„1%

A Klubrádió hírműsora. Tudósítások, hírek, interjúk, riportok.

A nap legrészletesebb hírösszefoglalója délben és este, több szemszögből, objektíven, hitelesen...

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Az országos kórház-főigazgató szerint
A lényeg

A kórház-főigazgató szerint is vannak gondok

2022. május 27. 20:22

Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője gondokat és ellátási problémákat emlegetett, és arra utalt, hogy rendszerszintű átalakításra lehet szükség, noha eddig a kormányzati kommunikáció a példás és hibátlan járványügyi védekezésről szólt. Azt is mondta: fontos, hogy az ápolók érezzék, megbecsült tagjai a szakmai közösségüknek, mert akkor "talán még egyet nyelnek, még egyszer összeszedik az utolsó tartalékaikat (...) és tesznek a betegekért”.

A különadókról tájékoztat a Rogán-minisztérium a
A lényeg

Covid-hírlevél helyett különadó-infó

2022. május 27. 17:02

A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ az ellenzék és az ukrán elnök kritizálása után most a csütörtöki kormányinfón bejelentett 800 milliárd forintos különadókról tájékoztatja a koronavírussal kapcsolatos (egészen pontosan oltási regisztrációs) hírlevélre feliratkozókat.

Reklámszövetség: A reklámadó káros a teljes magyar gazdaságnak
A lényeg

A szakszövetség ellenzi a reklámadót

2022. május 27. 15:37

Nagy Márton, az új gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön bejelentette, hogy visszahozzák a reklámadót, amelyből 15 milliárd forint bevételt remél a kormány. A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei közölték: a reklámadó káros a teljes magyar gazdaság számára és nem támogatják a különadó visszavezetését, mert a gyengülő makrogazdasági környezet és a bejelentett vállalati, szektoriális különadók már önmagukban rontják a reklámipar teljesítményét.

Az új egészségügyi államtitkár szerint a legtöbb esetben Excel-tábla alapján lehet dönteni
A lényeg

"80 százalékban Excelből lehet dönteni"

2022. május 27. 14:50

Takács Péter államtitkárt megnyugtatja a tudat, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került. Pintér Sándornak erős az érdekérvényesítő képessége. Takács szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat. Az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblát nézve.

Román színekben folytathatja a legjobb magyar sakkozó, tiltakozik a szövetség
A lényeg

Román színekben folytathatja a legjobb magyar sakkozó, tiltakozik a szövetség

2022. május 27. 14:09

Egy szerb származású romániai milliárdostól "visszautasíthatatlan" szponzori ajánlatot kapott Rapport Richárd, a legjobb magyar sakkozó (a világranglista 5. helyezettje), hogy versenyezzen román színekben. A Magyar Sakkszövetség tiltakozik a "zászlóváltás" ellen és mindent megtesz, hogy Rapport magyar színekben folytassa – azonban a sakkozó édesapja a 24.hu-nak éppen azt emelte ki, hogy mennyire nem kapnak támogatást. Közben Szabó László, aki a sakkszövetség elnöke is, meghirdette a "A világ legjobb dolga magyarnak lenni!" programot.

A háború hatása: napraforgóolaj helyett disznózsír került egyes magyar konzervekbe
A lényeg

A háború hatása: napraforgóolaj helyett disznózsír került egyes magyar konzervekbe

2022. május 27. 13:09

Egy új rendelet lehetővé teszi, hogy az ukrán háború miatti alapanyag-beszerzési problémák okán helyettesítő összetevőket használhassanak az élelmiszerekben úgy, hogy a termék neve és csomagolása is a régi marad. Az érintett termékek között van konzerv rakott káposzta, lencsefőzelék vagy éppen babgulyás, ezekben a napraforgóolajat disznózsírra cserélték.