„Klubrádió“

A műsorban a hazai jazz-élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

System Error után a ColorStar
Örömzene

System Error után a ColorStar

2020. augusztus 15. 18:31

A pandémia alatt leállt a zeneipar, elmaradtak a koncertek, és most is korlátozások vannak. Hogyan élte meg mindezt Keleti András, a ColorStar zenekar alapítója és frontembere? A keddi Örömzenében beszélgettek erről, az augusztus végére tervezett első poszt-covid koncertjükről, a legutóbbi lemezükről, és arról, hogy mivel foglalkozik még a ColorStar mellett.

Lukács Miklós, aki újraértelmezte a cimbalmot
Örömzene

Lukács Miklós, aki újraértelmezte a cimbalmot

2020. június 15. 18:11

Lukács Miklós cimbalomművész a cimbalmot mint népi hangszert elsőként vezette be a jazz műfajba, amelynek komoly visszhangja van nemzetközi szinten épp úgy, mint hazánkban.  A virtuóz játékáról híres és sikeres művész, a klasszikus zenei tanulmányai után a jazz, a komolyzene és a népzene határainak feloldásával a progresszív zenei megoldások híve, és  saját szerzeményei a kortárs komolyzene irányába mutató igényességgel és hangzással párosulnak.

Örömzene

"Villámkezű dobos és vagány pesti srác"

2020. március 22. 19:52

Németh Ferenc jazz-dobossal elég ritkán találkozunk Budapesten, mivel 20 éve New Yorkban él, alkot és zenél. Amikor Európában koncertezik, igyekszik úgy alakítani a programot, hogy útba ejthesse Magyarországot, és szerencsére most a Klubrádióba is el tudott jönni. Az Örömzenében pályafutásáról, az amerikai jazz zenei életben elfoglalt helyéről, zenei kísérleteiről, egyedi ötleteiről és legújabb trió lemezéről beszélgetett Ámon Bettivel.