„Klubrádió“

A Klubrádió zenés, irodalmi műsora Pályi Márk szerkesztésében jelentkezik hétfőnként. A műsorban hétről hétre költők vagy írók olvassák föl megjelenés előtt álló szövegeiket, és zeneszámokat hoznak mellé, amelyek befolyásolták a szövegeik megszületését, alkotói pályájukat, meghatározták életük fordulópontjait. A zene itt nem az okos szó elhallgattatását, hanem az ahhoz fűződő viszonyunk elmélyítését segíti. Nem csupán díszítőelem, hanem rajta keresztül tudunk meg a vendégünkről fontos dolgokat. Pályakezdőktől a szakma nagyjaiig sok mindenki megfordult már a stúdióban, és számos fiatal színész felolvasása gazdagította a tartalmazt. Időről időre pedig rendhagyó adásokkal lepik meg a hallgatókat a műsor készítői: egy-egy ismeretlen, de nagyon érdekes szövegről vagy témáról esik szó.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Ferencz Győző: Egy kikerülhetetlen hibáról
Belső közlés

Ferencz Győző: Egy kikerülhetetlen hibáról

2020. május 29. 18:36

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ma Ferencz Győző Egy kikerülhetetlen hibáról – A múltkonstrukció balladája című költeményét hallgathatják meg a szerző előadásában.

Mécs Anna: Fogyás
Belső közlés

Mécs Anna: Fogyás

2020. május 28. 14:12

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ma Mécs Anna Fogyás című novelláját hallgathatják meg a szerző előadásában.

Kántor Péter: Egy hétfő délelőtt Majdanekben
Belső közlés

Kántor Péter: Egy hétfő délelőtt Majdanekben

2020. május 27. 12:53

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ma Kántor Péter Egy hétfő délelőtt Majdanekben című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.

Faludy György: Óda a magyar nyelvhez
Belső közlés

Faludy György: Óda a magyar nyelvhez

2020. május 25. 19:50

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ma Faludy György Óda a magyar nyelvhez című költeményét hallgathatják meg Csépai Eszter színművésznő előadásában.

Nedeczki Edit: Huszadik századi történet
Belső közlés

Nedeczki Edit: Huszadik századi történet

2020. május 24. 14:22

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Vasárnaponként általában egy hosszabb szöveget osztunk meg a hallgatóinkkal. Ma Nedeczki Edit Huszadik századi történet című önéletrajzi szinopszisának részleteit hallgathatják meg húsz percben, Lakos Fanni színművésznő előadásában.

Petőcz András: A macska visszatér
Belső közlés

Petőcz András: A macska visszatér

2020. május 23. 21:44

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ma Petőcz András A macska visszatér című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.

Takács Zsuzsa: Negyvenhárom szeptemberében
Belső közlés

Takács Zsuzsa: Negyvenhárom szeptemberében

2020. május 22. 16:12

A költészet napjától a karanténidőszak legvégéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ma Takács Zsuzsa Negyvenhárom szeptemberében című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.