„Vásároljon

Vajon mi az öregedés?  Milyen szakmákra lesz szükség 50-100 év múlva? Hogyan és kik fogják irányítani a társadalmakat? Mi lesz a vallásokkal? Mi lesz a ...?
A Klubrádió tudományos, ismeretterjesztő műsorában, az Utópiában a jövőkutatás legizgalmasabb kérdéseit boncolgatjuk hétről hétre, kiemelkedő tudósok és szakértők segítségével.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Tényleg létezik sötét foton, esetleg ötödik kölcsönhatás?
Utópia

Tényleg létezik sötét foton, esetleg ötödik kölcsönhatás?

2019. december 16. 18:16

Lehetséges, hogy komoly fordulóponthoz érkezett a fizika kutatóvilága. Krasznahorkay Attila és csapata, az MTA Atommagkutató Intézetének munkatársai még 2015-ben közölték a legtekintélyesebb amerikai szakmai fizikai folyóiratban a "Physical Review Lettersben" tanulmányukat, mely szerint kimutattak egy idáig ismeretlen részecskét. Ez a felfedezés egy nemrégiben megjelent CNN tudósításnak köszönhetően csupán most jutott el a köztudatba. Az Utópiában Krasznahorkay Attilával a felfedezést, valamint annak lehetséges utóhatásait vettük górcső alá.

Ha Palkovicson múlik, nincs C-vitamin?
Utópia

Ha Palkovicson múlik, nincs C-vitamin?

2019. június 05. 15:17

A minisztérium szerint alapkutatás helyett inkább alkalmazott kutatásra kellene komolyabb összegeket fordítani. Mi az alapkutatás, vannak-e, voltak-e kézzelfogható eredményei Magyarországon – erről beszélgettünk Falus András akadémikussal, aki a C-vitamint, a vulkán-előrejelzést és a poloskák megállítását is említette.