„Köszönjük

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Nem indokolt megfelelően a kormány: perelik az Európai Bíróságon
Reggeli gyors

Nem indokolt megfelelően a kormány: perelik az Európai Bíróságon

2023. január 27. 11:49

Már nemcsak a kormány által vitathatónak tartott olyan "elméleti kérdésekben", mint hogy "mi is a jogállam", hanem nagyon is konkrét ügyekben buktatja folyamatosan a kormányt az EU. A szabadkereskedelmet korlátozó ügyek, rasszizmust és nemzetközi bűnöket mentegetők szükséges szankcionálásának hiánya miatt kell majd nemzetköz bíróság előtt világos válaszokat adniuk Orbánéknak. Arató László tudósító a Reggeli gyorsban arról is beszélt, hogy mikor várható ezekben az ügyekben ítélet.

A visegrádi országok túl fogják élni Orbánt
Reggeli gyors

A visegrádi országok túl fogják élni Orbánt

2023. január 27. 08:25

A szlovák köztársasági elnök szerint sajnálatos, hogy a V4-ek egyes vezetői a saját állásfoglalásukat megpróbálták mind a négy állam közös álláspontjaként feltüntetni. Az izraeli tudományos világ attól tart, hogy Netanjahu igazságügyi "reformjai" után majd beavatkozás jön a tananyagokba, a kutatói szabadságba, akárcsak Magyarországon. Kik a magyar nemzet "napszámosai" most? A populizmus terjedése hatással lesz az emlékezéskultúránkra, véli egy koncentrációstábor-emlékhely vezetője. Nemzetközi lapszemle.

A recesszió már itt van velünk
Reggeli gyors

A recesszió már itt van velünk

2023. január 26. 14:23

És ez nem is nagy baj, hiszen a bérek emelésének és az árak emelésének spirálját a pénzügyi szakemberek szerint csak az fogja megállítani, ha egyszerűen rosszabbul fogunk élni, mint pár éve. Ezekben a hónapokban tetőzhet az infláció, és talán az év második felében elkezd a gazdaság normalizálódni, mondta a Reggeli gyorsban Hornyák József, a Portfolio.hu elemzője. A 200 ezer magyar munkanélküli sok vagy kevés?

A fideszes Matthias Corvinus Collegium szovjet típusú, és gazdagabb mint Oxford
Reggeli gyors

"A fideszes MCC szovjet típusú"

2023. január 26. 08:28

A New York Times szerint a legnagyobb zsidó vezető ma nem Jeruzsálemben, hanem Kijevben található. Ismét Magyarországon rendezik meg az Amerikai Konzervatív Politikai Akció Konferenciát, de egyes amerikai konzervatívok óvatossága intenek Orbánnal kapcsolatban. Netanjahu annak az illiberális demokráciának a mentén mozog, amelynek a magyar Orbán Viktor és a brazil Jair Bolsonaro is a bajnoka. Nemzetközi lapszemle.