„Köszönjük,

Zsebenciklopédia – leltározás miatt nyitva. Vagyis akár, ha egy kislexikont nyitnánk ki, minden adásban előbukkan egy szó, amely annak az adásnak a központi témája, amit a műsorban körbejárunk a saját kifejezési lehetőségeinkkel, véleményünkkel, eszköztárunkkal.

Minden adásnak van tehát egy hívószava, amihez 2-3 olyan vendéget szólaltatunk meg, akikről sejthető, hogy markánsan és egymástól különböző módon viszonyulnak ehhez a hívószóhoz. Ezek a vendégek elsősorban nem ismert emberek, hanem inkább szakmájuk kiválóságai. A műsor állandó eleme egy-egy a témába vágó, azt egy kicsit a gyakorlati élettől elemelő irodalmi idézet, vers, novella vagy zene.

A Zsebenciklopédia már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Rabovay Júlia: Igenis létezik spirituális bántalmazás
Zsebenciklopédia

Rabovay Júlia: Igenis létezik spirituális bántalmazás

2023. június 01. 10:19

Két hónapja jelent meg Rabovay Júliával egy interjú a HVG blog oldalán, amely ugyancsak felforgatta az internetet. Nyíltan beszélt egy vallási közösségen belül őt ért gyermekkori traumákról: elmesélte, hogy ezt felnőttfejjel mikor tudatosította magában, és hogyan próbálta feldolgozni, illetve mik a tanulságok. Remélve, hogy kiállásával megakadályozhatja, hogy több kisgyerekkel is megtörténjen, ami vele annak idején. A hegedűművészt a Zsebenciklopédiában Gaál Ildikó műsorvezető kérdezte a kiállás okáról, sikeréről és az interjú utóéletéről.