„Vásároljon

Csodálkozzon a világra Bódy Gergővel...  Városi legendák, furcsa foglalkozások, hihetetlen történetek, csábító uticélok... itt mindenről lehet beszélni, a műsor végén a hallgatók is megszólalhatnak.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Miért ne váltsunk indokolatlanul sávot - bosszantó dugók, ideges emberek
Ötös - Bódy Gergővel

Bosszantó dugók, ideges emberek

2020. július 27. 13:49

Akinek autója van, valószínűleg már tapasztalta a spontán dugók bosszantó jelenségét. Amikor minden előzmény nélkül, hirtelen egy dugóban találjuk magunkat, majd azt, amikor a több kilométeres araszolás után a végére érve, meglepődve tapasztaljuk, hogy mindez különösebb ok nélkül történt. Egy városi legenda szerint ennek oka, hogyha már egyetlen autós nem ugyanabban a ritmusban közlekedik, az felborítja a teljes közlekedést, Orosz Csaba közlekedési szakértő beszélt erről.

Az egyik utolsó diktatúra, vagy mégsem?
Ötös - Bódy Gergővel

Az egyik utolsó diktatúra, vagy mégsem?

2020. július 27. 10:32

A szocialista mindennapok hőseit ábrázoló domborművek, óriásplakátok, reklámok és graffitik nélküli sugárutak, bunkerek, kiállított ágyuk, rengeteg katona és az elmaradhatatlan szocialista húskenyér. Ez a poszszovjet hangulat jellemzi 2020-ban Fehéroroszországot. Amelyet Európa utolsó diktatúrájaként szoktak emlegetni, és amelyet 26 éve irányít vaskézzel a köztársasági elnök - egykori TSZ-enök) - Aljakszandr Lukasenka. De tényleg csak ennyiről van szó? Fehéroroszországba kalauzolt el bennünket Halász Levente geográfus és utazó.