„Támogassa

A hangzatos jelszavak – az egyfelől hagymázas nemzeti víziók, másfelől az elvont társadalompolitikai álmok helyett beszéljünk végre a valóságról!

Mi a politika és mi az állampolgárok helye, szerepe ebben?

Ki fizeti a révészt, vagyis árazzuk be végre a parlament és a kormány munkáját!

Rózsa Péter vitaműsora minden pénteken délután 3 órától a Klubrádióban.

A Realitás már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

 

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A bebetonozott Orbán-kormány
Realitás - Politikai útkeresés

A bebetonozott Orbán-kormány

2022. július 31. 08:34

A Realitásban Rózsa Péter műsorvezető arra kereste a választ, van-e még visszaút Magyarország számára a jogállamisághoz? Lehet-e olyan kényszerítő hatása az uniós megszorításoknak, hogy a kormány kénytelen lesz egy igazságosabb társadalmi forma felé lépéseket tenni, vagy be van betonozva minden így, még több száz évig? Beszélgetőtársai Wiener György politológus, a politikai tudomány kandidátusa, és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa, a Corvinus Egyetem tanársegédje voltak.

Szabad a strand és szabad a lángos?
Realitás - Politikai útkeresés

Szabad a strand és szabad a lángos?

2022. július 02. 09:14

Két covidos év után a turizmus beindulását remélte a szakma. Ám az év eleji optimizmusnak hamar véget vetett a háború. Tengerentúlról sokan visszamondták a foglalásokat, jelenleg Európa veszélyesnek tűnik. Ez nehezen tervezhetővé tette az idei idényt, aminek a jelenleg zajló politikai és gazdasági átalakulási folyamatok sem kedveznek. A Realitás adásában arról esett szó, mire számíthatunk Magyarországon, főleg a Balaton környékén. Vendégeink voltak: Elek Lenke szakújságíró, az mfor.hu és a privatbankar.hu újságírója, a MÚOSZ Turisztikai Szakosztályának vezetője; Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, valamint Győrffy Árpád blogger, újságíró.