„Klubrádió“

A műsorban a hazai jazz-élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Lukács Miklós, aki újraértelmezte a cimbalmot
Örömzene

Lukács Miklós, aki újraértelmezte a cimbalmot

2020. június 15. 18:11

Lukács Miklós cimbalomművész a cimbalmot mint népi hangszert elsőként vezette be a jazz műfajba, amelynek komoly visszhangja van nemzetközi szinten épp úgy, mint hazánkban.  A virtuóz játékáról híres és sikeres művész, a klasszikus zenei tanulmányai után a jazz, a komolyzene és a népzene határainak feloldásával a progresszív zenei megoldások híve, és  saját szerzeményei a kortárs komolyzene irányába mutató igényességgel és hangzással párosulnak.

Örömzene

"Villámkezű dobos és vagány pesti srác"

2020. március 22. 19:52

Németh Ferenc jazz-dobossal elég ritkán találkozunk Budapesten, mivel 20 éve New Yorkban él, alkot és zenél. Amikor Európában koncertezik, igyekszik úgy alakítani a programot, hogy útba ejthesse Magyarországot, és szerencsére most a Klubrádióba is el tudott jönni. Az Örömzenében pályafutásáról, az amerikai jazz zenei életben elfoglalt helyéről, zenei kísérleteiről, egyedi ötleteiről és legújabb trió lemezéről beszélgetett Ámon Bettivel.

Örömzene

"Az ember valami újdonsággal is üzenjen"

2019. december 15. 10:30

László Boldizsár élete tele van mostanában számmisztikailag érdekes jubileumokkal. Tavaly volt 10 éve, hogy operákat énekel, idén lett 50 éves és jövőre lenne 25 éves a Cotton Club Singers nevű formációja. A születésnapját egy nagyszabású koncerttel ünneplni egy big bandes felállással - a Budapest Jazz Orchestrával együttműködve. A beszélgetésben szóba kerülnek operaénekesi szerepálmai és az is kiderül a videóból, mit jelent Boldinak a Klubrádió.

Örömzene

"Annyifelé sodort az élet..."

2019. november 07. 11:56

A keddi Örömzenében Fekete Jenő, a legendás blues zenész volt a vendégünk, akivel az augusztus végén megjelent első szólóalbumáról beszélgettünk, és közben igyekeztünk minél több dalt is bemutatni. A sárarany című lemez anyaga 30 évnyi zenészlét sűrítménye, és egyben egy óriási meglepetés, egy új művészi korszak nyitánya.