„Köszönjük,

Élni

szombat 12:00; ism.: hétfő 21:00

Műsorvezető:

Egy műsor arról, hogy miért érdemes élni.

Kadarkai Endre hétről hétre beszélget két vendéggel, ismert és hétköznapi emberekkel arról, hogy szerintük mi az élet értelme. Elmondják, ők mikor és hogyan jöttek rá arra, hogy élni jó. Erőt adó, pozitív történetek, nem csak azoknak, akik borúsan látják a helyzetet.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Vecsei H. Miklós rájött, hogy nem csak jó vagy rossz lehet, hanem igaz is
Élni jó

Vecsei H. Miklós rájött, hogy nem csak jó vagy rossz lehet, hanem igaz is

2023. június 18. 08:40

Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színész, szövegíró, két verseskötet szerzője volt az Élni jó vendége. Kadarkai Endrével beszélgettek többek között a szülei válásáról, testvéreiről, terápiáról és önismeretről. Meg kellett érnie rá, de ma már magától értetődő számára, hogy mindig, minden körülmények között őszintének kell lenni. Sokáig apró dolgokban többet mondott, mint ami a valóság volt, mivel jobb akart lenni, többnek akart látszani, mint ami valójában volt. Egyszer csak megérezte, hogy az igazság mennyivel felszabadítóbb.

Mérő László szerint a szerelem doppingereje ténykérdés
Élni jó

Mérő László szerint a szerelem doppingereje ténykérdés

2023. május 28. 15:15

Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, játékfejlesztő, az ELTE Pszichológia Intézetének professzora, aki elsősorban ismeretterjesztő könyveiről és előadásairól ismert. Az Élni jó műsorban Kadarkai Endrének elmondta, hogy a szerelem doppingerejét ténykérdésnek tartja. Beszélt még a kudarcokon való túllépésről, a boldogságról, és arról, miért jó élni, mi foglalkoztatja mostanában.

Rab Árpád szerint elkerülhetetlen önmagunk megismerése
Élni jó

Rab Árpád szerint elkerülhetetlen önmagunk megismerése

2023. május 21. 10:52

Rab Árpád digitális kultúra szakértő, jövőkutató volt az Élni jó című műsorunk egyik vendége. Két évtizede kutatja a digitális technológiák és a társadalom viszonyát, próbálja megérteni a jelen fontos trendjeit, a jövőbeli lehetséges forgatókönyveket, de Kadarkai Endrének elmondta, hogy magánemberként nagyon szereti a kiszámíthatatlanságot is. A hardvert általában előre látja, de szeret benne lenni az adott pillanatban.  

Görög Ibolya szerint nem szabad beleragadni a rossz döntésekbe
Élni jó

Görög Ibolya szerint nem szabad beleragadni a rossz döntésekbe

2023. május 14. 07:27

Görög Ibolya protokollszakértő, 1987-től 1999-ig a Miniszterelnöki Hivatal protokollfőnökeként hét miniszterelnök mellett dolgozott. Íróként számos sikeres könyv szerzője, életszemléletére és tanácsaira sokan kíváncsiak. Az Élni jóban Kadarkai Endrének mesélt arról, hogy minden nehéz helyzetben azonnal a megoldást keresi, és nem hagyja, hogy a múlton keseregjen, vagy a jövőn aggódjon, az adott napnak él.