„Köszönjük,

Kulturális magazinműsorunk Warholik Zoltánnal és vendégeivel.

A csütörtöki Ötös-adások egyes részeinek videófelvétele elérhető a YouTube csatornánkon is.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Kerekes Vica: Hiányzik a szabad létezés, ami a művészet alapeleme és feltétele
Ötös – Kultúrcsütörtök

Kerekes Vica: Hiányzik a szabad létezés, ami a művészet alapeleme és feltétele

2023. augusztus 06. 17:12

Sok év kimaradás után, hetven filmmel a háta mögött újra magyar színpadon láthattuk Kerekes Vica színésznőt. Munkanyelve elsődlegesen a szlovák és a cseh nyelv, de magyarul gondolkodik és álmodik. A Pest-Prága-Pozsony tengelyben forgató, és közéleti kérdésekben is gyakran véleményt nyilvánító színésznő Warholik Zoltánnal beszélgetett az Ötösben.

Ötös – Kultúrcsütörtök

"Már nem tűrt, hanem tiltott vagyok!"

2023. január 14. 14:59

Fontos szakmai elismerésben részesült a napokban Muhi András. Az Árvai Jolán produceri díj éppen jókor jött visszaigazolás. Mert egy időre búcsút int a produceri tevékenységnek. 2000 óta mintegy 250 kis- és nagyjátékfilmet, dokumentum- és animációs filmet hívott életre, melyek közül jónéhány nemzetközi sikereket is elért (így pl. a Testről és lélekről). Miközben ebben a Vajna-Káel filmes évtizedben közel 70 filmtervét utasították el. Szakmai közérzetéről, elfogyott levegőről, zsákutcáról, mostani kurzusfilmekről (Aranybulláról és társairól) is beszélgetett Muhi András producerrel Warholik Zoltán, az Ötös január 12-i adásában.

Ne bánts!
Ötös – Kultúrcsütörtök

Ne bánts!

2022. július 02. 10:09

A Kultúrcsütörtök és Warholik Zoltán vendége Velekei László koreográfus, a Győri Balett igazgatója volt. A műsorvezetővel a Ne bánts című darabról beszélgetettek, ami sajnos, mindig nagyon aktuális, hiszen a családon belüli erőszak témakörét mutatja be. Arra keresték a választ, vajon a nehézségeken és a brutalitáson a tánc könnyebben átsegíti-e a nézőket.