„Köszönjük

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Az EU
Reggeli gyors

Az EU "B-terve", ha a magyar kormány megvétózná döntéseket

2022. december 01. 08:58

Pár napja maradt az EU-nak kitalálni, hogy milyen árszinten legyen az orosz olajra az ársapka, erről nagy a vita. Az orosz sajtó Szijjártóról ír, aki nem engedte, hogy Ukrajna hivatalosan csatlakozzon a NATO-üléshez. Budapest az orosz regionális kémközpont: a határon elkaptak egy Ukrajnából menekülő orosz kémet, aki az ánuszában nagyon fontos információkat csempészett volna Magyarországra. Nemzetközi lapszemle.

Hadházy szerint csak egy célja lehet az ellenzéknek
Reggeli gyors

Hadházy szerint csak egy célja lehet az ellenzéknek

2022. november 30. 14:23

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egyetlen törvényt akart módosítani, hogy a következő választások már tiszták legyenek, de az állami propaganda korlátozásáról szóló javaslatot a Fidesz nem is engedte a parlament elé. Hadházy szerint az erről döntő igazságügyi bizottságnak éppen az a lényege, hogy érdemi vita nélkül, pusztán az alapján, ellenzéki adta-e be a törvényjavaslatot, rögtön leszavazzák. Nem érti, ehhez miért asszisztálnak az ellenzéki képviselők.

Kína-függésbe veri magát Orbán: Magyarország az elektromos akkumulátorgyártás gócpontjává válik
Reggeli gyors

Kína-függésbe veri magát Orbán: Magyarország az elektromos akkumulátorgyártás gócpontjává válik

2022. november 30. 09:06

Az unió népességének legalább a 65 százalékát adó országok szavazata kellene ahhoz, hogy Magyarország elessen az uniós pénzektől, ez nem biztos, hogy összejön Leyenéknek. A kínai akkumulátorgyárak miatt Debrecen az összes többi európai országgal versenyképes lesz Németországot kivéve, de Pálinkás József volt MTA-elnök a kormányzat megalomániájának tulajdonítja a projektet, ami elhamarkodott lehet. Magyarország hibát követ el, ha túl korán, túl erősen elkötelezi magát. Emlékeznek még Joschka Fischerre? Nemzetközi lapszemle.

Az első és utolsó napján a beteg nem kap ételt a kórházakban
Reggeli gyors

Az első és utolsó napján a beteg nem kap ételt a kórházakban

2022. november 29. 12:35

Mindannyian oda fogunk kerülni az elfekvőbe, és nem lesz, aki a Mackó sajtot kibontsa nekünk, ez akár a mottója is lehetne a Magyar Páciensek Kamarájának. A szervezet az egészségüggyel kapcsolatban azt akarja elérni, hogy ne az orvosok bére körül forogjon a közgondolkodás, hanem az legyen a lényeg, hogy hogyan érzi magát a beteg. Embertelen elfekvők, elkerülhető kórházi fertőzésekbe belehaló tízezrek jellemzik a mai magyar kórházakat. 

Ukrán külügyminiszter: Az ukránok nem ellenségesek a magyarokkal szemben, barátok vagyunk
Reggeli gyors

Ukrán külügyminiszter: Az ukránok nem ellenségesek a magyarokkal szemben, barátok vagyunk

2022. november 29. 09:04

Továbbra sincs megállapodás az Európai Unión belül az orosz olaj ársapkájáról, holott december 5-én életbe kellene lépnie az Oroszországgal szembeni olajembargónak. Az ukránok nem ellenségesek a magyarokkal szemben, de látják, Orbán a saját játékához túszként használja az ukránokat, mondta az ukrán külügyminiszter. Magyarországon az abszolút hatalmat birtokló Fidesz a színházi intézményektől párthűséget vár el. Az idős férfiak által elfoglalt hatalmi pozíciókban ülők kultúrharcot hirdettek. Nemzetközi lapszemle.

Balázs Péter: Novák Katalin furcsa üzenetet vitt Kijevbe
Reggeli gyors

Balázs Péter: Novák Katalin furcsa üzenetet vitt Kijevbe

2022. november 28. 12:45

Mi értelme van Novák Katalin mosolyoffenzívájának, és annak, hogy a környező országokból utolsóként egy magyar közjogi méltóság is Kijevbe látogatott? Balázs Péter volt külügyminiszter szerint azon az Orbán-képen semmit nem változtat, amit nyugaton ismernek, azaz hogy nincs független hatalmi ág, mindenki kinevezése rajta múlik. Mi volt Novák furcsa üzenete? Milyen új szövetség formálódik a szomszédunkban, amiből Magyarország kimarad?

Elmagyarázták Orbánnak, milyen választási lehetőségei vannak
Reggeli gyors

Elmagyarázták Orbánnak a választási lehetőségeit

2022. november 28. 08:54

Orbán még legalább két évig kaphat olajat és gázt a Kremltől, feltéve, hogy az oroszok nem rombolják le az ukrán infrastruktúrát. Zárt ajtók mögött európaiak feltették a kérdést Orbánéknak: továbbra is a Kreml barátja lesz, vagy tagja marad az Uniónak? Mire számíthat majd Magyarország, ha Ukrajna is EU tag lesz? Magyarországon nehéz a független sajtó helyzete. Karácsony szégyelli, hogy az egész országot leoroszbarátozzák. Nemzetközi lapszemle.