„Vásároljon

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Románc és történelem
Kovátsműhely

Románc és történelem

2021. április 15. 08:35

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: a költészet napi adásban a Gallai Péter és Fábri Péter Kolumbuszról szóló rockoperájából származó Granada románca című dal után a műsorvezető, Kováts Kriszta Szilágyi Ágnes történésszel beszélgetett a spanyol katolikus királyokról, majd Katona Eszter irodalomtörténészt faggatta Federico García Lorcáról. Leonard Cohen híres dala, a Take This Waltz is elhangzott.

New York, New York
Kovátsműhely

New York, New York

2021. április 01. 08:27

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Vedres Csaba és Fábri Péter Igazi játék – New York című dala apropóján Kováts Kriszta a New York-i felhőkarcolókról beszélgetett Fakazas György sztárépítesszel, majd Orsós László Jakabot, a Brooklyn Public Library egyik vezetőjét faggatta New York kulturális és mindennapi életéről.

Az egyetlen igaz ember
Kovátsműhely

Az egyetlen igaz ember

2021. március 25. 09:45

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: a Biblia show című albumon szereplő, Ábrahám és Isten párbeszédét bemutató dal, a Ha egy igaz embert mutatsz nekem apropóján a műsorvezető, Kováts Kriszta Szodomáról és Lótról beszélgetett Verebics Petra lelkésszel, teológussal, valamint Fekete Bálint klinikai genetikust faggatta a vérfertőzésről és a terhességi szűrővizsgálatokról.

Majtényi László és Bródy János a szabadságról
Kovátsműhely

Majtényi László és Bródy János a szabadságról

2021. március 18. 15:18

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely, ezúttal azonban különleges kiadásban: Verdi Szabadságkórusára Fábri Péter írt új magyar szöveget még annak idején, Göncz Árpád 90. születésnapjára. Ennek a meghallgatása után a műsorvezető, Kováts Kriszta Majtényi László alkotmányjogásszal és Bródy János zenésszel, dalszerzővel beszélgetett a szabadságjogokról, a sajtószabadságról és a művészek szabadságáról. A két beszélgetés között Bródy Lesz még egyszer című híres dala is elhangzott.

Jelbeszéd az életünk
Kovátsműhely

Jelbeszéd az életünk

2021. március 10. 14:57

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Vedres Csaba és Fábri Péter Titkosírás című dalának apropóján a műsorvezető, Kováts Kriszta Láng Benedek történésszel beszélgetett a történelmi titkos írásokról és a kriptográfia tudományáról, Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő pedig a kiberhadviselés rejtelmeibe avatta be a hallgatót. A két beszélgetés között az Illés együttes jól ismert dalát is meghallgathatták.

A könyvben megbújt idő
Kovátsműhely

A könyvben megbújt idő

2021. március 04. 22:23

Vasárnap 5-kor egy újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Dabasi Péter és Fábri Péter Napló című dalának apropóján a műsorvezető, Kováts Kriszta Murányi Gábor újságíróval, sajtótörténésszel, szerkesztővel és Háy János íróval beszélgetett a naplók típusairól, az irodalmi naplókról, valamint többek között Szántó Judit József Attiláról szóló naplójáról is.

Madarak jönnek
Kovátsműhely

Madarak jönnek

2021. február 24. 08:44

Vasárnap 5-kor egy újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Madarak a ködben címmel Fábri Péter írt szöveget Gallai Péter dalára. A műsorvezető, Kováts Kriszta a téma kapcsán beszélgetett Haraszty László ornitológussal és Máté Bence természetfotóssal a különböző madárfajok eltérő fészekrakási szokásairól és a világszínvonalú madárfotózás titkairól.