„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Zsebenciklopédia (2024. február 29., csütörtök 13:00)

Műsorvezető:
Gaál Ildikó

2024. február 29., Csütörtök 13:00

Zsebenciklopédia – leltározás miatt nyitva. Vagyis akár, ha egy kislexikont nyitnánk ki, minden adásban előbukkan egy szó, amely annak az adásnak a központi témája, amit a műsorban körbejárunk a saját kifejezési lehetőségeinkkel, véleményünkkel, eszköztárunkkal.

Minden adásnak van tehát egy hívószava, amihez 2-3 olyan vendéget szólaltatunk meg, akikről sejthető, hogy markánsan és egymástól különböző módon viszonyulnak ehhez a hívószóhoz. Ezek a vendégek elsősorban nem ismert emberek, hanem inkább szakmájuk kiválóságai. A műsor állandó eleme egy-egy a témába vágó, azt egy kicsit a gyakorlati élettől elemelő irodalmi idézet, vers, novella vagy zene.

A Zsebenciklopédia már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Zsebenciklopédia (2024. február 22., csütörtök 13:00)

Műsorvezető:
Gaál Ildikó

2024. február 22., Csütörtök 13:00

Minden pár addigi életét alaposan megváltoztatja , ha gyermeke születik. De vannak olyan helyzetek, amikor az új családtag érkezése alapjaiban és örökre változtat meg mindent.
Ilyen történetekkel foglalkozott az adás
 
Vendégek:
 
Leimsider Rózsa, a Shunt-ös Életek Alapítvány kuratóriumának elnöke
 
Ömböli Ágnes, az Életfa Csoport Egyesület vezetője.

Zsebenciklopédia (2024. február 15., csütörtök 13:00)

Műsorvezető:
Gaál Ildikó

2024. február 15., Csütörtök 13:00

Az adás hívószó: Demencia
 
Vendégünk volt Vácziné Dr. Takács Zita, aki legutóbb két éve járt nálunk, mint érintett hozzátartozó. Férjét az utolsó pillanatig gondozta, ápolta. Azóta nagyot fordult az élete, ma már előadást tart a tapasztalatairól.
Aztán bemutatkozott a Feledhetetlen Alapívány, amelynek elnöke Dr. Kázár Ágnes, miskolci háziorvos. Az alapítvány indította útjára a Memória Nagykövetséget és az Alzheimer autót, amely országszerte végez demencia szűréseket.

Zsebenciklopédia (2024. január 25., csütörtök 13:00)

Műsorvezető:
Gaál Ildikó

2024. január 25., Csütörtök 13:00

Rendhagyó volt a mai Zsebenciklopédia.
Nem volt hívószó, nem voltak témát különböző nézőpontból értelmező vendégek, sőt nem volt szakértő sem. Csak egy történet...
Egy erős nő története, aki egy " próbatételes" kisfiút nevel egyedül. És aki, bár több alkalommal váltottunk már szót a rádió nyilvánossága előtt főként a kisfiúról, mindig megkért, hogy élete legfájdalmasabb eseményét ha lehet, kerüljük a beszélgetésben.
Amióta aztán mégis elkezdett mesélni erről apránként másoknak, özönleni kezdtek hozzá a hasonló történetek. Rádöbbent, hogy egyáltalán nincs egyedül.
Ma elmesélte nekünk is. Segíteni szeretne...
Jáger Mónika volt a Zsebenciklopédia vendége.