„1%

A Klubrádió hírműsora. Tudósítások, hírek, interjúk, riportok.

A nap legrészletesebb hírösszefoglalója délben és este, több szemszögből, objektíven, hitelesen...

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Az országos kórház-főigazgató szerint
A lényeg

A kórház-főigazgató szerint is vannak gondok

2022. május 27. 20:22

Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője gondokat és ellátási problémákat emlegetett, és arra utalt, hogy rendszerszintű átalakításra lehet szükség, noha eddig a kormányzati kommunikáció a példás és hibátlan járványügyi védekezésről szólt. Azt is mondta: fontos, hogy az ápolók érezzék, megbecsült tagjai a szakmai közösségüknek, mert akkor "talán még egyet nyelnek, még egyszer összeszedik az utolsó tartalékaikat (...) és tesznek a betegekért”.

A különadókról tájékoztat a Rogán-minisztérium a
A lényeg

Covid-hírlevél helyett különadó-infó

2022. május 27. 17:02

A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ az ellenzék és az ukrán elnök kritizálása után most a csütörtöki kormányinfón bejelentett 800 milliárd forintos különadókról tájékoztatja a koronavírussal kapcsolatos (egészen pontosan oltási regisztrációs) hírlevélre feliratkozókat.

Reklámszövetség: A reklámadó káros a teljes magyar gazdaságnak
A lényeg

A szakszövetség ellenzi a reklámadót

2022. május 27. 15:37

Nagy Márton, az új gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön bejelentette, hogy visszahozzák a reklámadót, amelyből 15 milliárd forint bevételt remél a kormány. A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei közölték: a reklámadó káros a teljes magyar gazdaság számára és nem támogatják a különadó visszavezetését, mert a gyengülő makrogazdasági környezet és a bejelentett vállalati, szektoriális különadók már önmagukban rontják a reklámipar teljesítményét.