„Vásároljon

Keresés az archívumban

Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig (2020. december 09., szerda 13:00)

Műsorvezető:
Fábián László

2020. december 09., Szerda 13:00

Vendégeink, témáink:

 

- Wührl Géza, szervizvezető, a téli és a négyévszakos abroncsokról: egyre népszerűbbek az utóbbiak, mert kevesebb odafigyelést igényelnek, ráadásul olcsóbbak is, de ahogy a tesztek is mutatják, szűk a mezsgye, hogy kik azok, akiknek való.

- Rácz Tamás, az Ésszerűbb Közúti Közlekedést Egyesület elnöke: lassul Európa. Mi az oka annak, hogy - bár egyre gyorsabbak és biztonságosabbak a személyautók - egyre több a sebességcsökkentés. Magyarország is kezd felzárkózni ehhez, de nem látszik a megfontolt gondolkodás emögött.

- Wéber Gábor, Forma-1-es kommentátor: Romain Grosjean balesetéről. Hogy lehet, hogy kettétört az autó és kigyulladt? És akkor, hogy lehet, hogy ilyen könnyen megúszta? A Forma-1 és a civil autózás kapcsolata. Daniel Ricciardo felháborodott azon, milyen sokszor ismételték a balesetet.

Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig (2020. december 02., szerda 13:00)

Műsorvezető:
Fábián László

2020. december 02., Szerda 13:00

Vendégeink, témáink:

 

- Pető Attila KRESZ-professzor, KRESZ-oktató, a kresztv.hu és a kreszklub.hu gazdája, a hallgatók kérdéseire válaszolt.

- Majd egy régi (1984-es) majdnem halálos kimenetelű közlekedési balesetet elemeztünk ki.
De szó volt még a körforgalmakról, a nappali menetfényekről is, mind a hallgatók felvetése alapján. Kivéve egyet: a második félóra elején szó eset arról, hogy mit hibázott (ha hibázott) a műsorvezető, amikor majdnem elütötték a zebrán.

Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig (2020. november 25., szerda 13:00)

Műsorvezető:
Fábián László

2020. november 25., Szerda 13:00

Vendégeink, témáink:

 

- Kaszás Zoltán, a szentgotthárdi PSA (volt Opel) motorgyár sajtófőnöke: nyugtalanító hírek terjednek a gyár jövőjét illetően

- Pető Attila, KRESZ-professzor: BKK-sávok Budapesten, ameyekről a BKK azt állítja, megfelelnek a KRESZ szabályainak

- Szabó Gál András, azaz Villám Géza: a Baja XL nevű versenyről mesélt, mely januárban Mexikóban kerül megrendezésre, de arról is beszélt, hogyan lőtték őket, amikor néhány évvel ezelőtt a pálya bejárásakor elakadtak