„Vásároljon

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Nem hallott oltási fejpénzről a Háziorvosok Online Szervezete
Reggeli gyors

Nem hallott oltási fejpénzről a Háziorvosok Online Szervezete

2021. április 22. 10:48

Megjelent több hírportálon, hogy a kormányhivataltól érkezett levél szerint pénzt adnának háziorvosoknak a kínai vakcina használatáért. Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének egyik alapítója azonban nem hallott Sinopharm-fejpénzről. Hangsúlyozta: mindegyik vakcina jó arra, hogy lehetőség szerint súlyos szövődmény vagy fatális kimenetel ne alakuljon ki. Beszélt arról is, hogy az online időpontfoglalás talán már a héten a teljes lakosság számára elérhetővé válik.

Reggeli gyors

"A közélet befolyásolásához mindenkinek joga van"

2021. április 22. 10:35

A hatályon kívül helyezett civiltörvény helyett a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt vezet be a kormány. Martin József Péter úgy véli, hogy az új törvény azért nem jó, mert egy demokráciában mindenkinek joga van befolyásolni a közéletet, még a civil szervezeteknek is. A Transparency International ügyvezetője szerint inkább az autoriter rezsimekre jellemző, hogy nem tűrik a kritikát.

Karácsony: Ránk küldhetik a rendőrséget, de nem adjuk fel a hajléktalankórházat
Reggeli gyors

Karácsony: Ránk küldhetik a rendőrséget, de nem adjuk fel a hajléktalankórházat

2021. április 22. 07:16

Amíg nincs biztosítva a Szabolcs utcai hajléktalankórház helyett másik épület, nem fogják kiköltöztetni a betegeket – nyilatkozta Karácsony Gergely az AP-nek. A Washington Post idézi a főpolgármestert, aki azt mondta: „ránk küldhetik a rendőrséget, erővel kilakoltathatnak, de magunktól biztos nem fogunk elmenni innen”. Csernyánszky Judit lapszemléjében olvashatnak még a szeptemberi, budapesti eucharisztikus világkongresszusról és a magyarországi zsidó szervezetek közötti izraeli vitáról is.

Visszavonja a kormány a civiltörvényt
Reggeli gyors

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

2021. április 21. 10:37

Miután 2019-ben az Európai Unió Bírósága jogsértőnek találta a civiltörvényt, a magyar kormány most, két évvel később beadta javaslatát, amivel hatályát veszti a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény. Ennek ellenére minden olyan egyesületről és alapítványról, amelynek a mérlegfőösszege eléri az adott évben a 20 millió forintot, az Állami Számvevőszék készít vizsgálatot évente.

Baranyi Krisztina: A választások fő kampánytémája lehet a Fudan egyetem
Reggeli gyors

"Választási kampánytéma lehet a Fudan egyetem"

2021. április 20. 15:02

Helyi népszavazásokat kezdeményez a kínai egyetem, a Fudan ügyében Baranyi Krisztina. A ferencvárosi polgármester szerint ez az ellenzők kezében az egyetlen ütőkártya a vitatott beruházás ügyében, ráadásul egy ilyen referendum könnyen és gyorsan megszervezhető. Hozzátette, hogy a kínai egyetem ügyével kapcsolatos nagy érdeklődés miatt kezdeményezésének biztos van értelme, sőt a 2022-es választások kampánytémája is lehetne.