„Klubrádió“

Café Péntek

péntek 20:00; ism.: vasárnap 19:00

Műsorvezető:

Művészkávézó... Pénteken este összegyűlnek a mai magyar kultúra szereplői, hogy művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről beszélgessenek Váradi Júliával. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Fesztivállal is üzen a CEU
Café Péntek

Fesztivállal is üzen a CEU

2019. szeptember 14. 07:18

A CEU nemcsak volt, hanem van és lesz is Budapesten – erről is szól a magyar fővárosból a kormány által elűzni vágyott egyetem fesztiválja. A Café Péntek beszámolt még a FUGA építészeti központ különleges árveréséről, a középiskolás korosztályt a kortárs irodalomhoz közelítő vállalkozásról, valamint egy könyvérdekességről.

Íróink a nagyvilágban
Café Péntek

Íróink a nagyvilágban

2019. augusztus 24. 08:14

Hol vagyunk jelenleg a világ kulturális térképén? Miként indítható itthonról egy nemzetközileg is jegyzett karrier, s milyen buktatók övezhetik azt? Kik és milyen körülmények között segítik a tehetségeket? Az elmúlt három hétben a könnyű- és komolyzenei élet, valamint a filmvilág jeles alkotói, e heti adásunkban pedig a hazai irodalom kiváló képviselői szólaltak meg. Vendégeink voltak: a Szabó T. Anna - Dragomán György íróházaspár, Barna Imre műfordító, Berg Judit meseszerző és Tasi Géza, Szabó Magda jogutódja.

Pertis Pali nótája Kaliforniában - magyar világkarrierek és ígéretes tehetségek
Café Péntek

Pertis Pali nótája Kaliforniában - magyar világkarrierek és ígéretes tehetségek

2019. augusztus 10. 07:15

Hol vagyunk 2019-ben a világ kulturális térképén? Miként indítható itthonról egy nemzetközileg is jegyzett karrier, s milyen buktatók övezhetik azt? Kik és milyen körülmények között segítik a tehetségeket? Múlt héten a könnyűzene, e heti adásunkban pedig a komolyzenei élet kiválóságai szólaltak meg. A Café Péntek stúdióvendégei Kelemen Barnabás hegedűművész, Kertesi Ingrid operaénekes, Dubóczky Gergely karmester és Körner Tamás menedzser, impresszárió voltak.

A
Café Péntek

A "magyar Woodstock" Miskolcon és Harcsa Veronika japán tündérmeséje

2019. augusztus 03. 07:19

Pontosan 50 éve rázta fel a világot a Woodstock Fesztivál. De 1973-ban Miskolc is megrendezte a maga "mini Woodstockját". A Café Péntek e heti adásában osztotta meg emlékeit egy akkori résztvevő, Karácsony János. És lehet-e ma nemzetközi karriert indítani Magyarországról a könnyűzenében? Vendégeink: Harcsa Veronika énekesnő, Horváth Renátó fesztiváligazgató, valamint Pusztai Antal jazzgitáros, montreaux-i fesztiválgyőztes voltak.