„Klubrádió“

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Félnek-e annyira a magyarok a vírustól, hogy Orbán még több hatalmat szerezhessen?
Reggeli gyors

Orbán teljhatalma és a magyarok vírusfélelme

2020. április 03. 08:59

A demokráciát folyamatosan porlasztó magyar kormányfő újabb hatalomnövelő akciójáról és a magyarok vírustól való félelmének határairól is ír egy bostoni lap.  A Christian Science Monitor szerint a polgármesterek a héten Magyarország-szerte útakadályt emeltek az autokrácia felé menetelő Orbán elé, de ettől még érvényben van a miniszterelnök rendkívüli hatalma.  Mint hozzáteszi, az EU „lehet, hogy megtalálja annak a módját”, miként kényszerítse Magyarországot a hatalommegragadás felülvizsgálatára.  Egy osztrák lap közben hűtené az Orbán elleni indulatokat. Külföldi lapszemle a Klubrádióban.

Reakciók a felhatalmazási törvényre: politikai karantén, EU-s pénzek megvonása
Reggeli gyors

Van, aki a magyar kormányt helyezné politikai karanténba

2020. április 02. 07:32

Keményen bírálják Orbán Viktor miniszterelnököt több nyugati lapban a felhatalmazási törvény elfogadása után. A Washington Post azt emeli ki, hogy egy EU- és NATO-tagországban, elvileg demokráciában szerzett teljhatalmat az első számú politikai vezető. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint a magyar kormányt kellene karanténba helyezni az uniós döntéshozatalban. Nemzetközi lapszemle.

Falus Ferenc: Magyarországon a lakosság életkörülményei egy ember kezében vannak
Reggeli gyors

Falus: Magyarország és Svédország a két véglet

2020. április 01. 13:25

A koronavírus-járvány kezelésében Magyarország és Svédország között óriási különbség van, talán a két véglet az Európai Unión belül ez a két ország – mondta Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos. Szerinte míg Magyarországon a lakosság életkörülményei gyakorlatilag „egy ember kezében vannak”, katonai irányítás alá került az egészségügy, míg Svédországban bíznak a lakosságban.