„Klubrádió“

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Mazel tov!
Kovátsműhely

Mazel tov!

2020. augusztus 01. 10:56

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetének témáját a Hava nagila című dal adja. Adásunk első felében Deák Gáborral, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület egyik alapítójával, elnökségi tagjával beszélgetünk a budapesti zsidó kultúra örökségeiről. Vendégünk lesz a második részben Nyáry Krisztián, akita Magyar flódni címet viselő közös műsorukban megjelenő magyar zsidó írókról, költőkről és róluk szóló legendákról faggat a műsorvezető, Kováts Kriszta.

Chaplin – egy reneszánsz ember
Kovátsműhely

Chaplin – egy reneszánsz ember

2020. július 25. 15:58

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetének középpontjában a filmes legenda, Charlie Chaplin áll. Első vendégünk Geréb Anna, a Nemzeti Filmintézet munkatársa volt, akivel Chaplin zsenialitásának titkát próbáltuk megfejteni. A második félórában velünk volt Koltai Róbert színművész, akivel felejthetetlen kisember-szerepeiről beszélgettünk.

Nekem a Balaton
Kovátsműhely

Nekem a Balaton

2020. július 11. 11:01

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetében a Balatonhoz látogatunk. Olti Ferenc Balatonfüreden, a hajdani zsinagóga épületében hozta létre a Zsidó Kiválóságok Házát. De nemcsak erről, és az ott látható kiállításokról beszélgetünk vele, hanem magáról Balatonfüredről és a Balatonról is. Kováts Kriszta második vendége az adásban Sumonyi Papp Zoltán író, akivel a Szigligeti Alkotóház történetét és hagyományait vesszük sorra.

Szubjektív objektív Arató Andrással és a Fortepan-alapítóval
Kovátsműhely

Szubjektív objektív

2020. július 04. 11:37

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetének témáját Kováts Kriszta Fényképalbum című dala adja. Első vendégünk Arató András volt, akit a műsorvezető kivételesen nem a Klubrádióról faggatott, hanem arról, ami rádiónk tulajdonosának egyáltalán nem titkolt szenvedélye: a fotózásról. A második részben velünk volt Tamási Miklós, a Fortepan alapítója, aki eredeti szakmáját tekintve muzeológus, de jó ideje már főállásban válogatja a fotókat a honlapra, amelyek száma immár a 131 ezret is meghaladja.

Lakáskulcs nélkül
Kovátsműhely

Lakáskulcs nélkül

2020. június 20. 14:26

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetének témáját Kováts Kriszta Szent Péter című dala adta. Adásunk első vendége Iványi Gábor lelkész volt, aki prédikátorként több évtizede kiáll a szegények és hajléktalanok jogaiért, ám munkája nem merül ki ebben, hiszen az Oltalom Karitatív Egyesületben ő és munkatársai nap mint nap tevékenyen hozzájárulnak a leszakadt társadalmi rétegek életének jobbá tételéhez. A második részben Szalay Kriszta mesélt ‘Maradjunk annyiban’ című előadásáról, amely miatt évekkel ezelőtt napokat töltött az utcán, hajléktalannak beöltözve, de társadalmi aktivistaként azelőtt és azóta is aktívan segíti a rászorulókat.