„Vásároljon

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Vasúti jövő, vasúti múlt
Kovátsműhely

Vasúti jövő, vasúti múlt

2021. június 16. 16:27

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Kováts Kriszta a zeneszerzővel, Gallai Péterrel duettben énekelte a Széttépett dalt, amelynek szövegét Fábri Péter írta. Ennek apropóján a műsorvezető először Nagy Iván vasúti informatikust kérdezte a vasút magyarországi helyzetéről, majd Frank Tibor történésszel, Amerika-szakértővel beszélgetett a tizenkilencedik századi vadnyugati vasútépítések körülményeiről.

Mindenki keresse a saját lakóhelyét
Kovátsműhely

Mindenki keresse a saját lakóhelyét

2021. június 10. 13:53

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Kováts Kriszta a Ring a szoknya című olasz népdalt énekelte el Fábri Péter magyar szövegével és Victor Máté hangszerelésében, majd műsorvezetőként először a Péterfy Gergely–Péterfy-Novák Éva házaspárt faggatta arról, hogy miért költöztek Olaszországba, aztán Vajda Katalinnal, az Anconai szerelmesek szerzőjével beszélgetett slágerdarabjáról és a commedia dell’artéről.

A nevetés partján
Kovátsműhely

A nevetés partján

2021. június 03. 07:38

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Kováts Kriszta Suhanó dal című lemezéről hangzott el Gallai Péter és Fábri Péter A nevetés partján című dala, amelynek apropóján a műsorvezető Síklaki István szociálpszichológust faggatta a társadalom lelkiállapotáról, majd Hajós András zenésszel, humoristával beszélgetett a nevetés és a humor szerepéről.

Miből van a Hold?
Kovátsműhely

Miből van a Hold?

2021. május 26. 12:53

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: a Kolinda együttes Újhold című dala után Kováts Kriszta énekes-műsorvezető először Kiss László akadémikus csillagászt kérdezte az égitestekről és a csillagos ég változásairól, majd Pacher Tibor fizikussal beszélgetett a Hold-kutatásról és a Puli Space Technologies magyar fejlesztésű vízszimatoló holdjárójáról.

Játszd újra, Ingrid!
Kovátsműhely

Játszd újra, Ingrid!

2021. május 21. 05:49

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: László Attila és Fábri Péter Ingrid Bergman című dalának elhangzását követően a műsorvezető, Kováts Kriszta először Báron György filmesztétát kérdezte a színésznőről, majd Topolánszky Tamás Yvan filmrendezővel beszélgetett a Casablancáról, annak forgatásáról és rendezőjéről, Kertész Mihályról.

Színház – másképpen, vagy nem?
Kovátsműhely

Színház – másképpen, vagy nem?

2021. május 12. 16:00

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Darvas Kristóf és Müller Péter Sziámi Remény meg félelem című dalát énekelte el Kováts Kriszta, majd először Elek Dórát, a Baltazár Színház alapítóját és vezetőjét kérdezte a sérült fiatalokból álló színtársulatról, majd a dal írója, Müller Péter Sziámi mesélt életéről és a színházzal való együttműködéséről.

Az vesse rá az első követ…
Kovátsműhely

Az vesse rá az első követ…

2021. május 05. 13:29

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Wolf Péter és Fábri Péter Az vesse rá az első követ című hangzott című dala el Kováts Kriszta Biblia show című legutóbbi albumáról, amelyet követően a műsorvezető dr. Buzási Gábor ókortörténésszel beszélgetett a házasságtörő asszony jézusi történetéről, majd pedig Mérő Vera jogvédőt kérdezte a nők helyzetéről.