„Klubrádió“

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A képzőművészet vajon mi?
Kovátsműhely

A képzőművészet vajon mi?

2020. január 18. 10:40

Hogyan látnak a festők? Beszélhetünk-e művészetről egy falra szigszalagozott banán esetében? Hogyan működik napjainkban egy képzőművészeti galéria? A Kovátsműhely vasárnapi adásában a képzőművészet volt a témánk. A képzőművészek különleges látásmódjának titkát Farkas Gábor Gábriellel vitattuk meg, de velünk volt Kováts Kristóf, a leányfalui Aba-Novák Galéria vezetője, Aba-Novák Vilmos unokája és hagyatékának kezelője is.

Csináljuk a fesztivált
Kovátsműhely

Csináljuk a fesztivált

2020. január 12. 05:04

A Magyar Televízió először 1966-ban rendezte meg a táncdalfesztivált, ahol a négyszáz beküldött dalból 64 került képernyőre. Az egész ország a fesztivál lázában égett, olyan előadók futottak be az 1971-ig tartó hőskorban, mint Kovács Kati, Zalatnay Sarolta vagy Koós János. A vasárnapi Kovátsműhelyben a legendás táncdalfesztiválokat idéztünk meg Victor Máté és Wolf Péter zeneszerzőkkel.

Szent József álma
Kovátsműhely

Szent József álma

2019. december 22. 09:50

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindent tudunk a karácsonyról, annak kialakulásáról, és Jézus születésének történetéről. Gábor György vallástörténész azonban az átlagember számára kevéssé ismert apokrif iratokból is idéz nekünk, miközben Jézus születésének körülményeiről mesél. Nálunk járt Andrek Andrea pszichológus is, akivel az anya-gyermek kötődésről beszélgettünk a Kovátsműhely karácsonyi adásában.

 Szerencse? Játék!
Kovátsműhely

Szerencse? Játék!

2019. december 14. 09:56

A Kovátsműhely következő daltörténetében a szerencsejátékok misztikus világába visszük el hallgatóinkat. Nyáry Krisztián a második világháború előtt üzemelő titkos Bucsinszky-játékbarlangokról mesél nekünk a vasárnapi adásban, Szolnoki András pedig bebizonyítja, hogy a szerencsejátékokhoz a szerencse önmagában kevés: sokkal több múlik a taktikán.