„Klubrádió“

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Szubszidiaritás - Hardy Mihály jegyzete
Esti gyors

Szubszidiaritás - Hardy Mihály jegyzete

2020. május 28. 18:03

Az unióban a döntéseknek a polgárokhoz a lehető legközelebbi szinten kell megszületniük. Hogy érthető legyen: például a támogatások elköltéséről lehetőleg azok és ott döntsenek, akik és ahol a pénzeket felhasználják. (...) Hát ez az az uniós elv, amivel élesen szembe megy a jelenlegi magyar kormányzat. Mindent pont fordítva csinál. 

Amnesty: A kormány átmenti a felhatalmazást az önkényes hatalomgyakorlásra
Esti gyors

A felhatalmazás nem vész el, csak átalakul

2020. május 27. 20:56

A Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat, amely a veszélyhelyzet állítólagos megszüntetéséről szól, valójában átment nagyon sok olyan szabályt, amely az úgynevezett visszaadás után is felhatalmazást ad a kormánynak „garanciák nélküli önkényes hatalomgyakorlásra” – mondta Amnesty International Magyarország igazgatója.

A semmibe hullva - Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

A semmibe hullva - Szénási Sándor jegyzete

2020. május 27. 17:50

A munkahely megőrzésére irányuló támogatások köztudottan elégtelenek, az álláskeresési támogatás ideje nem nőtt, a kormányfő egyik ötletében szereplő hadsereg 160 ezer bruttót kinál önkénteseknek pár hónapos kiképzésre, a közmunka bővitése nem sokat jelentene, a másik ötlet pedig, az állami cégek munkásfelvétele, ha lehet, még bizonytalanabb.

Koronavírusos beteget ápolnak – alig több, mint százezres fizetésért
Esti gyors

Koronavírusos beteget ápolnak – alig több, mint százezres fizetésért

2020. május 22. 23:33

A Szent János Kórház koronavírus-osztályának ápolói 109-150 ezer forint közötti fizetést kaptak áprilisra. Balogh Zoltánt, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét kérdeztük, aki azt mondta: ilyen osztályokon az ápolóknak az egészségügyi kockázat miatt több pótlékot kellene kapniuk, mint korábban. Olyan is van, hogy valaki a kórházi átszervezések miatt kevesebbet dolgozik, és csak az alapbéréhez jut hozzá.