„Klubrádió“

Kulturális magazinműsorunk Barna Zsuzsával, Warholik Zoltánnal és vendégeikkel.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Vizek, rózsák és égtájak szerelmesei
Ötös – Kultúrcsütörtök

Vizek, rózsák és égtájak szerelmesei

2020. április 02. 16:25

Volt már Kanadában favágó, Indiában hídépítő, Amerikában jógaoktató, de alapvetően magyar színésznő: Peremartoni Krisztina, a tornacipős, hippi világpolgár. Az 52 országot bejárt művésznővel kezdtük a csütörtöki Ötös adását. Majd a friss Kossuth-díjas Kolonits Klára operaénekesnőt hívtuk telefonon. A rózsák iránt rajongó koloratúrszoprán eleinte karmester szeretett volna lenni, kezdetben pedig elutasító volt viszonya az operával. A pályáját akadályoztató asztmáról is kérdeztük, ami 6 év küzdelmet jelentett, de ebből is tudott építkezni. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval pedig sportolói leállásokról, szinten tartásokról, újrakezdésekről és a lelki rugalmasságról beszélgetünk.

Szenvedélyes művészek: Vándor Éva tetoválásokat, Berkes Kálmán hét feleséget gyűjtött
Ötös – Kultúrcsütörtök

Szenvedélyes művészek

2020. március 26. 15:30

1962 óta ünnepeljük minden év március 27-én a Színházi Világnapot. Idén sajnos erre nem lesz a megszokott formában lehetőségünk, hiszen a színházak a járvány miatt bizonytalan időre bezártak. Mi azonban mégis megemlékeztünk erről a napról a csütörtöki Ötösben, ebben pedig Vándor Éva volt segítségünkre. Ezután Berkes Kálmán klarinétművész-karmesterrel beszélgettünk zenéről, váratlan karmesteri beugrásról, Kocsis Zoltánnal kötött mély és tartós barátságáról, 7 feleségről és Japánról. Adásunk második órájában egy korábbi, Gerendás Péterrel készült interjút ismételtünk.

Hogyan lehet ketten írni egy mondatot?
Ötös – Kultúrcsütörtök

Hogyan lehet ketten írni egy mondatot?

2020. március 20. 08:49

"Egyedül nem megy" – hangzik el a héten oly gyakran a Klubrádióban, adománygyűjtő akciónk kapcsán. Ugyanezt a klasszikus idézetet elmondhatják a csütörtöki Ötös vendégei is. Vendégünk volt telefonon: Gryllus Dániel, aki éppen 50 éve muzsikál "Kalákában" és négy napja már kétszeres Kossuth-díjas. Tóth Judit és Cs. Németh Lajos 59 éve elválaszthatatlanok - színpadon és magánéletben egyaránt, ráadásul mindketten az elmúlt hetekben ünnepelték 80. születésnapjukat. A leghosszabb ideje együtt élő magyar színészházaspárt is telefonon köszöntöttük. Majd Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba volt velünk a műsor második órájában, akik minden könyvüket, drámájukat és színpadi műveiket is közösen jegyeznek. Hogyan működik páratlan munkaszövetségük? Ezt is megtudhattuk az Ötösben.

Hegedűvirtuóz család és
Ötös – Kultúrcsütörtök

Hegedűvirtuóz család és "Janka néni" az Ötösben

2020. március 05. 17:01

A csütörtöki Ötös első órájának fő vendége ezúttal Kelemen Barnabás hegedűművész volt, a plusz egy fő helyett viszont e héten plusz két fő (sőt ha szigorúan vesszük, plusz három) érkezett a stúdióba: Barnabás felesége, Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész, illetve lányuk, Hanna, aki a modell- és filmes karrier felé is kacsingat, sőt már komoly feladatok vannak mögötte 16 évesen. A babakocsiból pedig legkisebb gyermekük, Olga hallgatta a beszélgetést. A második órában vendégünk volt Pásztor Erzsi színésznő, akivel az energiavámpírokat tárgyaltuk ki, és megtudtuk azt is, kitől örökölte kirobbanó életszeretetét és az állandó vidámságot.

Kamionban és sivatagi rallyn - hölgyek a volánnál 60 felett
Ötös – Kultúrcsütörtök

Kamionban és sivatagi rallyn - hölgyek a volánnál 60 felett

2020. február 27. 17:08

Egy száguldó szubrett-komika volt a csütörtöki Ötös első órájának vendége. Oszvald Marika múlt héten tért haza a Bamako nemzetközi, sivatagi rally túráról - 21 nap alatt 9 ezer kilométert teljesített, autóbalesete után fél évvel. Éppen ezért a hozzá hívott  "plusz egy fő" Kuthy Zsuzsa, Európa legidősebb női kamionsofőrje volt, aki 59 évesen váltott, 36 év taxizás után. Második óránkban pedig olyan távnagyszülők érkeztek, akik gyakran Skype-on unokáznak. Itt volt velünk Zsurzs Kati színésznő és Bayer Ilona újságíró.

Rádiós legendák és testvérviszonyok
Ötös – Kultúrcsütörtök

Rádiós legendák és testvérviszonyok

2020. február 13. 12:45

Február 13. a rádiózás világnapja. Nem is ünnepelhetnénk méltóbban ezt a napot, mint olyan vendégekkel, akiknek hangját egy ország hallgatta évtizedekig. Az Ötös első órájában Warholik Zoltán Szalóczy Pál egykori rádióbemondóval beszélgetett, később pedig csatlakozott hozzájuk Barra Mária, aki a bemondó szakmát hamar átváltotta. Volt addisz-abebai tudósító, majd beszéd- és kommunikációtanár, főiskolai docens. A második órában Barna Zsuzsa és Warholik Zoltán vendége Gerendás Péter volt. A kilencgyermekes édesapával testvérharcokról, mozaikcsaládok összecsiszolódásáról, nagycsaládosok nehézségeiről, de főként örömeiről beszélgettünk.