„Vásároljon

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A víz az úr...
Kovátsműhely

A víz az úr...

2021. január 14. 19:47

Vasárnap 17:00-kor a vizeinké volt a főszerep a Kovátsműhelyben. Az adás első felében Nick Thorpe újságíró volt a vendégünk, aki 30 éve él Budapesten, a Dunáról pedig könyvet is írt, rendhagyó módon fordítva, a Fekete-tengertől járva végig a folyót a forrásig. Aztán Dr. Samu Andrea, a WWF Magyarország Élő Folyó program szakértője érkezett hozzánk, akivel folyóvizeinkről, folyószabályozásról és a gátakról beszélgetett a műsorvezető, Kováts Kriszta.

Mennyit ér egy nő?
Kovátsműhely

Mennyit ér egy nő?

2020. december 15. 18:30

A vasárnapi Kovátsműhely adása az Eddig kellettem című dal köré szerveződött. Első vendégünk Tóth Krisztina író volt, akivel Kováts Kriszta Hágár története kapcsán beszélgetett elhagyásról, női egyedüllétről és örökbefogadásról.Adásunk második felében Pető Andrea történésszel azt vitattuk meg, hogyan alakultak a nők jogai - köztük a reprodukciós jogok - az elmúlt évszázadokban-évtizedekben.

Hull a pelyhes
Kovátsműhely

Hull a pelyhes

2020. december 08. 12:30

December 6. Miklós, azaz a Mikulás napja. Ennek megfelelően a gyerekekről szólt a vasárnapi Kovátsműhely. Első vendégünk Niedermüller Anna, az AKG tanítója, oktatáskutatója volt, akivel az alternatív oktatási módszerek sikeréről beszélgettünk. Adásunk második felében Gryllus Dániel, a Kaláka alapítója mesélt versmegzenésítésekről és sok évtizedes koncertélményeiről.

Mit vinnél magaddal a bárkára?
Kovátsműhely

Mit vinnél magaddal a bárkára?

2020. november 30. 18:44

A vasárnapi Kovátsműhely témaadó dala a Mit vinnél magaddal a bárkára? volt.Ennek kapcsán műsorunk első vendége Susányi Oszkár hajómakett-készítő volt, akivel Noé bárkájáról, hajókról és a hajózás történelméről beszélgettünk, de megtudhattuk azt is, pontosan hogy nézett ki Kolombusz hajója, a Santa Maria, illetve hogy pontosan mennyi idő elkészíteni egy hajómakettet.Adásunk második felében Léderer András jött el hozzánk, akivel a menekültek múltjáról és jelenéről beszélgetett a műsorvezető, Kováts Kriszta.

Gyilkos vágy, gyilkos tánc
Kovátsműhely

Gyilkos vágy, gyilkos tánc

2020. november 23. 18:00

A vasárnapi Kovátsműhely témaadó dala A gyilkos vágy volt, ami Salome történetét dolgozza fel. Tátrai Júlia művészettörténésszel áttekintettük, hogyan jelent meg Keresztelő Szent János és Salome története a különböző kor festészetében. Ezután Bodor Johanna táncos-koreográfussal a tangóról és a vágy táncos kifejezéséről beszélgetett a műsorvezető, Kováts Kriszta.