„Vásároljon

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A PTE hallgatói nem akarnak az SZFE sorsára jutni
Reggeli gyors

A PTE hallgatói nem akarnak az SZFE sorsára jutni

2021. január 21. 15:01

A Pécsi Tudományegyetem szenátusának csütörtöki ülésén dönthetnek arról, hogy alapítványi fenntartásba kerüljön az egyetem, vagy sem. Az egyetemen szerveződő FREE PTE tagjai mindkét lehetőségre felkészültek. Aktivistájuk, Nyirádi Boglárka úgy véli, nem a modellváltás a probléma. Attól tartanak, hogy mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem esetében is, olyan tagokat akarnak így kuratóriumba beválasztani, akiknek nézetük szerint semmi keresnivalójuk nincs ott.

Hogyan tudnánk visszatérni a demokratikus útra?
Reggeli gyors

Hogyan tudnánk visszatérni a demokratikus útra?

2021. január 20. 15:15

Milyen kapcsolat van a rendszerváltás és a mai helyzet között? Forradalmak zajlottak ’89 és ’91 között? Hogyan tudnánk visszatérni a demokratikus útra? Az Európai Föderalisták Uniója e heti konferenciája ezekre a kérdésekre is keresi majd a választ. Az előadók között lesz Haraszti Miklós, Fleck Zoltán és Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója is.

Forgács Péter: Nem hagyják el hallgatóikat az egyetemről távozó tanárok
Reggeli gyors

"Nem maradnak magukra az SZFE-s hallgatók"

2021. január 19. 12:51

Minden nehézség dacára az elsődleges szempont, hogy lehetőségeikhez mérten fenntartsák a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a megszokott oktatási rendet. Forgács Péter, az SZFE tanára szerint azok a tanárok sem hagyták el a hallgatókat, akik felmondtak az egyetemen. Azt is elmondta, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a 156 év alatt kialakult hagyományok megmaradjanak és a hallgatók megkapják azokat a képesítéseket, amiért az SZFE-t választották.

Az önkormányzatok elmentek a falig
Reggeli gyors

Az önkormányzatok elmentek a falig

2021. január 19. 11:16

Karácsony Gergely mellett több fővárosi kerület polgármestere kampányt indított hétfőn, amelynek keretében tájékoztatni akarják a lakosságot arról, milyen hatással lehet életükre az, hogy a kormány drasztikusan csökkentette az önkormányzatok bevételeit. Király Dávid, a Republikon Intézet Budapest Műhely vezetője szerint gazdasági értelemben nem, vagy nagyon kis mozgástere maradt az önkormányzatoknak, és a tájékoztatáson kívül sok egyebet nem tehetnek.

Jourová: Nagyon sok pénzt tudunk blokkolni
Reggeli gyors

Jourová: Nagyon sok pénzt tudunk blokkolni

2021. január 19. 08:00

Több módon reagálhat a Nyugat Navalnij letartóztatására. A Reuters cikke szerint néhány európai ország uniós gazdasági és pénzügyi szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben. Vera Jourová a Der Standardnak adott interjúban arról beszélt, hogy a jogállamisági hiányosságokat segíthet a decemberben elfogadott mechanizmus pótolni, ezen azs em változtat, ha Magyarország az Európai Bíróságon akar időt nyerni.

SZFE-hallgató: Várhatóan csak ősszel indítanak osztályt az új tanárok
Reggeli gyors

Várhatóan ősszel indítanak osztályt az új tanárok

2021. január 18. 14:56

Nem tudni biztosan, milyen szempontok alapján jelölte ki új, többségében a televíziós újságírás területén tevékenykedő tanárait a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése. Heppes Áron, az SZFE hallgatója szerint nagy a bizonytalanság, mivel csak a sajtóból értesülnek a változásokról. A kuratórium ugyanis semmilyen módon nem kommunikál a hallgatókkal.

A CDU új elnöke: Szükség van a magyarokra is az EU-ban
Reggeli gyors

A CDU új elnöke: Szükség van a magyarokra is az EU-ban

2021. január 18. 08:00

Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke arra figyelmeztette Armin Laschetet, a német CDU új elnökét, hogy neki is feladata lesz az EPP és Magyarország viszonyának rendezésében. A Süddeutsche Zeitung szerint Angela Merkel kancellár, volt CDU-elnök kesztyűs kézzel bánt Orbánnal. Laschet válaszában kifejtette, hogy az EU-nak szüksége van a magyar és a lengyel kormányokra, de valóban meg kell akadályozni, hogy szélsőjobb oldalra sodródjanak.