„Köszönjük,

Archívum

Keresés az archívumban

Kovátsműhely (2024. június 09., vasárnap 17:00): Kerényi Mihály

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. június 09., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Kerényi Mihály rendező volt.
Hogyan lett filmrendező, miután fényképész diplomája is van? Kikkel járt együtt Szinetár Miklós osztályában és miért ment el itthonról 1983-ban? Hol élt és mit dolgozott Ausztriában él Amerikában és miért jött haza 1994-ben? Milyen filmeket és színházi előadásokat rendezett külföldön és itthon és milyen izgalmas zenei kisfilmeket rendezett az utóbbi időben? Itthon miért lett nehéz ezeknek a filmeknek az anyagi hátterét megteremteni és miért könnyeb ez Ausztriában, ahol részben ma is él.
Ő Verdi Aida című operája 2. felvonásának fináléjából választott egy részletet. Énekel Montserrat Caballe és Placido Domingo. A New York-i Filharmónikusokat Riccardo Muti vezényli.

Kovátsműhely (2024. június 02., vasárnap 17:00): Vajda Katalin

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. június 02., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Vajda Katalin író volt. Megtudtuk, hogy mikor írt először darabot, mit tanult Berényi Gábortól, aki mellet sok évet dolgozott az akkori Játékszínben. Hogy született meg az Anconai szerelmesek című sikerdarabja, amit a Radnóti Színházban mutattak be és azóta már legalább 40 helyen játszották el. Mi a siker titka? Miért lesznek sikeresek a filmadaptációk, hiszen ő is írt ilyet többet pl. a Hyppolit, a lakáj, a Legyetek jók, ha tudtok vagy Villa negra című filmekből. Hogy látja a mai színházi világot? Mióta jógázik és hova vonul el feltöltődni? Mindez szóba kerül majd.
Ő a Budapest Orfeumból hozott egy dalt: címe Az ember egy léha, egy könnyelmű senki. Erdélyi Mihály szerzeményét Benedek Miklós énekli, akivel közösen írt egy könyvet.

Kovátsműhely (2024. május 26., vasárnap 17:00): Venyige Sándor

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. május 26., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Venyige Sándor színész, rendező, a Veres1 Színház alapító-igazgatója volt. Megtudtuk, hogy Berettyóújfaluból hogy vezetett az útja a színészet felé. Mit köszönhetett Gaál Erzsinek? Hogyan tanulta ki a színház minden csínját bínját, hiszen Nyíregyházán segédszínészből csoportos szereplő lett, majd színész és dramaturg. Miért érezte fontosnak, hogy emellett elvégezze az egyetemet is magyar szakon? És miért kezdett el tanítani is? És hogyan alapították meg feleségével a Veres1 magánszínházat? Mi a titka a tíz éves sikersorozatnak? Hogyan él meg egy magánszínház a mai piacon? És mit gondol a mai színházi helyzetről és viszonyokról?
Ő Andrew Lloyd Webber szerzeményét választotta műsorindítónak a Sunset Boulvard c. darabból: As If We Never Said Goodbye

Kovátsműhely (2024. május 19., vasárnap 17:00): Hetényi Zsuzsa

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. május 19., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Hetényi Zsuzsa irodalomtörténész, író, műfordító volt. Elmesélte, hogy honnan van az orosz kultúra iránti szerelme, milyen családból jön. Milyen volt a Szovjetunióban ösztöndíjasként tanulnia és hogy került kolera-karanténba? Hogyan írta meg később az itt tapasztalt élményeit? Kutatási területe a kettős identitású, kétnyelvű és orosz emigráns prózaírók. Miért érdekes a kettős identitás? És azt is megtudtuk, hogy milyen személyes zenei életrajza van, mikor milyen zenét hallgatott.
Ő Mozart: c-dúr Fuvola kvartettjének egy részletét választotta műsorindítónak. Előadja: Emmanuel Pahud fuvolaművész.

Kovátsműhely (2024. május 12., vasárnap 17:00): Kocsák Tibor

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. május 12., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Kocsák Tibor zeneszerző, a Madách Színház zenei vezetője volt, aki tavasszal ünnepelte a 70. születésnapját. Megtudtuk, hogy mennyire hatotta meg, hogy milyen sokan köszöntötték fel koncerten, az otthonában, a Madách Színházban és minden fórumon a barátai, a tanítványai és a munkatársai. Mit adott neki a zene, amit a MRT gyermekkórusában kezdett tanulni. Minden zenei műfajban kipróbálta magát – de melyik művére a legbüszkébb? Szövegre ír szívesebben vagy a témára előbb megírja a zenét? Hogyan került a Színművészeti Főiskolára tanárnak és mit tanult ő is oktatóként? Mit gondol a zenés színházakban manapság már szinte kötelezővé lett castingokról? Ő az első darabjából választott egy részletet műsorindítónak, Eszter búcsúját A krónikás c. rockoperából- zene: Kemény Gábor- Kocsák Tibor. szöveg: Miklós Tibor: - rockopera Előadja.:Kováts Kriszta és Makrai Pál.

Kovátsműhely (2024. május 05., vasárnap 17:00): Márczis Márta

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. május 05., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Márczis Márta ENSZ nemzetközi szakértő, végzettsége szerint tanító-népművelő, táj-és kertépítész mérnök, tájökológus volt. Mesélt arról, hogy a Szigetközben nőtt fel, édesapja volt az ottani erdészet igazgatója. Innen ered a munkájában is a legfontosabb vezérelv: az ökológia és a társadalom közötti összefüggéseken és párhuzamokon alapuló megközelítés. Hogyan vett részt a rendszerváltás ellenzéki megmozdulásaiban és hogy lett politikus később és milyen pártokban. Miért fontosak neki a leszakadó térségek Magyarországon és a világban is és hogyan segíti a roma közösségeket? Milyen konkrét eredményeket ért el ezeken a területeken? Hogyan segít a moldovai gagauzoknak? Hogyan került Thaiföldre és hogyan hozta össze az ottani önkéntes projekteket? Hogy jutott ideje arra a rengeteg utazás mellett, hogy az eredeti szakmájának hódolva megtervezze és felépítse az eddigi két családi otthonukat?
Ő Sofia Jannok – We are still here című dalát hozta el nekünk.

Kovátsműhely (2024. április 28., vasárnap 17:00): Hardy Mihály

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. április 28., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Hardy Mihály újságíró, a Klubrádió főszerkesztője volt. Megtudtuk tőle, hogy milyen zenét szeret hallgatni, és mit gondol Mozart zenéjéről. Milyen volt Moszkvában tanulni újságírást majd a Híradó tudósítójaként oda visszatérni? Mennyire szóltak bele a munkájába? Milyen volt megélni kintről a rendszerváltást? Hogy emlékszik vissza az Egyenleg című műsorra és hogy történt a TV3 megszüntetése? Miután megszüntették a reptéri állását, a repülés megmaradt vajon hobbiként? És miért fontos neki a Klubrádió?
Ő Mozart: Varázsfuvola c. operájának nyitányát választotta műsorindítónak. A Bécsi Filharmónikusokat Ricardo Muti vezényli.

Kovátsműhely (2024. április 21., vasárnap 17:00): Vincze Lilla

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. április 21., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Vincze Lilla énekesnő volt.
„Júlia nem akar a Földön járni” – ezzel a nagysikerű Napóleon Boulvard -slágerrel indítjuk majd az adást, ami akár Lilla mottója is lehetne, hiszen a siófoki kislány hamar popdíva lett, majd sikeres popzenei karrierjét sikerrel váltotta a crossover műfajra és szívesen énekel minden műfajban, amióta szólóénekes lett. De megtudtuk, hogy a Napólon Boulvard hogy indult, milyen hihetetlen sikereket ért el és miért nem futott be külföldön is, bár volt rá igény és lehetőség. Miért bomlott fel és hogyan alakult újjá az együttes. Mesélt mostani zenekaráról is és arról, hogy miként fonódik össze a zene, a természet és az egészséges élet a saját életében.
Ő a fent említett Napóleon Boulvarddalt hozta nekünk műsorindítónak, amelyet ő énekelt.

Kovátsműhely (2024. április 14., vasárnap 17:00): Karsai György

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. április 14., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Karsai György klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész, egyetemi tanár volt. Vajon ő a történész és műfordító szülei hatására kezdett-e az ókori nyelvekkel és foglalkozni az ELTE-n? Már gyerekként is tanult görögül és latinul? Hogy került ki Párizsba majd Strasbourgba vendégprofesszornak és milyen tapasztalatokkal jött haza? A CEU tanáraként hogy élte meg az egyetem elüldözését, majd utána a Színművészeti Egyetemről való elküldését, ahol a doktori iskolát vezette. Kiváló előadói és tanári képességeit színházi előadásokban is kamatoztatja. Ő egy francia dalt hozott nekünk, a címe: Quand tu danses · szerzője és előadója: Jean-Jacques Goldman.

Kovátsműhely (2024. április 07., vasárnap 17:00): Fekete János Jammal

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. április 07., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Fekete János Jammal beatboxos, azaz szájdobos volt. Elmesélte nekünk: hogy csinálja, hogy úgy tűnik, hogy egy komplett dobfelszerelés van a szájában? És ezt be is mutatta a rádióhallgatóknak! Mennyit kellett ezt gyakorolnia és hogyan tanulta ezt meg? A családjából kitől jön a zene és különösen a ritmusok és a dobok szeretete? Miért mindennél fontosabb a számára, hogy a zene szeretetét a következő generációnak is átadja? Mindezt milyen interaktív műsorokban mutatja be és hogy fogadják a fiatalok? És mindemellett hány zenekarban játszik és kikkel dolgozik?
Ő egy saját számot hozott nekünk, a címe: Mama · előadja: Jammal & The GrooveTroop

Kovátsműhely (2024. március 31., vasárnap 17:00): Szalai Éva

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. március 31., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Szalai Éva zongoraművész. Megtudtuk, hogy ő, aki annyi versenyt nyert már meg és annyi versenyen szerepelt, hogyan készül fel ezekre és hogyan lehet megszokni a stresszt, ami ezekkel jár. Szüksége van-e ma egy fiatalnak a versenyekre, hogy a sok zongorista közül észrevegyék? Mit adtak ezek a versenyek neki? Mit tanult Madridban, Hágában és Texasban? Mi volt a doktori disszertációjának a témája és miért azt választotta? És mindemellett miért tanulta ki a programozást is, visszatérve ezzel gyerekkori szerelméhez, a matematikához?
Ő Couperin: Les barricades mystérieuses című művét választotta műsorindítónak, amit ő adott elő.

Kovátsműhely (2024. március 24., vasárnap 17:00): Novák János

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. március 24., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Novák János zeneszerző, zenész, rendező, a Kolibri Színház igazgatója volt. Mikor kezdett el zenét szerezni és hogyan alapította meg társaival együtt a Kolibrit, amit több mint 30 éve vezet (ezzel ő a legrégebben regnáló színigazgató). Mik voltak a legnagyobb sikerei rendezőként és hogy működik a csecsemőszínház, amit ő hozott Magyarországra. Gitárt is ragadt, hogy élőben énekeljen valamit abból a rengeteg dalból, amit eddig megírt. Ő Kosztolányi Dezső: Hatalmas ősz c. dalát választotta, saját megzenésítésében- előadó: Latinovits Zoltán

Kovátsműhely (2024. március 17., vasárnap 17:00): Haraszti Miklós

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. március 17., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Haraszti Miklós író, politikus lesz. Megtudtuk, hogy a szülei mit csináltak Izraelben, hiszen ő Jeruzsálemben született. Hogyan kezdett el verseket és dalszövegeket írni és fordítani? Miért dolgozott egy traktorgyárban marósként és hogyan írta meg a tapasztalatait a Darabbér c. könyvében? Hogyan viselte, hogy emiatt államellenes izgatás vádjával 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték? Hogyan szerveződött a demokratikus ellenzék és neki ebben milyen szerepe volt? Szükségszerű volt-e az SZDFSZ megszűnése? Az EBESZ sajtószabadság-felelőseként milyen tapasztalatai voltak és hogy látja a mai itthoni sajtószabadság helyzetét? Ő a 16 tonna című dalt választotta. Merle Travis dalát Haraszti Miklós szövegével előadta a Tábortűz zenekar.

Kovátsműhely (2024. március 10., vasárnap 17:00): Landkammer Dániel

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. március 10., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Landkammer Dániel korábbi táncos, koreográfus, ma Ausztriában dolgozó fogyatékkal élőket segítő szakember, aki magát csak életművésznek nevezi. Nem is akármilyen élete volt már eddig is: megtudtuk, hogy a nagyon tehetséges táncos hogyan került a drogok miatt padlóra és ebből hogy tudott felállni. Le lehet- e győzni ezt a démont? Miért döntött úgy, hogy Ausztriában dolgozik és mit gondol a mai itthoni rendszerről. Miért választott egy segítő szakmát, de emellett fontos-e még neki a színpad, hiszen az életéből darabot is írt, amit megrendezett és játszott is benne. Boldog-e a kétlaki életével, hiszen Sopronban él a feleségével és onnan jár át Ausztriába dolgozni. Ő a Sex Pistols: Anarchy in the UK c. számát választotta műsorindítónak.

Kovátsműhely (2024. március 03., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. március 03., Vasárnap 17:00

Kováts Kriszta vendége ezúttal Németh Miklós énekes, a Fool Moon énekesegyüttes vezetője volt. Szerinte miért jó vokálban énekelni? Ő mikor kezdte és hol tanulta? Nehéz-e meghangszerelni a világslágereket, pusztán csak énekhangra? És emelett miért tanulta ki a szinkronszínészetet is?

Ő az első filmes projektjük, a ‘Vocal Recall’ nyitódalát hozta: The Neverending Story, szerzője Giorgio Moroder, feldolgozta és előadja a Fool Moon vokálegyüttes.

Kovátsműhely (2024. február 25., vasárnap 17:00): Ligeti Gábor

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. február 25., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Ligeti Gábor matematikus, szoftverfejlesztő mérnök volt. Elmesélte, hogy hogyan került 25 évesen Kaliforniába, ahol öt évig dolgozott. Milyen magyar fejlesztésű találmánnyal sikerült betörni a világpiacra és ott is maradni egy amerikai cég részeként. És mindemellett hogy jut ideje a zenélésre, hiszen jól zongorázik és gitározik, sőt zongorát is hangol. Ő a „Calling You by Bob Telson” című dalt választotta, előadja Jevetta Steele gospel-énekes.

Kovátsműhely (2024. február 18., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. február 18., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Károlyi Katalin mezzoszoprán énekes volt. Megtudtuk tőle, hogy mikét választotta őt ki Ligeti György, hogy a Síppal, dobbal, nádihegedűvel című művét ő mutassa be az Amadinda Együttessel közösen. Miért lett számára a barokk zene mellett a kortárs zene a legfontosabb és hány zeneszerző írt kifejezetten neki műveket. Hogyan döntött az énekesi pálya mellett a Rádió Gyerekkórusos kislány, aki hegedűsnek készült? És miért jár 40 éve kerékpáron mindenhova? Ezek szerint nem félti a hangját?
Ő a Ligeti műből mutatott nekünk egy részletet műsorindítónak.

Kovátsműhely (2024. február 11., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. február 11., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Zsoldos Dávid kulturális menedzser, a Papageno alapító igazgatója volt. Mesélt arról, hogy miért hagyta ott a sikeresen induló zongoraművészi pályafutását, majd hogyan lett sikeres komolyzenei szakember, hiszen hogyan hozott létre több máig sikeresen működő médiafelülete, mint a Fidelio vagy a Papageno és mi a feladata a Magyar Zenei Tanács elnökeként. Hogyan tudja segíteni a fiatal zenei tehetségek munkáját itthon és külföldön. Hogy látja a magyar komolyzenei életet és mindemellett mikor jut ideje az egyik kedvenc hobbijára, a hegymászásra.
Ő Schumann: C-dúr arabeszkjét hozta nekünk műsorindítónak, amelyet ő játszik.

Kovátsműhely (2024. február 04., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. február 04., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Háy János író, költő. Megtudtuk tőle, hogy eredetileg rockzenész szeretett volna lenni, de hamar kiderült, hogy nem ez az igazi terepe, hanem az írás. Milyen volt Vámosmikolán felnőni, hogy érezte magát, amikor kollégistaként Budapestre került és mit jelent az első kötetének nyitómondata: „Háy János nevű személy nem létezik”. Miért ő illusztrálja az összes kötetét és hogyan került a színházi világba, ahol azóta nagyon sikeres színpadi szerző lett. És miért írt a kötelező magyar irodalomból egy könyvet, amit újraélesztőnek szánt.
Ő az Illés együttes Fáj minden csók c. dalát választotta műsorindítónak.

Kovátsműhely (2024. január 28., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. január 28., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Papp János színművész lesz. Hogyan lett színész? Hány verset tud fejből? Mik a kedvenc szerepei? Az utóbbi időben a fiatal filmesek is felfedezték. Miért imád utazni és hányfelé járt? Tart-e még színes útibeszámolókat közönség előtt? Miért fontos számára a szegények segítése, hogy minden évben gyűjtést szervez nekik? Ő a Lement a függöny c. dalt énekelte elnekünk műsorindítóként.

Kovátsműhely (2024. január 21., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. január 21., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Petschnig Mária Zita közgazdász volt.
Kiderült, hogy milyen családból jött, mit gondol a rendszerváltásról és a mára kialakult NER rendszerről. Van-e alternatív közgazdaságtan, van-e harmadik út? Tudnánk-e az EU nélkül létezni gazdaságilag? És kicsit a magánéletéről beszélt, hiszen jól ismert férje van. Hogyan ismerkedett Kéri Lászlóval és vitakoznak-e otthon vagy sem? Mikor tanult meg gombászni és milyen sporttal őrzi meg a remek formáját? Milyen feladatai vannak nagymamaként? Ő Paul Simon: American Tune című számát választotta műsorindítónak.

Kovátsműhely (2024. január 14., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. január 14., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Majtényi László jogtudós, egyetemi tanár, az MTA doktora, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke. Megtudtuk, hogy hogyan lett a tengerjog szakértőjéből alkotmányjogász, majd ombudsman, mit és hol tanult ezekről külföldön. Mit gondol a köztársasági eszméről és a szabadságról, hogyan látja a média helyzetét ma, hiszen a Médiatanács korábbi elnökeként sokat tud erről. Miért vállalta el az ellenzéki köztársasági elnöki jelöltséget, hiszen tudta, hogy ez eleve reménytelen. Hogyan viselte ő és családja azt a rengeteg nemelen támadást, melyeket azóta is el kell viselnie. Ő a műsorvezető Füttyös Gyuri című dalát választotta műsorindítónak.

Kovátsműhely (2024. január 07., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2024. január 07., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Várkonyi Mátyás zeneszerző volt. Mesélt arról, hogy MRT Gyermekkórusában eltöltött évek döntően határozták meg a pályáját és zenei gondolkozását, sőt a legtöbb későbbi zenész társa is innen került ki. Ő Kodály: Háry János c. dalműjéből az ABCD dalt választotta, amiben a szólót is ő énekli.

Kovátsműhely (2023. december 31., vasárnap 15:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. december 31., Vasárnap 15:00

Olyan vendég jött, aki jobbnál jobb történetekkel szórakoztatta a hallgatókat, akinek a társaságában csak nevetni lehet, hiszen folyton nevet ő is. Ő Lajsz András, az egyik leghíresebb magyar bartender, mixer. A Gundelben dolgozva rengeteg hírességgel találkozott, sok érdekességet elmondott. Mesélt a különféle koktélok titkairól, de kaptunk tőle receptet arra is, hogy ő milyen italt ajánl nekünk szilveszter éjjelére. Csak ennyi életkedvet kívánunk magunknak is a következő évre, mint amennyi neki van. Ő ezt el is énekelte egy dalban, amit ő hozott műsorindítónak, saját előadásban: Jó nekem! – ez a címe az Ocho Macho slágerének.

Kovátsműhely (2023. december 24., vasárnap 15:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. december 24., Vasárnap 15:00

A karácsonyi ünnepi műsor vendége Körtvési Katalin karnagy és művésztanár volt, aki elmesélte, hogy miért lett a zene az élete, mi az a Kodály-módszer és hogy fogadják a világban, amikor ezt tanítja külföldön. A házigazda Kováts Krisztával közösen karácsonyi kánonokkal lepték meg a hallgatókat. Ő Mahler nyolcadik szimfóniájának Fináléját, a Chorus Mysticust választotta műsorindítónak.

 

Kovátsműhely (2023. december 17., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. december 17., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Bősze Ádám zenetörténész, antikvárius, műsorvezető és standup-os lesz. Mesélt arról, hogy miként lett ferences szerzetes nyolc évre majd mégis miért lett zenetörténész. Milyen az a komolyzenei standup-sorozat, amit sikerre vitt és mért mondott mégis nemet a Dumaszínház felkérésére. Ő műsorindítónak a Stile Antico előadásában William Byrd: Mass for Four Voices: V. Agnus Dei tételét választotta, a műsorból kiderült, hogy miért.

Kovátsműhely (2023. december 10., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. december 10., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Kelecsényi Kristóf építészettörténész, a Klubrádió Utcafront című műsorának állandó szakértője. Kiderült, hogy mi vonzotta az építészethez és az épületek történetéhez és szülei mennyire befolyásolták a pályaválasztásban. Mit jelent neki Szigliget és mik a kedvenc épületei itthon és külföldön. Ő a Karl Jenkins and Adiemus első albumáról a Songs of Sanctuary-ről választotta a műsorindító dalt, az Adiemust.

Kovátsműhely (2023. november 26., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 26., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Perger Guszty ütőhangszeres zenész és hangszerkészítő. Mesélt arról, hogy miért lett a latin zene az örök szerelem az életében. Hogyan döntötte el, hogy ütőhangszereken akar megtanulni játszani. Hogyan lett dobkészítő, milyen, amikor a különféle hangszerek tesztelésére felkérik. Mesélt a dobok lelkéről és arról is, hogy milyen anyagokból készültek régen és készülnek ma a dobok. Az is szóba került, hogy miért nevezi magát zajfelelősnek is, ha arra van szükség egy színházi produkcióban. De azt is elmesélte, hogy miért imád utazni és hogyan utazta be a világot. Ő Santana: Gitano c. számát hozta műsorindítónak.

Kovátsműhely (2023. november 19., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 19., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Farkas Dorka táncos volt.
Szó volt arról, hogy mi az a közösségi tánc és a jelen idejű kompozíció és hogyan jelenik meg a kortárs táncban az improvizáció. Hogyan lett egyik legfontosabb tanítója a saját gerincbetegsége. Mit tanult Belgiumban, Finnországban és Erdélyben és hogyan lehet vak fiatalokat test-tudat ébresztő mozgásra tanítani. Ő a Dével című tradicionális dalt választotta műsorindítónak a Romani együttes előadásában.

Kovátsműhely (2023. november 12., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 12., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Szinetár Miklós rendező volt. Az örökifjú mester rendkívül gazdag életének első felét összefoglalta egy könyvben. Ebből kiderül, hogy hiába volt sokszor fent és lent, a szaldó mégiscsak az, hogy az élet a tenyerén hordozta. De megtanulhatjuk tőle azt is, hogy vezetőként mennyire toleráns volt a kollégáival és hogy sose szállt fejébe a dicsőség – ettől a jó humora mindig megvédte. Műsorindítónak Mozart Cosi fan tutte c. operájának első felvonásbeli quintettjét választotta.

Kovátsműhely (2023. november 05., vasárnap 17:00)

Műsorvezető:
Kováts Kriszta

2023. november 05., Vasárnap 17:00

A műsor vendége Kass Eszter képzőművész és tanár volt. A műsorvezető megkérdezte, hogy mennyire nehéz egy képzőművész pályája, ha olyan híres és nagy alkotók az ember szülei, mint Kass János és Hajnal Gabriella képzőművészek. Mikor dőlt el, hogy ő is festeni fog, hogyan találta meg a saját világát. Hogy viseli, hogy a fia, mint annyi mindenkinek, Ausztriában él és dolgozik. Mit és hol tanít – mennyire lehet a vizuális látást tanítani és főleg hogyan. Felnőtteknek is szívesen tart kreatív festő-foglalkozásokat, akár a barátainak is. Mit jelent számára Szigliget és a Velencei tó.
Ő Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című operájának egy részletét választotta műsorindítónak.