„Klubrádió

A hangzatos jelszavak – az egyfelől hagymázas nemzeti víziók, másfelől az elvont társadalompolitikai álmok helyett beszéljünk végre a valóságról!

Mi a politika és mi az állampolgárok helye, szerepe ebben?

Ki fizeti a révészt, vagyis árazzuk be végre a parlament és a kormány munkáját!

Rózsa Péter vitaműsora minden pénteken délután 3 órától a Klubrádióban.

A Realitás már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

 

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Megfelelő mennyiségű tanár = tisztességes bér és értelmiségi munka
Realitás - Politikai útkeresés

Rendes bér + tanszabadság = elegendő tanár

2023. január 07. 13:07

Két hete sincs, hogy a civil közoktatási platform felhívást idézett a pedagógusokhoz, arra kérte őket, hogy tüntetések mellett minden iskolában tartsanak fórumokat, ahol gyűjtsék össze azokat az ötleteket, javaslatokat, amiket ők a legfontosabbnak tartanának az oktatásban. Közben az év végi ünnepek ellenére elindult a Tudásmenet a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból, ami ma érkezik meg Budapestre, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz. A Realitásban Rózsa Péter műsorvezető ennek a részleteiről, valamint a további pedagógus akciókról is beszélgetett Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezet elnökével, Palya Tamás, a Kölcsey Gimnázium volt tanárával, és Nahalka István oktatási szakértővel.

Ha jót akarunk, igyekezzünk hétköznap kórházba kerülni
Realitás - Politikai útkeresés

Ha jót akarunk, igyekezzünk hétköznap kórházba kerülni

2022. december 18. 18:28

Ugyan az egészségügyi törvény módosítását még nem írta alá Novák Katalin, de a béremelés, a szakemberhiány most is hatalmas problémát jelent az egészségügyben. Rózsa Péterrel szakértőink, Kökény Mihály korábbi népjóléti, majd egészségügyi miniszter, és Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász, valamint Oriot Károly, a Magyar Páciensek Kamarája Egyesület képviselője, betegjogi aktivista beszélgettek a jelenlegi helyzetről és a várható következményekről, esetleges tennivalókról.

Realitás - Politikai útkeresés

"Orbán személyiségéből fakad, hogy a kormány mindenkit hülyének néz"

2022. november 06. 17:57

Simonka György, Veres Margit, Völner Pál, de sorolhatnánk tovább a neveket. Politikusok, akik ellen büntetőeljárás folyik vagy már ítélet is született, mégis úgy tűnik, megússzák a komoly büntetést. Ezeknek az ügyeknek az ismeretében a jogállamiság helyzetéről, a törvény előtti egyenlőségről, az elnöki amnesztia lehetőségéről Sándor Zsuzsa nyugalmazott bíróval és Kende Péter büntetőügyekkel foglalkozó ügyvéddel beszélgetett Rózsa Péter műsorvezető a Realitásban.