„Hírek

Mi történt ma? 
Napzáró objektív hírháttér műsor hétköznaponként 18 órától 19 óráig. Minden, ami mai, friss és ropogós, legyen az belpolitika, külpolitika, gazdaság, kultúra vagy éppen sport…

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Hízni boldogan – Dési János jegyzete
Esti gyors

Hízni boldogan – Dési János jegyzete

2023. május 22. 18:04

Lehet együtt indulni – csakhogy erre jó érv, hogy ez a múltkor sem jött be. Ami egyészt igaz, másrészt a külön indulásnak az az ára, hogy még számtani esély sincs a jó szereplésre. A külön indulás annyit jelent, hogy Budapesten az önkormányzatok egy jelentős részében is a Fidesz kerül többségbe. Van ilyen. Attól még nem áll meg a világ forgása.

Mi legyen a lehullott csapadékkal?
Esti gyors

Mi legyen a lehullott csapadékkal?

2023. május 17. 18:58

A napokban rengeteg eső esett, a kérdés pedig az, hogy tudunk-e ebből valamit félretenni a nyárra, ami az előrejelzések szerint megint rettentő hőséggel fenyeget. A csatornarendszer elavult állapota azonban nem az ilyen mértékű esőzésre lett tervezve – magyarázta Freit Ernő vízgazdálkodási szakértő. A BME Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék oktatója az Esti gyors című műsorban arról beszélt, hogy a klímaváltozás egyik legkellemetlenebb következményével nézünk szembe a közeljövőben, nevezetesen, hogy az extrém időjárási események gyakorisága nem várt módon megnövekedett.