hogy erről összehangolt döntés születne – tették hozzá.

A Netflix frappánsan reagált a homofób törvényre
A lényeg

A Netflix is reagált a homofób törvényre

2021. június 18. 14:33

Több hazai médiavállalat is elítélte már a kedden elfogadott törvényt, amely összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, és kortlátozná a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és „népszerúsítését”. Az RTL Magyarország tiltakozásához csatlakozott a héten többek között az A+E Networks UK, az AMC, az HBO és a WarnerMedia, valamint a ViacomCBS - írja a 24.hu.