„Vásároljon

Építészetről közérthetően. Ház, utca, tér, kerület, városnegyed, Budapest, Magyarország, Európa és az egész világ bárhol, ahol értő és értetlen kezek valamit építettek/építenek. A természeti környezetbe épített világ a mi második természetünk, a mesterséges természet. Jó, rossz, élhető és kevésbé élhetetlen, de a miénk. A felelősség is a miénk, hogy mivé válik a világunk az építés/rombolás által. Ja, és ez fontos; szóljon hozzá! Minden szombaton 17.00-kor. Szerkesztő: Árva Brigitta, műsorvezető: Rózsa Péter

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Klotildból Matild
Utcafront

Klotildból Matild

2021. július 11. 10:00

Építészeti kaladozásaink során Rodoszra, a budapesti belvárosba, a rakpartra és Újlipótvárosba látogattunk el, megemlékeztünk egy nagy Bauhaus-építészről és beszámoltunk a Mozgó Világ nyilvános műemlékvédelmi eszmecseréjéről is.

Assisiből hattyúháton Berettyóújfaluig
Utcafront

Assisiből hattyúháton Berettyóújfaluig

2021. június 27. 09:31

A legutóbbi Utcafrontban az assisi bazilikától indultunk Tihanyon át a berettyóújfalui zsinagógáig, közben megismerve a TakerOne művésznevű street artosokat és a kockás bárót, azaz Podmaniczky Frigyest is. "Utastársaink" Sylvester Ádám, Kelecsényi Kristóf, Nagy László és Torma Tamás voltak.

A Güell parkból a Blahára
Utcafront

A Güell parkból a Blahára

2021. június 15. 14:48

A szecesszió világnapján a barcelonai Güell parktól indult az Utcafront, majd az Izabella utcában és a Thököly úton folytattuk, hogy végül magunk mögött hagyjuk ezt a stílust, és kikössünk a Blaha Lujza téri víztoronynál.

Mit tanulhatunk az építészeti modernizmusból?
Utcafront

Mit tanulhatunk az építészeti modernizmusból?

2021. május 30. 14:03

Helyszíni riport Velencéből, a biennáléról, ahol a 2021-es Nemzetközi Építészeti Kiállítás Magyar Pavilonjában az Othernity nevű kurátori csapat 12 kelet-közép-európai építészműhelyt hívott meg 12 emblematikus budapesti modern épület újragondolására. Emellett Barcelonába és a Corvin közbe is kitekintünk, valamint emlékezünk a modern magyar építészet egyik kiemelkedő alakjára, Fischer Józsefre.

New European Bauhaus
Utcafront

New European Bauhaus

2021. május 24. 15:08

Folytatódott a Budapest fürdőit bemutató sorozatunk, ezúttal a Palatinusra látogattunk el. De a barcelonai "Kőbányára", avagy a Casa Milába is eljutottunk, valamint beszámoltunk a MOME Campus által nyert design díjról és a New European Bauhaus kezdeményezésről, melynek már hazai tagjai is vannak.

Gyalog a rakparton
Utcafront

Gyalog a rakparton

2021. május 18. 21:46

Újabb építészeti kalandozás: hogyan nem épült fel egy dél-amerikai elnöki rezidencia; miképp született az első transzatlanti kábel, illetve Budapesten a Köröndre, a Gellért Fürdőbe, a tervezett Psota Irén emlékparkba, valamint a gyalogosok számára is elérhetővé tervezett pesti rakpartra látogattunk el.