„1%

Archívum

Keresés az archívumban

Ötös - Bódy Gergővel (2022. június 28., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. június 28., Kedd 10:05

Bódy Gergő kánikulai frissítőként tengerekkel, óceánokkal kapcsolatos érdekességeket vizsgált, majd a főispán-ügy kapcsán egy művészettörténésszel végigvette a királyi Magyarországon egykor létező társadalmi megnevezéseket.

A Hátizsák rovat extrém sportolni hívta a hallgatókat magyarországi hegyi mászópályákra, az Apanapló a kétkezességgel foglalkozott, a Prokontra pedig az önhergelés értelmetlenségét taglalta.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. június 21., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. június 21., Kedd 10:05

Bódy Gergő  a légkondik és hűtők működéséről faggatta a Különóra rovat állandó fizikatanárát Szokolai Tibort, majd annak járt utána, hogy tényleg hatásos-e a kalcium a nyári csípések esetén.

A Hátizsákban folytatódott a japán mindennapoknak és a hitvilágnak a megismerése, az Apanapló a gyerekmondókák rejtett tartalmait boncolgatta, a Prokontra pedig a magyar hibakultúra sajátosságairól szólt.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. június 14., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. június 14., Kedd 10:05

Bódy Gergő az Agatha Christie előtti európai krimiirodalmat igyekezett megismerni, és utánajárt, hogy tényleg nem szabad-e magyar erdőben banánt eldobni, mert nem onnan való.

A Hátizsák a vietnámi hegyek közé vezetett minket, az Apanapló egy óvodásoknak szóló ökotudatos képzésről szólt, a Prokontra pedig azt feszegetti, miért nem merünk semmiért bocsánatot kérni.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. május 31., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. május 31., Kedd 10:05

Bódy Gergő a kőolaj- és földgázválság kapcsán az alternatív autóüzemeltetésről készített fizikaórát Szokolai Tibor fizikatanárral, majd jó fagyi-rossz fagyi túrát tett egy díjnyertes fagylaltmesterrel.

A Hátizsákban egy japán vulkánkráterben élő sámánközösséghez látogattunk, az Apanapló a korai nyelvtanulás dilemmáiról szólt, a Prokontra pedig az árnyalt minősítés kérdéseit boncolgatta.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. május 24., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. május 24., Kedd 10:05

Bódy Gergő műsorvezető az első Európai Hormon Nap kapcsán a hormonháztartásról szóló iskolai tudnivalókat elevenítette fel, majd arról kérdezte a szakértőt, hogy elriasztja-e a fokhagymás testszag a kullancsokat.

A Hátizsák vendége klubrádiós kolléga, Fábián László, aki Nepálba kalauzolta el a hallgatókat.

Az Apanaplóban tanulássegítő szakember nyilatkozott.

A Prokontra a hallgatók által beküldött mindennapi vitás eseteket dolgozott fel.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. május 17., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. május 17., Kedd 10:05

Bódy Gergő műsorvezető a hétfői holdfogyatkozás kapcsán a Holdról szóló iskolai tananyagot elevenítette fel, majd az állítólagos dunai szélcsatorna legendájának eredt a nyomába.

A Hátizsák fókuszában a dél-amerikai esőerdők soár indián közössége volt.

Az Apanapló azt kutatta, mennyire szenvedik meg a szülők a gyerek által megszakított éjszakai alvást.

A Prokontra  a generációk békés egymás mellett élésének lehetőségeit boncolgatta.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. április 26., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. április 26., Kedd 10:05

Bódy Gergő műsorvezető a kubai rakétaválság okait, következményeit kutatta, és azt, hogy vajon már a következő generáció is élhet-e 140 évig. A Hátizsákos úticél a Holdat idéző kihalt, izlandi-felföld, az Apanapló az óvodai beíratkozás körüli esetleges mutyikkal foglalkozott, a Prokontra pedig azzal, hogy hogyan foghatjuk vissza magunkat egy eldurvuló vitahelyzetben.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. április 19., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. április 19., Kedd 10:05

Száz éve, 1922. január 3-án született Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, esszéíró, pedagógus, a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja. Az adás első részében ennek apropójából is beszélgettünk a költőről. A továbbiakban utánajártunk a virslikkel kapcsolatos minden legendának, és egy közel-keleti zarándokösvényre is elvezettük a hallgatókat. Az Apanaplóban a bohócfóbia volt a téma, a Prokontra pedig a higgadt érvelés képességéről beszélgetett

Ötös - Bódy Gergővel (2022. április 05., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. április 05., Kedd 10:05

Bódy Gergő műsorvezető arra kereste a választ, milyen körülmények kellenek ahhoz, hogy sivatagi poreső lepje be időnként Magyarországot, és hogy igaz-e, hogy leszívhatják a buszon a zsebünkben lévő bankkártyát. A Hátizsákban összekötöttük az utazási luxust az afrikai falvak megsegítésével, az Apanaplóban arról esett szó, hogyan lehet biztonságosan bringázni a városban gyerekkel, a Prokontrában pedig egy földalattis kommunikációs helyzet elevenedik meg.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. március 15., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. március 15., Kedd 10:05

A Klubrádió 2022. tavaszi adománygyűjtő kampányát indító keddi Ötösben szó volt az atomreaktorok működéséről és az autók fényszórójától megdermedő nyuszikról is. A Hátizsák rovat a tavalyi évig külföldiek által szinte látogathatatlan Irakba vezeti a hallgatókat, az Apanapló az ukrán háború gyerekekre gyakorolt lelki-szellemi hatásáról szólt, a Prokontra pedig az erőszakmentes, közpolitikai kommunikációról.

Ötös - Bódy Gergővel (2022. február 22., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. február 22., Kedd 10:05

Bódy Gergő műsorvezető folytatta a történelem erős asszonyairól szóló sorozatát a harmadik résszel, majd az ellenőrökkel, hatósági személyekkel kapcsolatos állampolgári jogainkról faggatott egy szakértőt. A Hátizsák rovat keretein belül Közép-Amerikát szelhették át, az új rovatban, a Pártfogóban a Menetszél Egyesület mutatkozott be, az Apanapló pedig a gyermektelen férfiak világáról szólt. 

Ötös - Bódy Gergővel (2022. február 15., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. február 15., Kedd 10:05

Bódy Gergő folytatta "A világ erős női" történelmi minisorozatot, majd a mobiltelefonok feltöltési fortélyairól faggatta a szakértőt. A Hátizsákban a világ egyetlen magaslati országútja, a Pamír Hihgway volt az úticél, az Apanapló pedig arra kérdezett rá: van-e még vitamin a gyümülcsökben-zöldégekben, adjunk-e még a gyereknek. Végül a Prokontrában Almási Kitti, pszichológus adott tippeket az őszinte, kultúrált hangnemű visszajelzéshez

Ötös - Bódy Gergővel (2022. február 08., kedd 10:05)

Műsorvezető:
Bódy Gergő

2022. február 08., Kedd 10:05

A történelem erős nőalakjairól beszélgetett Bódy Gergő műsorvezető, majd arról, hogy tényleg halálos-e a csokievés a kutyáknak. A Hátizsák rovat a másodszomszéd Moldovába vitte el a hallgatókat, az Apanapló a gyerekbántalmazás forró kérdéseiről szólt, a Névadó helyén pedig új rovat indult: a Pártfogó, ami hétről hétre egy kevéssé ismert civil szervezetet/alapítványt mutat be.