„Klubrádió
Zsebenciklopédia

Új műsor a Klubrádióban: Zsebenciklopédia

15/02/2022 13:36

| Szerző: Klubrádió

Csütörtökönként Gaál Ildikónak indul új műsora 13 órától (ismétlés este 9-től) Zsebenciklopédia címmel. A Klubrádió népszerű történelmi ismeretterjesztő műsora a Másrészről, amit Rózsa Péter vezet 2022. február 17-től pedig este 19 órától lesz hallható.

Zsebenciklopédia – leltározás miatt nyitva. Vagyis akár, ha egy kislexikont nyitnánk ki, minden adásban előbukkan egy szó, amely annak az adásnak a központi témája, és amit a műsorban körbejárunk a saját kifejezési lehetőségeinkkel, véleményünkkel, eszköztárunkkal.

zsebenciklopédia
 

Minden adásnak van egy hívószava, ehhez 2-3 olyan vendéget szólaltatunk meg, akikről sejthető, hogy markánsan és egymástól különböző módon viszonyulnak ehhez a hívószóhoz. Nem feltétlenül egymásnak feszülő véleményeket képviselnek, sokszor csak egészen másképpen néznek rá ugyanarra a dologra, mivel másképp érintettek benne. Másképp gondol a hűségre egy szerzetes, mint a Poliamória Magyarország Csoport valamely képviselője; a coming out esetében egy támogató szülő és egy tapasztalt, önazonos felnőtt, aki a saját csatáit e téren már megvívta; mást jelent a demencia egy orvos számára, aki külföldi kutatásai nyomán itthon létrehozta az Alzheimer Café hálózatot, mint egy olyan hozzátartozónak, aki végigélte/éli a hozzátartozója betegségét gondozóként.

A vendégek elsősorban nem ismert emberek, hanem inkább szakmájuk kiválóságai. A műsor állandó eleme egy–egy a témába vágó, azt egy kicsit a gyakorlati élettől elemelő irodalmi idézet, vers, novella vagy zene.

Reméljük, szeretni fogják a Zsebenciklopédiát. Tartsanak velünk minden csütörtökön 13 órától!

A korábban az ebben a műsorsávban szóló Másrészről este 7-től hallható, amikor a Bonyolult dolgok adása szólt éveken át. A Bonyolult dolgok utolsó műsora február 3-án hangzott el, a korábbi adások az archívumból és a podcast térből elérhetők.

Zsebenciklopédia – leltározás miatt nyitva
1. adás: 2022. február 17. csütörtök 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Gaál Ildikó