„Vásároljon

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

„Új rendszerváltás kell, bevonva a Fidesz-szavazókat is, különben katasztrófa lesz”
Reggeli gyors/Reggeli személy

Fleck Zoltán: Új rendszerváltás kell

2021. április 07. 15:20

A NER azért hozott létre intézményeket, a legfőbb ügyész újraválasztásának szabályozásától az alkotmánybírók megválasztásán át az egyetemi alapítványokig, hogy ne lehessen visszacsinálni – mondta Fleck Zoltán jogszociológus. Szerinte a NER-en belül nem lehet demokratikusan kormányozni. Az elmúlt tíz év „weimari típusú tapasztalata”, hogy gyorsan fel lehet számolni a demokráciát erős autoriter akarattal és populista ideológiával. Mindezek miatt – hangsúlyozta –, új alkotmányra van szükség, amely eléri, hogy ezt ne lehessen még egyszer megtenni. De az alkotmányozás nem lehet csak a mostani ellenzéké, a magyar nemzeté kell, hogy legyen, amelynek részei a Fidesz-szavazók is.

Kéri: Ez a „fellengzős, nagyképű, hencegő kis akarnok” még Orbán Viktorra sem emlékeztet
Reggeli gyors/Reggeli személy

„Fellengzős, nagyképű, hencegő kis akarnok”

2021. március 31. 15:25

Harminchárom éve alakult a Fidesz, Kéri László politológus szerint még 1993-ig úgy tűnt, hogy jövőorientált, demokrata, az országnak jót akaró fiatalok. Ehhez képest itt van ez a Fidesz 2021-ben, amely nem fiatal, nem demokrata, nem szövetség, hanem öreg autokraták érdekkapcsolata, a társadalmi tulajdon magántulajdonná változtatóinak élcsapata - fogalmazott. Azt mondta: Orbán Viktor „hihetetlen intellektuális leépülést mutat be az elmúlt években”. Ez a „fellengzős, nagyképű, hencegő kis akarnok” nyomokban sem emlékeztet a korábbi önmagára, pedig már a párttá alakulás előtt sem tetszett neki a manipulatív hozzáállása.

Megfélemlítés és pszichopata rajongás a NER-sportpolitikában
Reggeli gyors/Reggeli személy

Megfélemlítés és pszichopata rajongás a NER-sportpolitikában

2021. március 27. 10:18

Hrutka János szakkommentátor és Lukács Viktor riporter elbocsátása alkalmas arra, hogy lehetőséget adjon a megfélemlítésre - mondta Egri Viktor sportújságíró, akit arról kérdeztünk, hogy mindkettejüknek távozniuk kellett, miután valamilyen formában támogatták Gulácsi Péter, a válogatott kapus „a család az család”-posztját. Az eltávolításukat egyik esetben sem ezzel indokolták. Egri Viktor beszélt arról is, hogy úgy látszik, minél inkább tombol a járvány, Magyarország annál több sporteseményt rendez meg. Van az, amikor szeretünk valamit, és van az, amit thrillerekben látunk, hogy a rajongás átfordul pszichopata cselekvésbe – fogalmazott.

A Mars nem lehet B-terv a Föld helyett
Reggeli gyors/Reggeli személy

A Mars nem lehet B-terv a Föld helyett

2021. március 07. 16:59

Hogyan lehet felkészülni a marsi körülményekre a Földön? Mit kell előkészíteni mielőtt hosszú utjukat megkezdik az asztronauták a vörös bolygóra? Visszatérhetnek-e a Földre az utazók? És egyáltalán mit csinálnak majd az emberek, ha épségben megérkeznek oda? Kereszturi Ákos geológust, a Magyar Csillagászati Egyesület alelnöke beszélt ezek mellett a Földön működő szimulációs állomásokon szerzett tapasztalatairól és arról, hogy mindezek mellett sem hanyagolhatjuk el a Föld problémáit.