„Vásároljon

Építészetről közérthetően. Ház, utca, tér, kerület, városnegyed, Budapest, Magyarország, Európa és az egész világ bárhol, ahol értő és értetlen kezek valamit építettek/építenek. A természeti környezetbe épített világ a mi második természetünk, a mesterséges természet. Jó, rossz, élhető és kevésbé élhetetlen, de a miénk. A felelősség is a miénk, hogy mivé válik a világunk az építés/rombolás által. Ja, és ez fontos; szóljon hozzá! Minden szombaton 17.00-kor. Szerkesztő: Árva Brigitta, műsorvezető: Rózsa Péter

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Breuer Marcell 119
Utcafront

Breuer Marcell 119

2021. május 02. 20:12

Az Utcafrontban többek közt a zseniális Breuer Marcellről is megemlékeztünk, aki 119 éve született, de ellátogattunk Bolíviába, Ferencvárosba, Újpestre, a Jókai térre, a Fertő-tóhoz, valamint a Bethesda Gyermekkórházba is.

Che Guevarától Hajós Alfrédig
Utcafront

Che Guevarától Hajós Alfrédig

2021. április 25. 14:36

Folytattuk a bolíviai körutat az Utcafrontban, ezúttal a '80-as évek óta hatalmas fejlődésen átment Santa Cruz de la Sierra városába látogattunk el. Érdekesség, hogy onnan nem messze ölték meg Che Guevara kommunista forradalmárt. Majd visszatérve Budapestre, a Pasaréti téri templom és a Keleti pályaudvar mellett szó volt a polihisztor Hajós Alfrédról is, aki végre szobrot kap az általa tervezett Margitszigeti Sportuszoda előtt.

Az ország egyik legszebb hídja
Utcafront

Az ország egyik legszebb hídja

2021. március 28. 18:17

Az Utcafront építészeti magazinban egy elpusztult zsinagóga megmentése, Kádár-kockák buherálása és jelenkori felújítása, Rio de Janeiro építészete, és a pompás Erzsébet híd voltak a témák, melyekről Rózsa Péter beszélgetett vendégeivel.

Szputnyikfigyelő állomás Szombathelyen
Utcafront

Szputnyikfigyelő állomás Szombathelyen

2021. március 07. 19:20

Az Utcafrontban ezúttal is izgalmas épületek és terek szerepeltek: az új Blahát, a mátyásföldi villanegyedet, a szombathelyi Szputnyikfigyelőt, a modernség egykori szimbólumát, az Átrium Hyatt-et és La Pazt harmadszor. És megnéztük, hol született Psota Irén, illetve mi készül a helyén.

Szobrot Hajós Alfrédnak!
Utcafront

Szobrot Hajós Alfrédnak!

2021. január 24. 20:30

Hajós Alfréd nemcsak az első magyar olimpiai bajnok volt, de kiváló építész is. Emlékét megőrizendő a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) megbízásából pályázatot írtak ki margitszigeti szobrára. Erről, és sok már építészeti, urbanisztikai érdekességről is szólt az Utcafront.