„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Ötös - Bódy Gergővel (2024. február 27., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2024. február 27., Kedd 10:05

Bódy Gergő a Különóra rovatban gleccservadászatra indult, aztán folytatta a korábban elkezdett pókos témát: a pókhálóval és pókfonállal kapcsolatos városi legendákat vette sorra. A Hátizsák rovatban az amerikai kivonulás utáni, újra tálib rémuralom alá került Afganisztánról tudósított egy világjáró utazó, a Prokontrában pedig a bocsánatkérés kultúrája volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2024. február 20., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2024. február 20., Kedd 10:05

Bódy Gergő a világvége-várások történelmét feldolgozó sorozat utolsó beszélgetésében a XXI. századra vonatkozó jóslatokkal foglalkozott, majd a kutyatenyésztéssel kapcsolatos városi legendákról kérdezett egy szakértőt. A Hátizsákban expedíciót szerveztünk az utolsó, valóban nomád rénszarvas tartó közösséghez Mongóliába, a Mesterségem címerében egy cipőkészítő mesélt, a Prokontrában pedig az volt a kérdés, hogy bele lehet-e, bele szabad-e avatkozni utcai, előttünk zajló konfliktusokba.

Ötös - Bódy Gergővel (2024. február 06., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2024. február 06., Kedd 10:05

Bódy Gergő folytatta a világvége-várások és kataklizma-jóslatok történetét bemutató sorozatot, majd a polgári repülés városi legendáival foglalkozott. A Hátizsákban egy kilenc országot bejáró állatlesre indulhattak, a Mesterségem címerében egy Jumbo Jet-pilóta mesélt, a Prokontrában pedig a BKK körüli közéleti adok-kapok volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2024. január 23., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2024. január 23., Kedd 10:05

Bódy Gergő a mai adásban horkológiai leckéket vett, majd folytatta az előző heti beszélgetést a beltéri illatszennyezésekről, füstölőkről, illatgyertyákról, illatosított papírzsebkendőkről. A Hátizsákban egy Atlanti-óceáni szigettúra várta a hallgatókat, az Apanaplóban a szülő és a gyerek közös digitális fejlődése, a Prokontrában pedig a negatív és pozitív kritika egyensúlya volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2024. január 16., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2024. január 16., Kedd 10:05

Bódy Gergő az izlandi vulkánkitörés kapcsán a középiskolai "vulkánismereteket" elevenítette fel, majd arról faggatott egy szakértőt, hogy valóban egészségtelenek-e az otthoni illatgyertyák. A Hátizsákban búvárkalandok várták a hallgatókat, a Mesterségem címerében egy bábszínházi díszletkészítő, a Prokontrában pedig a lengyelországi közmédiás botrány volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2024. január 09., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2024. január 09., Kedd 10:05

Bódy Gergő a természet és élővilág téli titkait kutatta egy biológia óra keretében, majd az emberi testmagasság történeti legendáira kérdezett rá. A Hátizsákban Ázsiát szelhették át vonattal, az Apanaplóban ünnepi tanulságok: társasjátékozás és mesefilmnézés a gyerekkel, a Mesterségem címerében pedig egy kékfestő műhely mutatkozott be.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. december 26., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. december 26., Kedd 10:05

A Különórában Kopcsik István, a Történelemtanárok Egyletének bizottmányi tagjával a Jézuska-hagyomány eredetéről  beszélt. A Hátizsák rovatban Szlamka Zsófia utazó, pszichológus az észak-etiópiai Danakil sivatagról, az afar törzs lakóhelyéről mesélt. A Városi legendákban Kasza Gyula, a NÉBIH Maradék Nélkül programjának vezetője arról rántotta le a leplet, hogy mennyi ideig lehet tárolni a karácsonyról megmaradt ételeket a mélyhűtőben. A Mesterségem címere rovatban Weiser István marketingtanácsadó, áremelési tanácsadóval beszélgettünk. Az Apanaplóban F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal a traumafeldolgozásról volt szó.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. december 19., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. december 19., Kedd 10:05

Bódy Gergő az Ötösben Babits Mihály születésének 140-dik évfordulóján megpróbált közelebb jutni ehhez a nehezen olvasható költőhöz, majd a karácsonyi ajándékozás történetét elemezte egy szakértővel. A Hátizsákban a csendes-óceáni szigetvilágba vetette bele magát a műsor. Az Apanaplóban a trauma fogalmát jártuk körbe, a Prokontrában pedig a ránk nehezedő nyomás okozta feszültség kezelése volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. december 12., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. december 12., Kedd 10:05

Bódy Gergő ma az ízérzékeléssel kapcsolatos tudnivalókkal készített fel mindenkit az ünnepekre, illetve a szív-szimbólum ábrázolásának történetét kutatta. A Hátizsákban áramkimaradásoktól a cápákig - minden Dél-Afrikáról, az Apanaplóban az volt a kérdés, hogy hány éves koráig nevelhető valójában egy gyerek, a Prokontrában pedig a húszezressel való fizetés körüli mindennapi konfliktusok volt szó.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. december 05., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. december 05., Kedd 10:05

Bódy Gergő a mozikba berobbant Napóleon-film kapcsán gyorstalpaló töriórát hozott a Napóleon-korszakról, majd az autók benzintankjának alján összegyűlő szennyeződésekhez kapcsoló legendákat tisztázta. A Hátizsákban kultúrák és ünnepek - körkép 20 országból, az Apanaplóban az óvodában összeszedhető fertőzések a téma, a Prokontrában pedig az online világ, illetve a korrekt emberi működés.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. november 28., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. november 28., Kedd 10:05

Bódy Gergő a nátha tüneteinek élettani okait elemezte, majd arra kereste a választ, hogy tényleg csak pár évtizedet éltek-e régen az emberek. A Hátizsákban az Északi-sarkkör vidékét fedezheték fel, az Apanaplóban a családbarát közterek építésének mikéntje volt a téma, majd a palócleves nevének eredetét tisztáztuk, és az önkiszolgáló kasszák okozta frusztrációt igyekeztünk megérteni.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. november 21., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. november 21., Kedd 10:05

Bódy Gergő a sarki fényről kérdezte a szakértőt, majd azt járta körbe, hogy tényleg baja eshet-e a hajhagymáknak, ha nem hordunk sapkát a hidegben. A Hátizsákban egy észak-argentin elzárt közösséget, a diaguita törzset ismerhették meg, a Mesterségem címerében egy kisállat terapeuta mesélt, a Prokontra pedig parkolós, parkolóhely-foglalós konfliktusokról szólt.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. október 24., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. október 24., Kedd 10:05

A Különórában Mihály György Attila szolfézs- és zenetanár, karvezető a bécsi klasszikus zeneszerzőkről beszélt. A Városi legendák rovatban Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője az induló fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet. A Hátizsákban Maródi Máté és Mészáros Bea önkéntesek Bhutánról meséltek (a június 13-ai beszélgetés ismétlése).

100 szóban Budapest - rövid szemelvények a fővárosról Tóth Barnabás felolvasásában.

A Mesterségem címerében Szőllősi Lajos sírásóval beszélgetett a műsorvezető. A Névadó rovatban Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója a grenadírmars, a cvekedli és a galuska nevének eredetéről beszélt. Prokontra - érveléskultúra Rózsa Dániellel és Somogyi Beátával, a Vitakultúra Egyesület vezetőivel.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. október 17., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. október 17., Kedd 10:05

A Különórában Kopcsik István, a Történelemtanárok Egyletének választmányi tagja a jelenkor oktatástörténetéről beszélt. A Városi legendákban Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a madáretetők hasznáról és káráról számolt be. A Hátizsák rovatban Szombati Orsolya utazási blogger Albániáról mesélt.

100 szóban Budapest - rövid szemelvények Nemes Takách Kata felolvasásában

A Mesterségem címerében Császár Dalma hőlégballon-pilóta és -oktatóval beszélgettünk. A Névadó rovatban Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója a gulyáslevesről mesélt. Az Apanaplóban Polányi Viktória gyerekpszichológus a traumatikus hírek gyerekekkel való megosztásának hasznos módjait mondta el.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. október 10., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. október 10., Kedd 10:05

A Különóra rovatban Kopcsik István, a Történelemtanárok Egyletének választmányi elnöke a századforduló és a huszadik század oktatástörténetéről mesélt. A Városi legendákban Kiss László csillagász annak okairól beszélt, hogy miért láthatjuk nappal is a Holdat. A Hátizsákban Halász Levente geográfus, egyetemi oktató, túravezető Üzbegisztánról számolt be.

100 szóban Budapest - három rövid szemelvény Nemes Takách Kata felolvasásában.

A Mesterségem címerében Budinszky Béla szódásmesterrel beszélgettünk, a Névadóban pedig Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója az beszélt az Esterházy-rostélyosról. Az Apanapló rovatban Eigner Bernadett játékterapeuta, pszichopedagógussal a Mancs-őrjárat rajzfilmsorozat hatásáról és a gyerekek társadalmi mintázatainak alakulásáról volt szó.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. október 03., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. október 03., Kedd 10:05

Bódy Gergő ma az oktatástörténeti sorozat negyedik részével jelentkezett, amelyben Mária Terézia és a reformkori oktatás a téma, majd az őszi-téli sportok kerültek fókuszba a Városi legendák rovatban. A Hátizsákban a Lochness-i szörnyet látogathatták meg, a Mesterségem címerében Magyarország első és egyetlen teafarmere mesélt, az Apanaplóban pedig a most 10 éves Mancs-őrjárat került górcső alá egy meseterapeuta segítségével.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. szeptember 26., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. szeptember 26., Kedd 10:05

A 2021. október 26-ai adás ismétlése: 

Az adás az elhízás és a dohányzás sejtbiológiai hatásait kutatta, majd egy autómentős applikációt mutatott be. A Hátizsák a Szahara déli peremvidékén élő wodaabe, más néven bororo törzs csádi szexfesztiváljára vitte el a hallgatókat, az Apanapló a szülés utáni depresszió témáját járta körül, a Prokontrában pedig a közterületi, nyilvános visszajelzés volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. szeptember 19., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. szeptember 19., Kedd 10:05

A Különórában Kopcsik István, a Történelemtanárok Egyletének bizottmányi tagja az oktatás történetéről mesélt. A Városi legendákban Simon Gergely, a Greenpeace magyarországi vegyi szakértője a zöldségek szennyzettségéről beszélt. A Hátizsákban Szabó Virág autóstoppal a pakisztáni hegyekben.

100 szóban Budapest – Nemes Takách Kata felolvasásai

A Mesterségem címerében Tar Patrikkal, a magyar krupiéverseny győztese a kaszinók világáról beszéltünk. A Névadó rovatban Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója a hortobágyi palacsintáról mesélt. Az Apanaplóban dr. Vida Zsuzsanna szomnológus, neurológus, a Magyar Alvás Szövetség szakmai társelnökével arról beszélgettünk, hogy milyen hatása vankorai iskolakezdésnek fejlődésben lévő szervezetre.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. szeptember 12., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. szeptember 12., Kedd 10:05

A Különóra rovatban az oktatástörténelmi sorozat második része jelentkezett: iskolák a középkorban, a Városi legendákban pedig arról volt szó, igaz-e, hogy az erdőtüzeket szinte kizárólag emberi hanyagság okozza. A Hátizsákban a polgárháború utáni Szíríában, pontosabban a szír sivatagban tettünk egy túrát, a Mesterségem címerében egy magyar űripari tesztmérnök mesélt a munkájáról, az Apanaplóban pedig az iskolaérettség vagy iskola nem érettség volt a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. szeptember 05., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. szeptember 05., Kedd 10:05

A Különórában Kopcsik István, a Történelemtanárok Egyletének bizottmányi tagja az európai és a magyar oktatás történetéről beszélt. Városi legendákban arról volt szó látszik-e a Holdról a kínai Nagy Fal? ErrőlKereszturi Ákos, a Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet bolygókutatója világosított fel minket. A Hátizsák rovatban dr. Lassányi Gábor egyiptológus, régész Szudánról beszélt a múlt heti adás folytatásaként.

100 szóban Budapest - Tóth Barnabás felolvasásában. A Mesterségem címerében Weiser István marketingszakember, árazási tanácsadóval beszélgettünk. A Névadó vendége Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, akivel az ételek nevének eredetéről volt szó, pl. a szegedi és a bajai halászlé. Az Apanaplóban Csík Orsolya dietetikus, gyermektáplálkozási szakember a gyermekek és a felnőttek tejfogyasztásáról beszélt.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. augusztus 29., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. augusztus 29., Kedd 10:05

Bódy Gergő a környezet, a természeti katasztrófák és az emberiség viszonyát boncolgatta történelmi távlatokban, majd a szemszínekkel kapcsolatos városi legendáknak járt utána. A Hátizsák a világ legreménytelenebb helyének titulált Szudán emberi arcát mutatta be, utána egy ötgenerációs késes-köszörűs mesélt a szakmájáról, végül az Apanaplóban az otthoni pofon a téma.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. augusztus 22., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. augusztus 22., Kedd 10:05

Bódy Gergő a perseida meteorraj titkainak járt utána, majd Magyarország egyetlen szúnyogszakértőjét faggatta a Tigris-szúnyogokról. A Hátizsákban hűsölésképpen a svájci Alpok várták a hallgatókat, a második órában pedig különkiadással jelentkezett a Mesterségem címere: egy mentésirányító beszélt a 104-es forró vonalon zajló mindennapokról.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. augusztus 08., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. augusztus 08., Kedd 10:05

A 2022. október 11-ei adás ismétlése:

Bódy Gergő a testzsírról gyűjtötte be a tudnivalókat, és az élelmiszerek lejárati idejével kapcsolatos városi legendákat igyekezett tisztázni. A Hátizsák rovatban a Szaharát szelhették át egy ósdi szénvonat tetején, az Apanaplóban mentális kapaszkodókat találhattak ha a gyerekük/unokájuk épp iskolaválasztás előtt áll, és el van veszve a káoszban, a Mesterségem címerében pedig idényjelleggel egy gombaszakértő mesélt.

Ötös - Bódy Gergővel (2023. július 25., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2023. július 25., Kedd 10:05

Para-Kovács Imre vendég műsorvezetésével bemutattuk:

Valiskó Gyöngyi utazó Nigeri élményeiről mesélt, és az országban évi egyszer megrendezésre kerülő tuaregek fesztiváljáról

Kopcsik István történelemtanár Simón Bolívar és Latin-Amerikára történelméről mesélt

Sándor Judit jogász, bioetikus, a CEU tanára a spermadonorság bioetikai kérdéseit járta körbe