„1%

A hangzatos jelszavak – az egyfelől hagymázas nemzeti víziók, másfelől az elvont társadalompolitikai álmok helyett beszéljünk végre a valóságról!

Mi a politika és mi az állampolgárok helye, szerepe ebben?

Ki fizeti a révészt, vagyis árazzuk be végre a parlament és a kormány munkáját!

Rózsa Péter vitaműsora minden pénteken délután 3 órától a Klubrádióban.

A Realitás már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

 

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Szabad a strand és szabad a lángos?
Realitás - Politikai útkeresés

Szabad a strand és szabad a lángos?

2022. július 02. 09:14

Két covidos év után a turizmus beindulását remélte a szakma. Ám az év eleji optimizmusnak hamar véget vetett a háború. Tengerentúlról sokan visszamondták a foglalásokat, jelenleg Európa veszélyesnek tűnik. Ez nehezen tervezhetővé tette az idei idényt, aminek a jelenleg zajló politikai és gazdasági átalakulási folyamatok sem kedveznek. A Realitás adásában arról esett szó, mire számíthatunk Magyarországon, főleg a Balaton környékén. Vendégeink voltak: Elek Lenke szakújságíró, az mfor.hu és a privatbankar.hu újságírója, a MÚOSZ Turisztikai Szakosztályának vezetője; Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, valamint Győrffy Árpád blogger, újságíró.

Nincs ingyenebéd – előbb vagy utóbb valakinek ki kell fizetni az árstoppal blokkolt elmaradt bevételeket
Realitás - Politikai útkeresés

Nincs ingyenebéd – ki fizeti meg az árstopot?

2022. június 28. 16:15

Emberemlékezet óta nem volt ennyire feszült a helyzet az agrárpiacon, mint most, az aratás előtt. A folyamatos áremelkedések mellett piaci elemzők arra számítanak, a termelők a gabona árát visszatartással próbálják majd egyre feljebb vinni. Az élelmiszerválság mellett nyakunkon az infláció, a háború. A Realitás adásában Rózsa Péter műsorvezető arra kereste a válaszokat vendégeivel, hová vezet mindez, meddig tarthat az áremelkedés, meddig bírja tartani a kormány a kijelölt élelmiszerek vagy éppen az üzemanyagok árstopját. Beszélgetőtársai Hollósi Dávid, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Agrár és Élelmiszeripari üzletág ügyvezető igazgatója, Braunmüller Lajos szakújságíró, a Portfolio munkatársa, valamint Boros András, a Budapesti Nagybani Piac Zrt. vezérigazgatója voltak.