„Klubrádió“

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Trianon 100: kezet nyújtott a magyaroknak a szlovák kormányfő
Reggeli gyors

Trianon 100: kezet nyújtott a magyaroknak a szlovák kormányfő

2020. június 04. 07:22

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján tartott beszédét magyarul kezdte Igor Matovič szlovák kormányfő (Sziasztok, kedves barátaim!), és egyebek mellett azt mondta: a kezét nyújtja a közös cselekvéshez, közös dolgaink megoldásához – számol be a Körkép felvidéki portál. Az NPR amerikai közszolgálati rádió és a brit The Times is ír arról, hogy Kovács Zoltán államtitkár és Varga Judit miniszter is bocsánatkérést vár a magyar kormány úgynevezett felhatalmazási törvényének kritikusaitól. Nemzetközi lapszemle.

Korrupció: Magyarország 270-nel megy az 50-es táblánál
Reggeli gyors

Korrupció: Magyarország 270-nel megy az 50-es táblánál

2020. június 03. 21:28

Az Európa Tanács korrupcióellenes szervezete által megfogalmazott és be nem tartott ajánlások számában talán van hasonlóság Magyarország és néhány nyugat-európai állam között, de a problémák súlyosságában olyan különbségek vannak, amelyeket Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója úgy jellemzett: nem mindegy, hogy valakit azért állít-e meg a rendőr, mert sáros a rendszámtáblája és nem jól olvasható, vagy azért, mert 270-nel ment az 50-es táblánál.