„1%

Művészkávézó... Pénteken este összegyűlnek a mai magyar kultúra szereplői, hogy művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről beszélgessenek Váradi Júliával.

 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Pokol és menny
Café Péntek

Pokol és menny

2022. május 13. 17:09

Dantét és Boscht is foglalkoztatta a menny és a pokol, minket is, így ellátogatunk a műsorban a Katona Sufnijába és a Szépművészetibe. De betérünk a FUGA-ba is és a freeszfe elmúlt évéről is beszámolunk a Café Péntekben.

Sajtó és fotó
Café Péntek

Sajtó és fotó

2022. április 29. 16:25

Emlékezés Mácsai Istvánra. Gerlóczy Sári festőművész kiállításának megnyitóján jártunk a FUGA-ban, illetve a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton a Magyar Nemzeti Múzeumban. Ezek voltak a Café Péntek témái.

Ha valaki ki meri kimondani, amit gondol
Café Péntek

Ha valaki ki meri kimondani, amit gondol

2022. április 15. 12:04

Rendhagyó kezdeményezés fiatal színészekkel és örökérvényű versekkel a hatalomtól való félelem legyőzéséről és a szabad véleménynyilvánításról.  Ez volt a műsor egyik témája, amiről Veszelovszki Jankával beszélgettünk. De szó volt az adásban Darvasi László Madárhegy című abszurd drámájáról, a Vírusnapló című kötetről Vásárhelyi Máriával, valamint a száz éve született Mácsai István festőről, akire fiaival, Mácsai Jánossal és Mácsai Pállal emlékeztünk.