„Vásároljon

A műsorban a hazai jazz-élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Jónás Vera: Inkább a kemény munka, mint az ihletett pillanatok állnak a siker mögött
Örömzene

"Inkább a sok munka, mint az ihlet a siker titka"

2021. április 11. 15:30

A koronavírus alapjaiban sodorta veszélybe a művészvilágot, amely így, jobbára az online világba szorult vissza. A magát az experimentális popzene kategóriájába soroló Fonogram és Artisjus-díjas zenész, Jónás Vera a Klubrádiónak mesélt arról, hogyan igyekszik pótolni az interakciót közönségével és arról, hogy az ihletett pillanatok helyett a stúdióban töltött munkaórák jelentik a kulcsot a sikerhez.

Örömzene

"A művészek feladata most is harmóniát teremteni"

2021. április 05. 17:51

Aki a jazz világába kíván betekintést nyerni, mégis fenntartásai vannak a stílussal szemben, érdemes olyan albumokkal kezdeni, amelyek témája könnyed, dallamos és romantikus hangulatú. A Gáspár Károly Trió harmadik, Philosophy című frissen megjelent lemeze az, aminek címe is hirdeti, elmélyült gondolatok és a nyugalom, a harmónia keresése.

Csillagok útján
Örömzene

Csillagok útján

2020. november 29. 17:45

Előbb Benkő László, majd Mihály Tamás hunyt el a napokban a legendás Omega tagjai közül. Az Örömzene keddi adásában a Hágában élő Herskovits Ivánnal, zenei szakíróval, a Petőfi Rádió egykori szerkesztőjével emlékeztünk vissza az Omegára.

Első szólólemez búcsúzáshangulattal
Örömzene

Első szólólemez búcsúzáshangulattal

2020. szeptember 28. 07:02

Kiss Llászló alapító tagja volt az URH zenekarnak és az Európa Kiadónak is, basszugitárosa volt a legendás formációknak, de néhány dalt - pléldául az Elmentek a fiúk címűt - ő is énekelt és szerzett. Évtizedek óta él Ausztráliában, ahol 3D animációs művészként dolgozott és vizuális effekteket készített reklámokhoz és filmekhez - többek közt a Mátrix 2-höz is. Most hazatért Magyarországra egy időre, hogy felvegye első szólólemezét. El is csíptük, és sikerült elhívni őt az Örömzenébe. 

System Error után a ColorStar
Örömzene

System Error után a ColorStar

2020. augusztus 15. 18:31

A pandémia alatt leállt a zeneipar, elmaradtak a koncertek, és most is korlátozások vannak. Hogyan élte meg mindezt Keleti András, a ColorStar zenekar alapítója és frontembere? A keddi Örömzenében beszélgettek erről, az augusztus végére tervezett első poszt-covid koncertjükről, a legutóbbi lemezükről, és arról, hogy mivel foglalkozik még a ColorStar mellett.