„Vásároljon

Csodálkozzon a világra Bódy Gergővel...  Városi legendák, furcsa foglalkozások, hihetetlen történetek, csábító uticélok... itt mindenről lehet beszélni, a műsor végén a hallgatók is megszólalhatnak.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

900 év nyugalom után is kitörhet egy vulkán - Izlandon megtörtént
Ötös - Bódy Gergővel

900 év nyugalom után is kitörhet egy vulkán - Izlandon megtörtént

2021. április 18. 16:16

Vulkánkitörés törte meg az izlandi csendet. Március 19-én este a főváros: Reykjavíktól délnyugati irányban 30 kilométerre található Reykjanes félszigeten lévő Fagradalsfjall nevű hegyen. A XII. század óta a vulkán nem volt aktív. Vizy Zsolt földrajztanárral, a Földrajzanárok Egyesületének elnökével beszélgettünk a különleges természeti eseményről.

 Meteorbecsapódások, Balaton-felvidék és a holdlakók
Ötös - Bódy Gergővel

Meteorbecsapódások, Balaton-felvidék és a holdlakók

2021. március 29. 07:37

A Hold mindig is foglalkoztatta az emberiséget, sokáig akadtak olyanok, akik azt hitték, hogy élet van a "sötét oldalán" (valójában csak túlsó, "ismeretlen" oldala van), de az űrhajózás korára már minden kétséget kizáróan kiderült, hogy ez csak fantázia. A Hold felszínéről, jellegzetességeiről és a vele kapcsolatos hiedelmekről mesélt Szilassi Péter földrajztanár, a Magyar Földrajzi Társaság tagja.

Akik sosem tudják, mit hoz számukra a következő nap
Ötös - Bódy Gergővel

Akik sosem tudják, mit hoz számukra a következő nap

2021. március 22. 11:45

Gyerekként talán sokan eljátszottak a gondolattal, milyen is lehet Indiana Jones bőrébe bújni. Titkos és misztikus helyeken kalandozni, olyan dolgokat látni és felfedezni, amelyeket előttük sok száz évvel senkinek sem sikerült. Vajon tényleg olyan izgalmakkal teli a régészek élete, mint a hollywoodi filmekben? A választ Pópity Dániel, régész igyekezett megadni a keddi Ötösben.

Mit várhatsz akkor, ha a legközelebbi szupermarket 4000 kilométerre van?
Ötös - Bódy Gergővel

Négyezer kilométerre a legközelebbi szupermarkettől

2021. március 20. 11:45

Bár a többség így emlegeti, a Húsvét-szigetek valójában egyetlen sziget. Ahol nincsenek hotelek, ellenben egy rendes ebéd átszámítva 20 ezer forint. Van egy rádió, egy templom, egy focicsapat, és egy temető is, ahol a sírok ugyanúgy háttal vannak a tengernek, mint a sziget emblematikus szobrai. Minderről szó esett műsorunkban, ahol Nagy Péter hátizsákos utazó, író mesélt élményeiről.