„Klubrádió“

Ötös – Kultúrcsütörtök

csütörtök 10:00; ism.: csütörtök 22:00

Műsorvezető:

Kulturális magazinműsorunk Barna Zsuzsával, Warholik Zoltánnal és vendégeikkel.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Tiszta hangok
Ötös – Kultúrcsütörtök

Tiszta hangok

2020. június 20. 14:02

Akusztikai délelőttöt tartottunk az e heti, csütörtöki Ötösben. Az egyik legszebben beszélő magyar színészünkkel, Rajkai Zoltánnal kezdtük a kétórás műsort. Majd a legtestesebben zengő hangszer, az orgona hazai nagymesterét, Fassang Lászlót hívtuk stúdiónkba, akihez vendég is érkezett: Szokolay Dongó Balázs népzenész. Ő erdélyi furulyával is lekísérte a délelőtti csevegést.

Sikerek és kihívások - színpadon és uszodában
Ötös – Kultúrcsütörtök

Sikerek és kihívások - színpadon és uszodában

2020. június 13. 17:20

Két igazán sugárzó személyiség volt a csütörtöki Ötös vendége. Bár a rádió nem közvetíti a tekinteteket, de hangjuk, kisugárzásuk és történeteik sokaknak adhattak biztatást. Például abban, miként kell jó időben váltani, hogy mindig új impulzusok érjék a művészt, 50 évnyi színpadi pályafutás alatt! Vagy éppen végtaghiányosan mekkora a megtett út a világbajnoki dobogó csúcsáig, motivációt adva az egészségeseknek is. Csütörtökön Bencze Ilona színésznő és Illés Fanni Európa- és világbajnok paraúszó voltak vendégeink.

Naplók a vérzivatarból
Ötös – Kultúrcsütörtök

Naplók a vérzivatarból

2020. június 12. 18:28

Hétrészes hangjáték-sorozatot indítunk szombat délután 2 órától a Klubrádióban, „Naplók a vérzivatarból” címmel. Három napló olvad egybe, s egészítik ki egymást. 1944-48 között íródott naplórészleteket hallunk: Márai Sándor visszaemlékezéseit, továbbá egy 19 éves kassai főiskolás lány "frontélményeit”, majd hadifogságát végigdokumentáló fiatalember élettörténetét. A később egymásra találó, majd egy párt alkotó Gaál Klára és Schwirián György unokája, Szederkényi Olga írta a forgatókönyvet e naplókból. Vele, s a dramaturg-rendezővel, Surányi Andrással beszélgettünk a csütörtöki Ötösben.

Két csodás „hangbirtokos”
Ötös – Kultúrcsütörtök

Két csodás „hangbirtokos”

2020. június 07. 10:18

Két olyan művésznő is vendége volt a csütörtöki Ötösnek, akiket nemcsak tehetségük és sokoldalúságuk okán, de hangjuk alapján is azonnal felismerhetünk. Béres Ilonát születésnapján köszöntöttük, Harcsa Veronika jazzénekesnőt pedig 15 éves énekesi pályafutása alkalmából hívtuk telefonon, csütörtök délelőtt.