„Klubrádió“

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Ablak volt az ég
Kovátsműhely

Ablak volt az ég

2020. október 19. 09:23

A vasárnapi Kovátsműhely témaadó dala az Ablak volt az ég című Kováts Kriszta-dal volt. Az első részben Koronkai Zoltán jezsuita lelkésszel beszélgettünk vallásról, hitről, és arról, hogy miért különböznek a jezsuiták minden más rendtől. Ezután Mezős Tamás építőmérnök, műemlékvédelmi szakember érkezett hozzánk, aki bevezetett minket a templomépítészet és a rózsaablakok titkaiba.

Mint a madár
Kovátsműhely

Mint a madár

2020. szeptember 27. 14:44

A Kovátsműhely következő daltörténete a repülésről szól. Adásunk első vendége Czigány Ildikó, aki a megboldogult Malév első női pilótájaként lett ismert, de talán kevesen tudják róla, hogy zenetörténészi végzettsége is van, illetve az első "szakmaszerelem" az életében nem is a repülés, hanem az állatok voltak. A második részben Hardy Mihállyal, a Klubrádió főszerkesztő-helyettesével beszélgetett a műsorvezető, akivel nem csupán száraz ferihegyi adatokról, repülőgép-forgalomról és a reptéren kommunikációs igazgatóként eltöltött éveiről volt szó, hanem a repüléssel és utazással kapcsolatos személyes élményeiről is.

Vissza a jövőbe!
Kovátsműhely

Vissza a jövőbe!

2020. szeptember 05. 15:28

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténetét Kováts Kriszta A jövő mindig másoké című dala ihlette. Adásunk első felében Buzási Gábor ókorkutató volt a vendégünk, akivel Mózes történetéről beszélgetett a műsorvezető, Kováts Kriszta. A második részben pedig Rab Árpád jövőkutató érkezett hozzánk, akivel a jövőkutatás mibenlétét vitattuk meg, illetve azt, hogy milyen jövő-verziók lehetségesek az emberiség számára.