„Klubrádió

Három az igazság!

Miről vitatkoznak a magyarok? Természetesen önmagukról. És természetesen csak egy igazságot ismernek arról, hogy kik is ők, mi jó nekik, és hová tartanak. Aki mást mond, tényleg téved, hazudik, vagy áruló? Merjünk nagyot álmodni, nem egy, de három igazságról.

Három ember, három nézőpont a műsorban: Spiró György író, Hatos Pál történész és Szénási Sándor. 

Az Három az igazság már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Segít-e a művészet?
Három az igazság

Segít-e a művészet?

2022. december 10. 18:00

Amikor ennyi nehézség vesz körbe minket, egészen biztosan a magánviszonyok is sérülnek. Szénási Sándor szerint a válság kihat a magánéletre, mert a világ más kereteket teremt, a köz szenvedésekből könnyen magán szenvedések lehetnek. A műsorvezető amikor meglátta egyik beteg rokona kezében Kertész Imre Sorstalanságát, valami vidámabbat javasolt ebben a helyzetben. Szénási ezen a héten azt kérdezte vendégeitől a Három az igazságban, hogy jó-e ilyenkor a művészet, igaza van-e Eszterházy Péternek, amikor azt írja, hogy a művészet segít élni? Spiró György szerint az emberek igénylik a művészetet, mindannyian így születünk, Hatos Pál pedig azt vallja, minden, ami örömet okoz segít.

Okosabb akarsz lenni, mint a Párt?
Három az igazság

Okosabb akarsz lenni, mint a Párt?

2022. november 05. 16:54

Spiró György szerint Kádár a fenti, címben idézett mondatában a Pártot Rákosival tette egyenlővé, a főtitkárnak nem lehetett személyes vélekedése, minden gondolat a Párté volt. Akik kommunistának vallották magukat, azok hittek abban, hogy a Pártnak fogadtak hűséget, és mindenükkel, akár az életükkel is, a Pártnak tartoztak. Az előző adás folytatásaként ebben a Három az igazságban Szénási Sándor műsorvezető az 1945 utáni kommunizmusról beszélgetett állandó vendégeivel, Spiró György íróval és Hatos Pál történésszel.  

A hatvanas évek Magyarországa – a remény évtizede
Három az igazság

A hatvanas évek Magyarországa – a remény évtizede

2022. október 30. 05:48

Szénási Sándor műsorvezető úgy fogalmazott, a 1960-as évek egy érzékeny kor volt, amely az alapvető dolgokat is újra akarta gondolni. A hatvanas évek értékrendje, a háborúellenesség, az egyéni szabadságjogok mellett való kiállás a következő generációk számára is mérce lett. Ebbe, a leghosszabb évtizedbe, sok minden belefért: hatalmas idolok jelentek meg, sok tabu dőlt le, a kultúra virágzott, végbement a szexuális forradalom, kiépült a fogyasztói társadalom. A Három az igazság  beszélgetőtársai mind más generáció, így más szemszögből ismerhették ezt a világot: Spiró György író fiatalként, Szénási Sándor műsorvezető kisgyerekként. Hatos Pál történészt pedig mindig is érdekelte ez a korszak.

Horthy a Parlamentben
Három az igazság

Horthy a Parlamentben

2022. október 16. 07:25

Horthy Miklós megint megosztotta közvéleményt. Most éppen azzal, hogy a szobra bekerült a Parlamentbe, méghozzá Dúró Dóra országgyűlési alelnöki irodájába. Úgy látszik, elkerülhetetlen, hogy időről időre ne lángoljon fel vita ennek a nagyon megosztó embernek az életéről, és korszakának megítéléséről.