„Köszönjük

A Klubrádió hírműsora. Tudósítások, hírek, interjúk, riportok.

A nap legrészletesebb hírösszefoglalója délben és este, több szemszögből, objektíven, hitelesen...

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Soros-hálózatot sejt a strasbourgi bíróság ítélete mögött a BM
A lényeg

BM: A Soros-hálózat támadása strasbourgi ítélet

2023. február 02. 18:47

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön megerősítette: a magyar hatóságok a felelősek annak a 22 éves szíria fiatal haláláért, aki 2016. júniusában a Tiszán átúszva próbált Szerbiából Magyarországra jutni. A Belügyminisztérium válaszul azt felelte: "A Soros-hálózat le akarja járatni a magyar határvédelmet".

Megszavazta az Európai Parlament a politikai reklámokat átláthatóbbá tévő javaslatot
A lényeg

Átláthatóbbá teszi az EP politikai reklámokat

2023. február 02. 17:21

Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta a politikai reklámtevékenység átláthatóságáról szóló javaslatot. Az MTI szerint a képviselők szigorítani akartak az eredeti szövegen, hogy például könnyebben kiderülhessen, ki a hirdetés szponzora, mennyit fizettek a hirdetésért, hogyan határozták meg a célközönséget és a hirdetés mely választásokhoz köthető.

Kivonná az épülő akkumulátorgyárakat a területrendezési szabályok alól a kormány
A lényeg

Lazítanák az akkugyárakat érintő szabályokat

2023. február 02. 15:17

Szerdán tett közzé a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy olyan jogszabálytervezetet, amely értelmében a nemzetgazdasági célból kiemelt beruházások nem kerülnének a területrendezési terv hatálya alá. A szabályozást a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell. A tervezet kiemeli, hogy a mentesség vonatkozik az elmúlt időkben komoly helyi ellenállást kiváltó projektre: az iváncsai és a debreceni akkumulátorgyár-építésekre.