„Köszönjük,

Archívum

Keresés az archívumban

Örömzene (2024. június 18., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. június 18., Kedd 21:00

Ha a múlt év szeptemberében ott voltak Dés László Nagy duett koncertjén az Arénában, ismerősek lesznek a dalok, amiket lejátszottunk az Örömzenében, bár nem mindegyik, hiszen a nemrég megjelent Így öten című Dés-lemezen új szerzemények is hallhatók. A legendás szaxofonművész, zongorista, zeneszerző ezt az albumot mutatta be.

Örömzene (2024. június 11., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. június 11., Kedd 21:00

A Klubrádió hetente jelentkező műsorban a hazai zenei élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Az Örömzene már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Örömzene (2024. június 04., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. június 04., Kedd 21:00

Tizennégy év után új lemezt jelentetett meg Berki Tamás, a hazai jazzélet népszerű énekes-dalszerzője, akit a Nemzetközi Jazz Federáció „Best of” listája a mai napig Európa egyik legjobb férfi jazzénekeseként tart számon. A mai Örömzenében bemutattuk a Hintaló című albumot, amelynek dalai utazásról, életről, szerelemről, családról... szólnak, mindez megspékelve jó humorral, (ön)iróniával. A dalok sokszínüek, nem egységes zenei stílust képviselnek, a jazz mellett a blues, a rock, sőt, arap is jelen van, ahogy a több mint fél évszázados sikeres szakmai útja is rendkívül sokrétű, árnyalatokban gazdag, melynek egy lenyomata az új album.

Örömzene (2024. május 28., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. május 28., Kedd 21:00

A 2024. április 30-ai adás ismétlése:

Nemzetközi Jazz Napon (április 30.)  2011 óta a világ több mint 150 országában ingyenesen látogatható koncertekkel ünneplik az élő zenét, a jazzt. 
Az Örömzenében ebből az alkalomból élőben közvetítettük a Budapest Jazz Clubból a Tzumo Gipsy Dreams  koncertjét, amelynek tagjai: 

Tzumo Árpád – zongora
Szabó Gabriella – vokál 
Pozsár Eszter – fuvola 
Lakatos Pecek Krisztián – bőgő 

Sztárvendégek:

Ferenc Németh – dob

Bacsó Kristóf – szaxofon

Herbie Hancock az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára az International Jazz Day elnevezésü kezdeményezést, amelyhez számos magyarországi jazzklub is csatlakozott. 

Köszönjük az együttműködést a BJC-nek és a Tzumo Árpád által vezetett zenekarnak, hogy a Klubrádió hallgatói is részesei lehettek az ünnepi koncertnek! 

Örömzene (2024. május 21., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. május 21., Kedd 21:00

A közelgő Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a mai műsorban egy ígéretes zongorista és zeneszerzőtehetséget mutattunk be a hallgatóknak, akinek nevét érdemes megjegyezni. Vendégünk volt Váray Domonkos, aki mindössze 12 éves, de már minden hazai zenei versenyt megnyert, amit csak lehetett, és aki nem csak kitűnően játszik klasszikus műveket zongorán, hanem saját szerzeményeket is komponál, melyekben előszeretettel alkalmaz jazz-es elemeket, sőt, hamarosan megjelenik saját szerzeményeinek kottakiadványa is.

Elkísérte édesanyja, Váray-Major Zsófia zongoratanárnő.

Örömzene (2024. május 14., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. május 14., Kedd 21:00

A Váczi Eszter Quartet hét év után adja ki legújabb, ötödik albumát, melynek címe: Lesz majd úgy.  Az albumon Mesterházy Balázs költővel dolgozott együtt, így a magas minőségű jazz-zene és az irodalom találkozásának lehetnek tanúi a rajongók. 
A műsorban  a 2002-ben alakult Váczi Eszter Quartet korszakairól, az új albumot meghatározó koncepcióról és a Pesti színházi lemezbemutató koncertről beszélgettünk. 

Váczi Eszter jazz-énekesnő nevét sokan a népszerű Jazz+Az zenekarból ismerik, de egyéni stílusát, senkivel össze nem téveszthető hangját a saját zenekarában tudja igazán megmutatni. Már az első lemeze,  a Vissza hozzád arany-, majd platinalemez lett. Az éneklés mellett saját, költői dalszövegeiért Artisjus-díjat kapott 2014-ben.

Örömzene (2024. május 07., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. május 07., Kedd 21:00

Bemutattuk az Örömzenében a Boughris zenekart és az első, „Fedél nélkül” című lemezüket! Vendégek a stúdióban: Simon Kornél - színész, rendező, énekes-gitáros és Tótváradi Zsolt - gitáros, dalszerző. A műsorban meséltek a találkozásukról, egy régi álom beteljesüléséről, a dalokat inspiráló társadalmi kérdésekről, és megtudhatták azt is, mikor és hol lesz a lemezbemutató koncertjük.

Örömzene (2024. április 30., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. április 30., Kedd 21:00

A Nemzetközi Jazz Napon (április 30.)  2011 óta a világ több mint 150 országában ingyenesen látogatható koncertekkel ünneplik az élő zenét, a jazzt. 
Az Örömzenében ebből az alkalomból élőben közvetítettük a Budapest Jazz Clubból a Tzumo Gipsy Dreams  koncertjét, amelynek tagjai: 

Tzumo Árpád – zongora
Szabó Gabriella – vokál 
Pozsár Eszter – fuvola 
Lakatos Pecek Krisztián – bőgő 

Sztárvendégek:

Ferenc Németh – dob

Bacsó Kristóf – szaxofon

Herbie Hancock az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára az International Jazz Day elnevezésü kezdeményezést, amelyhez számos magyarországi jazzklub is csatlakozott. 

Köszönjük az együttműködést a BJC-nek és a Tzumo Árpád által vezetett zenekarnak, hogy a Klubrádió hallgatói is részesei lehettek az ünnepi koncertnek! 

Örömzene (2024. április 23., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. április 23., Kedd 21:00

A mai Örömzene vendégei a közel négy évtizede népszerű Ladánybene 27 zenekar vezetője és gitárosa Bodnár Tibi, valamint a 2011 óta működő Super Starsky vezetője, énekese, Borovitz Tamás, akikkel a reggae-zene előfutáraként ismert SKA zenei stílusról beszélgettünk annak apropóján, hogy egy közös, nagy bulira készülnek Budapesten.

Örömzene (2024. április 16., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. április 16., Kedd 21:00

Molnár Gábor dobos, basszusgitáros 60. születésnapi koncertjére készül, és ez azt jelenti, hogy hosszú estére számíthatnak a rajongói, hiszen több zenekarnak is oszlopos tagja és ha nem is lép föl minden formációja, így is öt zenekar szerepel a programban. Ennek apropóján beszélgettünk az alternatív zenei életben szerzett tapasztalatairól, élményeiről, a számára legkedvesebb zenekarokról és zenei stílusokról. A műsor félidejében csatlakozott hozzánk egy régi barát, ef. Zámbó István festőművészés zenész, hiszen zenekara, az ef. Zámbó Happy Dad Band szintén megkerülhetetlen Gábor pályafutásában.

Örömzene (2024. április 09., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. április 09., Kedd 21:00

Egy különleges élménybeszámolóra vártuk a hallgatókat a friss Liszt Ferenc-díjas Miklós Lukács cimbalomművész, zeneszerzővel. Azon túl, hogy a világ legrangosabb színpadain szerepel nagy sikerrel, olyan neves intézményekben tart mesterkurzusokat, mint például a Zeneakadémia, vagy legutóbb a Berklee College of Music Valenciai Campusán. A műsorban sok érdekességet megtudhattak arról a tudatos tervről, amit a művész még pályája elején célul tűzött ki: ismertté tenni a világban a hangszert és a benne rejlő zenei sokszínűséget.

Örömzene (2024. április 02., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. április 02., Kedd 21:00

A Klubrádió hetente jelentkező műsorban a hazai zenei élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Az Örömzene már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Örömzene (2024. március 26., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. március 26., Kedd 21:00

Lemezpremier Az Örömzenében! Vendégünk volt Dresch Mihály, a hazai jazz-élet kíválósága, az idén 40 éves jubileumát ünneplő Dresch Quartet alapítója, aki 2022-ben, a London Jazz Fesztiválon adott nagysikerű koncertet, amelynek lenyomata most jelent meg, Live in London címmel. A műsorban a koncertélményen túl beszélgettünk arról a sajátos zenei stílusról, amit ő hozott létre, és amelynek egyedisége világszerte ismerté, és elismertté tette.

Örömzene (2024. március 19., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. március 19., Kedd 21:00

A friss Máté Péter-díjas Szőke Nikolettával hallgathattak beszélgetést, aki a 2005-ös montreux-i jazz énekverseny győzteseként robbant be a hazai zenei életbe, és azóta is töretlen sikerrel szerepel itthon és külföldön egyaránt, kiváló és neves jazz-zenészek kíséretében. A műsorban a gratulációnk mellett dalszerzői és énekesi pályájának legújabb híreiről, közelgő koncertjeiről, lemezeiről kérdezte Ámon Betti, miközben Nikoletta előadásában meghallgattunk néhány remek dalt.

Örömzene (2024. március 12., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. március 12., Kedd 21:00

Az adásban Farkas Gábor Gábriel, korunk reneszánsz művésze volt a főszereplő, aki több mint 25 évvel ezelőtt robbant be a pesti éjszakába énekesként, konferansziéként, de emellett színészként és festőművészként is szép sikereket ért el. A műsorban híres sokoldalúságáról, pályáját meghatározó és formáló példaképeiről, legutóbbi szólólemezéről, nagy utazásairól és a közelgő koncertjeiről  beszélgettünk.

Örömzene (2024. március 05., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. március 05., Kedd 21:00

Ma este az Óperentzia legutóbbi, Saja Hua c. lemezének zenéivel egy varázslatos világba repítettük a hallgatókat.
Domokos Tibor - szintik, billentyűs hangszerek, Lantos Zoltán - hegedű,és telefonon, Bánházi Gábor - dobok, elektronika, csatlakozott hozzánk, hogy meséljenek arról az egyedi és pozitív zenei világról, amellyel 2005 óta sikerrel szerepelnek a hazai klubokban és fesztiválokon.

Örömzene (2024. február 27., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. február 27., Kedd 21:00

Már érezhető a tavasz közeledése, így az Örömzenében még jobban felpörgettük ezt a folyamatot. Vendégünk az elragadó Elsa Valle volt, aki energikus, szívet-lelket melengető dalokkal és pozitív életérzéssel ajándékozta meg hallgatóit a színpadokon. A műsorban szó volt a legújabb formációjáról, a készülő új lemezéről, valamint a tavaszi hazai és külföldi fellépéseiről.

Örömzene (2024. február 20., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. február 20., Kedd 21:00

Az Örömzene adásban az idén 40 éves jubileumát ünneplő Makám együttes történetéről hallhattak. Vendégünk Krulik Zoltán gitáros-zeneszerző, a zenekar alapítótagja. Elsősorban a kezdetekről kérdeztük, arról a zenei világról, amivel 1984-ben berobbantak a hazai, majd nemzetközi szinten is az etno-avangard és jazz-folk világába.

Örömzene (2024. február 13., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. február 13., Kedd 21:00

A 2024. január 23-ai adás ismétlése:

Barcza Gergővel, a Besh o droM egyik alapítójával, kiváló zenésszel és feleségével, alkotótársával, Pettik Ágival hallgathattak érdekes beszélgetést filmzenékről, táncszínházi előadások zenéiről, amelyek szerzője Gergő. De beszélgettek az izraeli hétköznapokról is, különösen a több, mint három hónapja tartó háborús helyzetről, hiszen több mint 10 éve Izraelben élnek, így testközelből tapasztalják a társadalmi krízist.

Örömzene (2024. február 06., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. február 06., Kedd 21:00

A mai Örömzenében Horváth Attila, háromszoros Életmű-díjas dalszövegíróval hallhattak beszélgetést a több mint fél évszázada tartó sikeres alkotói munkájának legemlékezetesebb dalairól, a művésztársakkal való együttműködésről, továbbá a "láthatatlan" szerzői lét előnyeiről és hátrányairól, valamint a legújabb munkáiról.

Örömzene (2024. január 30., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. január 30., Kedd 21:00

Gyémánt Bálint a hazai jazzélet egyik kiváló gitárosa volt az adás vendége, akinek szerzeményeire jellemző, hogy mindig izgalmas zenei megoldásokkal lepi meg a közönséget, és kompozícióinak életrekeltéséhez mindig megtalálja a legjobb zenészpartnereit. A mai műsorban erről a kreatív és progresszív zenei szabadságról beszélgettünk, miközben bemutattuk a legújabb szerzői albumát, melynek címe: Vortex of Silence, azaz A csend örvénye.

Örömzene (2024. január 23., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. január 23., Kedd 21:00

Barcza Gergővel, a Besh o droM egyik alapítójával, kiváló zenésszel és feleségével, alkotótársával, Pettik Ágival hallgathattak érdekes beszélgetést filmzenékről, táncszínházi előadások zenéiről, amelyek szerzője Gergő. De beszélgettek az izraeli hétköznapokról is, különösen a több, mint három hónapja tartó háborús helyzetről, hiszen több mint 10 éve Izraelben élnek, így testközelből tapasztalják a társadalmi krízist.

Örömzene (2024. január 16., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. január 16., Kedd 21:00

Az Örömzene vendége Halper László kollégánk volt, akit vasárnap esténként a Jazz Teszt c. műsorszerkesztő-műsorvezetőjeként hallhatnak, de tudják, hogy ő nem csak kitűnő rádiós, hanem kiváló és megszállott jazz gitáros is, aki zenekaraival saját szerzeményeket, és Jimmy Hendrix jazz-feldolgozásokat játszik, mindezek mellett pedig könyveket ír elfeledett, vagy ismert muzsikusokról.

A mai műsorban a szó legnemesebb értelmében a zenéé a főszerep, hiszen bemutattuk Halper László legújabb lemezét, melynek címe The Old School Funk Returnes!

Örömzene (2024. január 09., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. január 09., Kedd 21:00

Ma este Kiss Llászló gitáros-énekes-dalszerző volt az Örömzene vendége, akit sokan az URH és az Európa Kiadó ex-basszusgitárosaként ismernek, de néhány éve megalapította saját zenekarát, és Vagy sehol címmel kiadta első szólólemezét is 2022-ben. A műsorban a lemez címével azonos klubestjeiről beszélgettünk, amelynek vendégei a zenekar mellett a társművészetek jeles alkotói voltak 2023-ban, és mivel komoly érdeklődés kísérte a programokat, idén is folytatódik a programsorozat.

Örömzene (2024. január 02., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2024. január 02., Kedd 21:00

Lemezpremier az Örömzenében!

Binder Károly zongoraművész zeneszerzőként és előadóművészként is meghatározó személyisége a hazai zenei életnek. Jelentős sikereket ért el itthon és külföldön egyaránt, továbbá egyetemi tanári munkásságát  is nagy tisztelet övezi. Elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat,  a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-Életműdíjat. Nevéhez kötődik a legendás Binder Quartet, amelyben állandó partnere Borbély Mihály - szaxofon , továbbá  a ritmusszekciót Fónay Tibor - nagybőgő és Hidász Tamás - dobos képviselik. A Binder Quartet legújabb, Csend a hegyeken túl című lemezét mutattuk be az Örömzenében. 

Örömzene (2023. december 26., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. december 26., Kedd 21:00

Karácsony második napján rendhagyó műsorral készültünk, remélve, hogy sokan szívesen hallgatják Bródy János dalait, amelyek a múlt év novemberében, az Arénában hangoztak el. A hatalmas sikert aratott nagyszabású koncertműsorán a legendás dalszerző és előadóművész életművének esszenciája szerepelt a régebbi közkedvelt dalaitól kezdve a legújabbakig. A koncertről két részes CD és DVD is készült, mi a második részt  játszottuk le az Örömzenében, sorrendben a következőket:

 1. Te itt leszel majdmellettem 
 2. Mariana árok 
 3. Tűz van babám
 4. Akit a hazája nem szeretett 
 5. Mi tehetnék érted 
 6. Micimackó 
 7. Kockázatok és mellékhatások 
 8. Szabadnak születtél 
 9. Ha én rózsa volnék 
 10. Magyarok közt európai
 11. Lesz még egyszer
 12. Miért hagytuk, hogy így legyen

Örömzene (2023. december 19., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. december 19., Kedd 21:00

Kaddis - lemezpremier az Örömzenében!

Megjelent a Kaddis című album Bíró Eszter szólóénekével, amelynek zeneszerzője Födő Sándor Artisjus-, többszörös Fonogram-díjas, platina– és aranylemezes zeneszerző és zenész (ütőhangszerek, dob, zongora, billentyűs hangszerek, harmonika, mandolin, basszusgitár) írta.  A Kaddis egy ősrégi zsidó ima,  az egyik legfontosabb alappillére a zsidó liturgiának. 
A műben elhangzó tradicionális szövegek mellett Radnóti Miklós, Szenes Hanna és Szép Ernő versei szerepelnek. 
A megrendítő, ugyanakkor vígaszt nyújtó  zenei anyag  ősbemutatója 2021-ben volt a Dohány utcai zsinagógában, amelyet az Örömzene hallgatói is megismerhettek.  

Vendégek: Bíró Eszter énekes és Födő Sándor zeneszerző

Örömzene (2023. december 12., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. december 12., Kedd 21:00

Az Örömzenében David Yengibarian harmonikaművész, zeneszerző, aki közel 30 éve gazdagítja egyedi zenéjével a hazai jazzélet sokszínűségét, de filmzenéket, színházi zenéket is komponál, és az irodalom, a táncművészet is inspiráló erőként hat művészetére.

Improvizatív szerzeményeinek hangulatára, stílusára jellemző, hogy az örmény népzenei motívumokat ötvözi az európai és amerikai jazz elemeivel, de zenei világának része az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje is.

Saját trióját 1999-ben alapította, mellyel nemzetközi szinten is sikereket ért el, és szólókoncertjei iránt is töretlen az érdeklődés.

A mai beszélgetésünk fókuszában az idei fellépések élményei szerepeltek, és hírt adunk a legújabb törekvéseiről a klaszikuszene irányába.  

Örömzene (2023. december 05., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. december 05., Kedd 21:00

Lemezpremier! Az Örömzene vendége Bujdosó János, az undergrand zenei élet egyik legjobb gitárosa, aki számos zenekarban játszott és játszik, de zenéket ír filmekhez és színházi előadásokhoz is, és mindezek mellett legfontosabb számára a 2011 óta működő saját triója, valamint a most megjelent második szólóalbuma, amelynek címe: Sorry but yes!  

Az új zenei anyag alapjául a saját filmzenéi szolgáltak,  de továbbgondolva új, önálló kompozíciók születtek.

Az album külön érdekessége, hogy a lemezen hallható hangszerek mindegyikén ő játszik, és meglepően jól. 

Örömzene (2023. november 28., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. november 28., Kedd 21:00

A Klubrádió hetente jelentkező műsorban a hazai zenei élet kitűnő előadói, zeneszerzői és muzsikusai beszélnek pályafutásukról, a műfaj sokszínűségéről, az alkotás, a zenélés öröméről. De nem csak beszélnek a meghívott művészek, örömzenében is lesz részük a hallgatóknak, hiszen mindenki magával hozza a legkedvesebb lemezét, számait, hogy bemutassák egyediségüket, hangulataikat...

Örömzene a Facebookon

Az Örömzene már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Örömzene (2023. november 21., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. november 21., Kedd 21:00

Az Örömzene vendége Für Anikó, az Örkény Színház kitűnő színművésze volt, aki prózai szerepei mellett a zenés műfajban is remekel. Korábbi három lemeze után  idén  októberben megjelent a Für For Ten című albuma, amelyen olyan zenészekkel és színész kollégáival énekel duetteket, akik nagy hatással vannak rá. „Úgy látszik, hogy a duettek korát élem, hiszen Mácsai Pállal közösen éneklünk Dés László „Így öten!” formációjában, nemrég például a Papp László Budapest Sportaréna szuperkoncertjén. Most pedig 10 férfival és 10 csodálatos művésszel közösen rögzítettünk 12 dalt. Boldogság számomra, hogy az összes, felkért partner első szóra beszállt. Nem titok, hogy a projekt oroszlánrészét a férjem, Fekete György egyengette, aki szövegíróként egyáltalán nem számít újoncnak. Mondhatjuk úgy is, hogy ez az album a harmadik közös gyerekünk.”

Örömzene (2023. november 14., kedd 21:00)

Műsorvezető:
Ámon Betti

2023. november 14., Kedd 21:00

Az Örömzene mai vendége Premecz Mátyás, a Kéknyúl Zenekar  alapítója, a Hammond orgona megszállottja, és igazán izgalmas, lendületes zenék szerzője. A műsorban a hangszer határtalan lehetőségeiről, a zenekar stílusára jellemző  soul-ról és funk-ról beszélgettünk, és bemutattuk legújabb 2 Much 2 Soon című lemezüket, amely a jól ismert alapokból építkezik, de meglepő módon most az elektronikus hangzás került előtérbe. 

A Kéknyúl zenekart a hazai és nemzetközi fronton egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy kiaknázza a közel félszázados Hammond orgonában rejlő könnyűzenei lehetőségeket. A zenekarban kivétel nélkül kitűnő hangszeres zenészek játszanak, az egyedi hangzást pedig  a szenvedélyes, amerikai énekes, Andrew Hefler erősíti.