„Vásároljon

Útszélen – műsor mindenkinek azokról, akiket magukra hagytak.

A peremre kényszerült emberek gondjairól és az azokat enyhítő lehetőségekről, örömeikről, teljesítményeikről beszélgetünk csütörtökönként az érintettekkel.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Láthatás és betekintés
Útszélen

Láthatás és betekintés

2021. április 18. 19:15

Mire számíthat egy elvált apa? Egy elvált férfi beszélt küzdelméről, aki gyermeke láthatását szeretné elérni. A műsor második felében pedig arra keressük a választ, hogy milyen üzenetet közvetít az a 239 roma festmény, amelyet Szabadulás címen állítottak ki a Kőfaragó utcai galériában? Vendégünk Bogdán János Amigo.

A nyomorból a nyomorba és/vagy ki onnan
Útszélen

A nyomorból a nyomorba és/vagy ki onnan

2021. március 01. 19:20

Harminc kilóra lefogyott asszonyok, már magzati korban éhező gyerekek, fázás, éhezés és depresszió. Sokszor a segítség akkor sem érkezik meg a nyomor sújtotta családokhoz, ha egyébként lenne rá mód. Például azért, mert a helyi vezetők kiválasztják, hogy szerintük ki érdemes rá, és ki az, akinek inkább elengedik a kezét.Az apa bántalmaz, az anya és a tanárok segítenek – a gyerekből végül sok nyelven beszélő tudós-tanár lesz. Példa arra, hogy reménytelennek ítélt helyzetből is van kiút. Ha nem hibádzik a szándék, az akarat és a kitartás valamennyi fél részéről.