„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Kovátsműhely (2023. december 03., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. december 03., Vasárnap 17:00

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

A Kovátsműhely már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Kovátsműhely (2023. november 26., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 26., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Perger Guszty ütőhangszeres zenész és hangszerkészítő. Mesélt arról, hogy miért lett a latin zene az örök szerelem az életében. Hogyan döntötte el, hogy ütőhangszereken akar megtanulni játszani. Hogyan lett dobkészítő, milyen, amikor a különféle hangszerek tesztelésére felkérik. Mesélt a dobok lelkéről és arról is, hogy milyen anyagokból készültek régen és készülnek ma a dobok. Az is szóba került, hogy miért nevezi magát zajfelelősnek is, ha arra van szükség egy színházi produkcióban. De azt is elmesélte, hogy miért imád utazni és hogyan utazta be a világot. Ő Santana: Gitano c. számát hozta műsorindítónak.

Kovátsműhely (2023. november 19., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 19., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Farkas Dorka táncos volt.
Szó volt arról, hogy mi az a közösségi tánc és a jelen idejű kompozíció és hogyan jelenik meg a kortárs táncban az improvizáció. Hogyan lett egyik legfontosabb tanítója a saját gerincbetegsége. Mit tanult Belgiumban, Finnországban és Erdélyben és hogyan lehet vak fiatalokat test-tudat ébresztő mozgásra tanítani. Ő a Dével című tradicionális dalt választotta műsorindítónak a Romani együttes előadásában.

Kovátsműhely (2023. november 12., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 12., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Szinetár Miklós rendező volt. Az örökifjú mester rendkívül gazdag életének első felét összefoglalta egy könyvben. Ebből kiderül, hogy hiába volt sokszor fent és lent, a szaldó mégiscsak az, hogy az élet a tenyerén hordozta. De megtanulhatjuk tőle azt is, hogy vezetőként mennyire toleráns volt a kollégáival és hogy sose szállt fejébe a dicsőség – ettől a jó humora mindig megvédte. Műsorindítónak Mozart Cosi fan tutte c. operájának első felvonásbeli quintettjét választotta.

Kovátsműhely (2023. november 05., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 05., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Kass Eszter képzőművész és tanár volt. A műsorvezető megkérdezte, hogy mennyire nehéz egy képzőművész pályája, ha olyan híres és nagy alkotók az ember szülei, mint Kass János és Hajnal Gabriella képzőművészek. Mikor dőlt el, hogy ő is festeni fog, hogyan találta meg a saját világát. Hogy viseli, hogy a fia, mint annyi mindenkinek, Ausztriában él és dolgozik. Mit és hol tanít – mennyire lehet a vizuális látást tanítani és főleg hogyan. Felnőtteknek is szívesen tart kreatív festő-foglalkozásokat, akár a barátainak is. Mit jelent számára Szigliget és a Velencei tó.
Ő Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című operájának egy részletét választotta műsorindítónak.
 

Kovátsműhely (2023. október 29., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. október 29., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Lázár Zsigmond zenész volt. A műsorvezető kifaggatta arról, hogy melyik területet érzi a legfontosabbnak a szakmai életében, hiszen hegedül, zongorázik, bármilyen műfajban és zenekarban, zenét szerez, hangszerel, zenei vezetőként fog össze produkciókat és kórust is vezet. De azt is elmesélte, hogy mit csinált Izlandon egy évig és ott milyen tapasztalatokat szerzett. Ő saját szerzeményét hozta műsorindítónak, ez a Hajtű a macskakövön. Szöveg: Varró Dániel, énekel Kaszás Gergő, zeneszerző: Lázár Zsigmond

Kovátsműhely (2023. október 22., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. október 22., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Rényi Ádám újságíró, kommunikációs és médiaszakember. Hogyan lesz az embernek sikeres médiaszakemberként könyvkiadója? Remek abszurd humorával rövid novellái Örkény egyperceseire emlékeztetik az olvasót. Ő műsorindítónak egy amerikai Broadway-musical, a The Book of Mormon Turn is off c. dalát választotta a South Park alkotóitól.

Kovátsműhely (2023. október 15., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. október 15., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Jolsvai András író, újságíró és szerkesztő lvolt. Vajon miért írta ezt magáról: “Nem találom a helyem a saját koromban. Nem áll ez a kor jól nekem. Derékban bő, szívben szűk.” Mesélt arról is, hogy tőzsgyökeres büszke újpestiként milyen ihletet adott ez a környék a regényeihez, milyen volt felnőni úgy, hogy a nagyszülei nevelték fel és hogyan lett belőle újságíró és író. Az ő műsorindító dalválasztása Bilicsi Tivadar előadásában a francia király belépője Kacsóh Pongrác- Heltai Jenő: János vitéz c. daljátékából

Kovátsműhely (2023. október 01., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. október 01., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Szenthelyi Krisztián pályakezdő énekművész volt, aki híres zenész-család sarja. Mesélt arról, hogy milyen ősbemutatóra készül most nagy izgalommal. Mesélt a családjáról és arról is, hogy bár táncosnak készült, miért lett mégis énekes. Kik hatottak rá a legjobban és milyen zenei korszakokban érzi magát otthon igazán. Mit fog ősztől a Zeneakadémián tanulni tovább és milyen tervei vannak később? Itthon vagy külföldön akar érvényesülni? Miért fontosak a versenyek? Mennyire lehet átjárni a zenei műfajok között – minderről szó volt a beszélgetésben.
A műsorindító dalt, Kodály Zoltán: Hej, a mohi hegy borának című dalát Szenthelyi Krisztián énekli egy koncertfelvételen, zongorán közreműködik: Pál Anikó.

Kovátsműhely (2023. szeptember 17., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. szeptember 17., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Dr. Szántó István onkológus volt. Beszélgettek arról, hogy miért ezt a pályát választotta és mit tart a legfontosabb emberi és orvosi hitvallásának. Vajon miért hívja mindenki Pokinak, ki nevezte el így? Honnan van benne ez a nagy életszeretet és állandó mosoly, hogyan tudja tartani a lelket a betegeiben, pedig ez neki sem lehet könnyű. És persze, hogy mit szólt ahhoz, hogy idén ő kapta meg a Kovalik Márta díjat.
Ő egy zongoradarabot választott: Sergei Rachmaninoff saját maga játssza a 10 Prelűdből az 5-ös számút, az Opus 23-ast.

Kovátsműhely (2023. augusztus 27., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. augusztus 27., Vasárnap 17:00

Zenés kultúrtörténeti kalandozásra hívja hallgatóit vasárnap délutánonként Kováts Kriszta. A Kovátsműhely a színész-énekesnő saját dalaira, dalszövegeire építkezik. E 3-4 perces kis történetek nemcsak egy-egy életérzést fogalmaznak meg, hanem egykor köztünk élt híres személyiségeket, legendás helyszíneket is megidéznek.

A Kovátsműhely már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Kovátsműhely (2023. június 18., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. június 18., Vasárnap 17:00

Egy újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely. A műsor vendége Bokros Lajos közgazdász volt – kiderül, hogy milyen, amikor a színpadon játssza el a főgonoszt – jóval előbb, mint hogy az életben is sokan ráosztották ezt a szerepet, mint a Bokros csomag névadóját. Megtudtuk azt is, hogy hogyan lett ösztöndíjas Panamában és hogy miért fontos az oktatás. Ő a műsorvezető egyik dalát választotta indítónak a Titkosírás című albumáról: Két szó járja táncát - szerzők: Vedres Csaba és Fábri Péter