„Vásároljon

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Kunetz szerint a megfélemlítés szándéka lehet amögött, hogy Cser Ágnes többször feljelentette
Esti gyors

Kunetz: Cser Ágnes minden fronton feljelentett

2021. augusztus 02. 23:12

Kunetz Zsombor orvost, egészségügyi szakértőt az egészségügyi szakértő megnevezés használata miatt jelentette fel többször is Cser Ágnes, az a szakszervezeti vezető, akit úgy jellemzett: stratégiai szövetséget kötött a munkaadóval, az Emmi-vel. Bár Kunetz a MOK etikai bizottsága és a bíróság szerint sem követett el jogsértést, az ügy még tart, és felbukkan benne Patyi András volt NKE-rektor is.

Lakner: Ez a népszavazás maga az illiberalizmus, teljes pompájában
Esti gyors

Lakner: Ez a népszavazás maga az illiberalizmus

2021. július 31. 18:54

Lakner Zoltán politológus, a Jelen főszerkesztője ez a népszavazási procedúra maga az illiberalizmus, az illiberális demokrácia teljes fényében. Hiszen vannak demokráciára emlékeztető aktusok, van népszavazás, amelyet kormány is kezdeményezhet, és más is, vannak jogszabályok, de az azok alkalmazására és felügyelésére rendelt testületek (jelen esetben a Nemzeti Választási Bizottság) „egyértelműen szelektív módon használják a jogszabályokat”.

De mikor kell egyáltalán harmadik oltás? A hivatalos levélből nem derül ki
Esti gyors

De mikor kell egyáltalán harmadik oltás?

2021. július 29. 23:26

Sarkadi Balázs akadémikus, orvos-biológus szerint a legfontosabb, ami hiányzik a Nemzeti Népegészségügyi Központ útmutatójából, hogy miért is kell egyáltalán harmadik oltást adni. Ugyanis jelenleg a Pfizerrel, Modernával vagy Szputnyikkal oltott emberek számára nem látják ennek az okát – tette hozzá. Viszont fontos lenne, hogy a Sinopharmmal oltott idősek számára lehetővé váljon a harmadik oltás Pfizerrel vagy Modernával, tehát RNS-vakcinával.

TASZ: A homofób törvény célja a megfélemlítés
Esti gyors

TASZ: A homofób törvény célja a megfélemlítés

2021. július 28. 01:46

Asbóth Márton, a TASZ magánszféraprojektjének vezetője szerint a homofób módosítókkal átírt pedofilellenes törvény inkább politikai kiáltvány, mint jogszabály. Úgy véli: a cél a megfélemlítés, annak a gondolatnak az elültetése, hogy ez tilos, „ne szólj szám, nem fáj fejem, jobban járok, ha elkerülöm ezeket a kényes helyzeteket”.

Asselborn: Teljesen elszigetelődött Magyarország az Unión belül
Esti gyors

„Elszigetelődött Magyarország az EU-ban”

2021. július 23. 18:59

A sarkos kijelentéseiről ismert Jean Asselborn adott interjút a Klubrádiónak. Luxemburg külügyminiszterét legutóbbi merész megjegyzéséről faggattuk, miszerint a magyar uniós tagságról kellene referendumot tartani, nem a meleg közösségek diszkriminációjáról. Eljutott szerinte a magyar kormány egy olyan pontra, amikor azt kell mondani neki, na, ebből elég volt – mondta Asselborn, aki megemlítette a Klubrádió ügyét is. Csernyánszky Judit interjúja.