„Klubrádió“

Tájékozatlanság ellen...
Belpolitika, külpolitika, gazdaság, időjárás jelentés, friss közlekedési információk, közéleti hírek, riportok, interjúk, gazdasági-jelentések, programajánlók, sport-hírösszefoglaló... 

A Reggeli gyors Facebook-oldala

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Az ENSZ felszólította a kormányt, vonja vissza legújabb menekültügyi törvényét
Reggeli gyors

Az ENSZ felszólította a kormányt, vonja vissza legújabb menekültügyi törvényét

2020. július 02. 07:21

Az UNHCR, az ENSZ menekültügyi szervezete arra szólította fel a magyar kormányt: mielőbb kezdeményezze az új menekültügyi jogszabály visszavonását. Jogvédő szervezetek szerint minden korábbinál nehezebb lesz menedékkérelmet beadni. A Külügyi Kapcsolatok Európai Tanácsa a magyar maszkdiplomáciát elemzi, amelyet kevésbé a szolidaritás, mint inkább a politikai célok eszközének lát. Egy magyar film sikeréről is beszámolunk lapszemlénkben: a Liza, a rókatündér indiai remake-et kap.

Rejtőzködő szélsőjobbosok, német válságmenedzserek
Reggeli gyors

Rejtőzködő szélsőjobbosok, német válságmenedzserek

2020. július 01. 08:28

Egy európai szélsőjobboldali hálózat, a Magyarországon is jelen lévő Identitás Generáció német csoportja Lengyelországban alapítványt létrehozva akarta megúszni a német vizsgálatokat, de a Politico utánajárt az ügynek. A németek egyébként július 1-től nemcsak az Európai Unió soros elnökségi feladatait veszik át, hanem az ENSZ Biztonsági Tanácsában is ellátják az elnökséget. Utóbbi esetben rögtön szembesülnek egy nehéz üggyel: Ciszjordánia egyes területeinek elképzelhető izraeli annektálásával.