„Vásároljon

Művészkávézó... Pénteken este összegyűlnek a mai magyar kultúra szereplői, hogy művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről beszélgessenek Váradi Júliával.

 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

EP71
Café Péntek

EP71

2021. április 16. 13:23

71 éves lenne Esterházy Péter. De nemcsak rá emlékeztünk a Café Péntek adásában, hanem izgalmas kultúrprogramokat is bemutattunk – ahogy azt már megszokhatták hétről hétre.

Parti Nagy: Ezzel csak a legcímeresebb lakájok és idióták menjenek bíróságra
Café Péntek

Parti Nagy: Ezzel csak a legcímeresebb lakájok és idióták menjenek bíróságra

2021. március 30. 06:38

A Kúria elmarasztalta Tóta W. Árpád írása miatt a HVG-t, ugyanis a szerző egy ironikus véleménycikkében a „büdös magyar migránsok” és a „magyar banditák” kifejezéseket használta. Ezek a legfőbb bírói fórum szerint „a magyar nemzet közösségének méltóságát sértik”. Parti Nagy Lajos író, költő hangsúlyozta: a migráns szó attól lett pejoratív, hogy a kormány azzá tette. Arra a felvetésre, hogy ezentúl akár Bayer Zsolt cikke miatt is lehetne keresetet benyújtani, úgy válaszolt: szerinte ilyennel „csak a legcímeresebb lakájok és idióták menjenek bíróságra”. Szomorúnak tartja, hogy a Kúria ezzel olyan hírbe hozza magát, mint aki egy eléggé romlófélben lévő rezsim elvárásainak engedelmeskedik.

Váncsa: Nem szeretnék hosszú éveket egy cellában ülni Tóta W.-vel
Café Péntek

Váncsa nem ülne évekig együtt Tóta W.-vel

2021. március 29. 10:10

A Kúria elmarasztalta Tóta W. Árpád cikke miatt a HVG-t, ugyanis a szerző egy írásában hasonlatként a „büdös magyar migránsok” és a „magyar banditák” kifejezéseket használta. Ezek a legfőbb bírói fórum szerint „a magyar nemzet közösségének méltóságát sértik”. Váncsa István újságíró végig ironizálva úgy kommentálta az ítéletet: egyetért vele, mert nem szeretné megsérteni a Kúria méltóságát. Szimpatikus kollégának tartja ugyan Tóta W.-t, de nem ülne vele hosszú éveket egy cellában. Arra jutott, hogy ha a magyar nemzetnek van méltósága, az közös pszichét feltételez, de nem gondolná, hogy az ő lelki alkata és például Gulyás Gergelyé között lenne bármi hasonlóság.

Tóta W.: Nem kalandozó magyarokról, Orbán vejéről szólt a cikk
Café Péntek

Tóta W.: Nem kalandozó magyarokról, Orbán vejéről szólt a cikk

2021. március 28. 16:45

A Kúria elmarasztalta Tóta W. Árpádot, a HVG publicistáját, aki egy ironikus írásában a „büdös magyar migránsok” és a „magyar banditák” kifejezéseket használta. Ezek a legfőbb bírói fórum szerint „a magyar nemzet közösségének méltóságát sértik”. A publicista azt mondta: bár az említett kifejezéseket a kalandozó magyarokra használta, nem róluk, hanem Tiborcz István, a miniszterelnök vejének ügyeiről szól a cikk, ehhez használta hasonlatként a kalandozókat. Úgy fogalmazott: vagy direkt nem akarták érteni, vagy a Kúrián vannak most azok, akik az iskolában hátsó padban ültek és egész órán kenyérgalacsint dobáltak. Szomorú lenne hozzájuk igazodni – jegyezte meg.