„Köszönjük

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A magyar politika Chelsea-je és egyéb futballhasonlatok a Demokratikus Koalíció kapcsán - Selmeci János jegyzete
Esti gyors

A magyar politika Chelsea-je és egyéb futballhasonlatok a Demokratikus Koalíció kapcsán - Selmeci János jegyzete

2023. január 27. 18:04

A Demokratikus Koalíció korábban bajnokcsapatot győzelemre vezető, majd megbuktató, végül egy frissen alapított klubból középcsapatot csináló vezetőedzője felismerte, hogy az ellenzéki szurkolóknak nincs szükségük botladozó, identitás nélküli közép- és kiscsapatokra, akik között még olyan is van, ami egyetlen tétmérkőzést sem játszott soha, mégsem esik ki az első osztályból.

Esti gyors

Jogtiprás a Schadl-féle felvételek megsemmisítése

2023. január 26. 20:36

Bár törvényes gyakorlat volt, de jogszakmai szempontból mégis komoly szakmai hibának számít a Schadl György széfében talált bizonyítékok megsemmisíttetése – mondta Magyar György ügyvéd. Magyar az Esti Gyors című műsorban arról is beszélt, hogy ez az ügy mintapéldája annak, miért mondja az Európai Bizottsága, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatással semmi sincs rendben.

Esti gyors

"Ha én egyszer kinyitom a számat" – Hardy Mihály jegyzete

2023. január 26. 18:03

Völner Pál, a furcsa módon még mindig szabadlábon védekező volt igazságügyi, nem győzöm hangsúlyozni, igazságügyi államtitkár azzal fenyegetőzik a lehallgatási jegyzőkönyv szerint, hogy elkezd terhelő vallomásokat tenni valakire „ott fent”. Emlékeznek Pomócsi bácsira, akit Salamon Béla alakított a feledhetetlen kabaréjelenetben: „Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni…”

Tálas: A német tankokat éppen a hasonló helyzetekre találták ki
Esti gyors

Tálas: A német tankokat éppen a hasonló helyzetekre találták ki

2023. január 25. 20:31

A német védelmi miniszter szerint Németország mostantól háborúban áll az oroszokkal, miután a kormány hozzájárult, hogy német tankokat küldjenek az ukránoknak. Ha nem is áll háborúban, de ez már a nyugati országok proxy háborúja: ezt pedig már Tálas Péter mondta, a nemzetvédelmi egyetem egyik vezetője az Esti gyorsban. Mit jelenthetnek a Leopard tankok az ukránoknak, és várható-e, hogy az eddigi védekezésből támadásba lendülnek?

A végjáték kezdete? – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

A végjáték kezdete? – Szénási Sándor jegyzete

2023. január 25. 18:04

"A Nyugat ugyanis megértette, hogy a tankok nélkül vagy a háború húzódna el a számára is elviselhetetlenül hosszú időre, vagy Ukrajna bukna el végleg, és akkor az egész kiállás az orosz agresszióval szemben hiábavaló volt. A Leopard2 ezért is jelent szimbolikusan is új korszakot. Most már minden kártya az asztalon van."

A bűn bakjai - Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

A bűn bakjai - Szénási Sándor jegyzete

2023. január 18. 18:04

"Az oroszok eddigi ukrajnai sikertelenségének tehát az egyik fő oka maga a putyinizmus, nevezzük cárizmusnak, önkényuralomnak, despotizmusnak, diktatúrának, mindegy, a lényeg: amíg az ország egy ember hatalmi érdekeinek van alávetve, az az ország végül veszíteni fog, mert a kooperáció, a szakmai érvek, a logika, vagy mondjuk a józan ész bármikor elvérezhet a diktátor önző számításain."