„Klubrádió“

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Mese, álom, zuhanás
Kovátsműhely

Mese, álom, zuhanás

2020. március 28. 09:54

A vasárnapi Kovátsműhely daltörténetének témáját az Alice Csodaországban és az Alice Tükörországban című Lewis Caroll-kötetek adják. Gallai Péter és Fábri Péter mesemusicalt is írt ezekből a könyvekből, ennek egyik dalával indul a vasárnapi adásunk: Meseálom-zuhanás. Vendégünk volt Révbíró Tamás, aki az Alice Tükörországban című könyvet fordította, a második részben pedig velünk volt Dániel András, a kuflik megálmodója, és Verasztó Lajos angoltanár, aki angol nyelvű gyerekkönyvekből tanítja a nyelvet.

Öt perc, és mehetünk!
Kovátsműhely

Öt perc, és mehetünk!

2020. március 07. 10:29

Minden férfi rémálma ez a mondat, hiszen pontosan tudjuk, hogy az öt perc soha nem öt perc, amikor egy nő készülődik. A Kovátsműhely vasárnapi daltörténete a Kováts Kriszta Kvintett Rúzs című dalából indul ki, de az átöltözések és a sminkelés rituáléinál jóval többről beszélgettünk. Vendégünk volt Benedek Mari jelmeztervező és Dr. Juhász Péter plasztikai sebész, akikkel megvitattuk, hogy meddig hajlandóak a nők elmenni szépségük érdekében. Az adás második felében Détár Enikő és Ungár Anikó voltak velünk, akikkel arról beszélgettünk, hogy hogyan maradhatunk fiatalok.

A nevem Bond - James Bond, ornitológus
Kovátsműhely

A nevem Bond - James Bond, ornitológus

2020. február 29. 12:32

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténete James Bondról szól. Adásunk első felében Kováts Kriszta Csákvári Géza újságírót, filmkritikust faggatta a James Bond-filmek sikerének titkáról, a kötelező Bond-kellékekről és kulisszatitkokról. A második részben veszélyes kaszkadőrmutatványokról és filmes verekedésekről beszélgettünk Mészáros András színésszel és Piroch Gábor világhírű kaszkadőrrel.

Köszönet mindenért - Domján Edit
Kovátsműhely

Köszönet mindenért - Domján Edit

2020. február 22. 10:42

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténete Domján Editről szól. A nők irigyelték, a férfiak szerelmesek voltak belé. Bár gyakran emlegette, hogy negyvenéves korában véget fog vetni az életének, senki nem vette komolyan. 1972 karácsonyán azonban nem jelent meg G. B. Shaw Candida című darabjának előadásán a Madách Színházban: ekkor már az összes kollégája biztos volt benne, hogy nagyon nagy a baj. A Kovátsműhely vasárnapi adásában Szakonyi Károly íróval és Szirtes Tamás rendezővel beszélgettünk minden idők egyik legvarázslatosabb magyar színésznőjéről, Domján Editről.