„Köszönjük,

Archívum

Keresés az archívumban

Élni jó (2023. szeptember 16., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. szeptember 16., Szombat 12:05

A 2023. április 1-ei adás ismétlése:

Az Élni jó adásában Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító beszélt hiúságról, öngyilkosságról, a gyász megspórolhatatlanságáról, Istennel való perlekedéséről, optimizmusról.

Ezt követően a héten elhunyt Fahidi Évára, 98 éves holokauszt túlélőre emlékeztünk, aki szintén ennek az április 1.-jei adásunknak volt vendége. Családjának 49 tagját vesztette el, így édesanyját, édesapját és testvérét is. A történtekről 60 évig nem beszélt egy szót sem. Azt mondja, ennyi idő kellett a trauma feldolgozáshoz. Nevét 80 éves korában ismerte meg a világ. Azóta küldetésének tekinti, hogy a fiatalabb generációk is képet kapjanak a holokauszt borzalmairól. Könyvet ír, előadásokat tart. És 90 évesen rátalált a szerelem.

Élni jó (2023. szeptember 09., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. szeptember 09., Szombat 12:05

A 2023. március 4-ei adás ismétlése:

Litkai Gergely humorista mondta el, hogy szerinte mi a jó élet definíciója. Azt vallja, hogy az életben nagyon kevés olyan konfliktus van, ami miatt a másikat meg kellene bántanunk. Beszélgettünk arról, hogy lehet-e tervezni az életet és kiderül, hogy ő miért érzi magát jól a bőrében.

Wirtz Ágnes története olyan, mint egy tündérmese. Férjével - saját vagyonukból - egy alapítványt hoztak létre. Állami gondozott, jórészt traumatizált gyerekeken igyekeznek segíteni. A Világszép Alapítvány évente 200 millió forint körüli összeget költ olyan gyerekekre, akikről elfeledkezett a társadalom és akikben talán csak Ágnesék bíznak - feltétel nélkül és kiapadhatatlanul. És szerinte ez a kulcs. Ő egy igazi szeretetbomba, akit nem lehet megállítani. Megindító gondolatokat kaptunk elfogadásról és feltétel nélküliségről. Elmagyarázta, miért érdemes külön választani az embert és annak tetteit. Na meg, hogy nem árt mögé nézni valakinek: vajon miért teszi azt, amit éppen tesz.

Élni jó (2023. szeptember 02., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. szeptember 02., Szombat 12:05

A 2023. január 7-ei adás ismétlése:

Az Élni jó adásában elsőként Oltai Kata művészettörténész mondta el, miért kell keresni a nagyformátumú, de nehéz emberek társaságát, miért jó dolog nőnek lenni és miért érzi többször, hogy jó élni, amióta édesanya lett.

Majd Kafiya Said Mahdi érkezett hozzánk, aki Szomáliában született és 14 éves volt, amikor az apja eladta feleségnek egy nála sokkal idősebb férfinak. Édesanyja menekítette ki az országból egy pokoli, borzalmakkal teli év után. Magára utalva érkezett Magyarországra. Talpon akart maradni, megtanult hát magyarul és sikeres modell lett.

Élni jó (2023. augusztus 26., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. augusztus 26., Szombat 12:05

A 2022. december 17-ei adás ismétlése:

Elsőként Dr. Bánki György, pszichoterápiával foglalkozó pszichiáter, író, publicista volt a vendég, akinek első önálló könyve, „A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról” a talán legtöbbször hivatkozott nárcizmussal foglalkozó hazai kötet. Napjaink egyik legnépszerűbb pszichiátere 2020 őszéig a Színház- és Filmművészeti Egyetem óraadó tanára volt.

Utána egy szintén nem ismeretlen ember, Czakó Zsófia története következett. Zsófia kétkötetes szerző. Hat nap terhesség adatott meg számára, mielőtt elvetélt. A magzatnak a méhében nem indult el a szívhangja. Mindezt második könyvében, a Szívhangban megrázó részletességgel írta meg. Azóta immár egy kisfiú édesanyja, akit férjével, Gerlóczy Márton íróval nevelnek.

Élni jó (2023. augusztus 19., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. augusztus 19., Szombat 12:05

A 2022. nov. 26-ai adás ismétlése:

Előbb Steiner Kristóf mondta el, hogy a boldog élet egyik titka tulajdonképpen az, hogy semmitől nem szabad félnünk. Elmesélte, ezt miképp tanulta meg, hogyan képes kordában tartani az egóját, felidéztük étkezési zavarait és a későbbi önelfogadását.

Utána Békési Tímea történetét ismerhettük meg, aki szenvedélybeteg családból hozott mintákból, abuzív kapcsolatból jutott el oda, hogy felnőtt fejjel nézett szembe önmagával, hibáival, funkcionális meddőségével, döntéseivel. Ma már segítő munkát végezve, boldogan él harmadik férjével.

Élni jó (2023. augusztus 12., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. augusztus 12., Szombat 12:05

A 2022. december 10-ie adás ismétlése:

Elsőként Kánya Kata, aki 25 éve vezeti társkereső irodáját, így hát igen sok mindent tud az emberi kapcsolatokról. Elmesélte, hogy miért és miképpen kell bátran élni! Elmondta véleményét a dilettáns önmarcangolásról és a pszichologizálás veszélyeiről. Szerinte nem árt tudatosítanunk, hogy soha senkinek nem lesz olyan fontos a saját élete, mint önmagunknak.

Utána Mangó Gabriella doktornő, háziorvos, hét gyermekes édesanya történetét hallhattuk. Könyveket, forgatókönyveket is ír, lankadatlan eltökéltséggel járja az útját. Idén őt választották a leginspirálóbb hétköznapi hősnek.

Élni jó (2023. augusztus 05., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. augusztus 05., Szombat 12:05

A 2022. november 19-ei adás ismétlése:

Elsőként L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, aki évek óta több száz, mélyszegénységben élő gyermek felemelkedéséért küzd. Elmesélte, hogy miért nem az anyagi helyzeten múlik a boldogságunk, miért érdemes hinni a mesékben és miképp lehet újrakezdeni. 

Ezt követően Gombola András felkavaró részletességgel mondta el, miképp vált súlyos alkoholistává és drogfüggővé, hogyan jutott el az emberi létállapot végső stádiumába. Elvesztette a családját, feleségeit, gyermekeit. Aztán a teljes nincstelenségből képes volt talpraállni. Megtudhattuk, hogyan lehet háttérbe szorítani az egót, mert szerinte másképp nem sikerülhetett volna. Megrázó beszélgetés kerekedett.

Élni jó (2023. július 29., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. július 29., Szombat 12:05

A 2022. november 5-ei adás ismétlése:

Először Halácsy Péter, a Prezi és a Budapest School alapítója mesélt a döntések merészségéről és fontosságáról, na meg önmagunk meghaladásáról; utána pedig Kovács Kata története jött előítéletekről, bántalmazásról, sztereotípiákról, talpra állásról, megbocsátásról, és szeretetről - Kadarkai Endre műsorában.

Élni jó (2023. július 22., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. július 22., Szombat 12:05

A 2022. október 29-ei adás ismétlése:

Az első vendég Gárdos Péter filmrendező, író, aki beszélt arról a válságos időszakról, amikor rájött, hogy jó dolog élni.

Ezt követően egy nem mindennapi ember történetét meséltük el. Kiss Istvánné - vagy ahogy mindenki szólítja, Csöpi - az öt saját, egészséges gyermeke mellé kilenc, rendellenességgel született kicsit fogadott örökbe. 14 gyereket nevel, ráadásul egyedül. Az elmúlt két évben megjárta a poklot, elveszítette a nevelt fiát, keresztanyját és a felnőtt lányát. Mindezek ellenére hittel vallja: élni jó!

Élni jó (2023. július 15., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. július 15., Szombat 12:05

A 2022. október 22-ei adás ismétlése:

Az Élni jó! adásában elsőként a hallgatók által az egyik legtöbbször kért vendég, Dr. Máté Gábor mesélt a megtalált boldogságáról. A világszerte elismert orvos, terapeuta személyes útja traumákon, függősségeken, depresszión, szembenézéseken és összekapaszkodáson keresztül vezetett a harmóniáig. Ma azt mondja, egyre jobban szeret élni.

Kadarkai Endre második vendégével megtörtént a csoda. Pontosabban, ő azt vallja, hogy mindez jórészt rajtunk múlik, hiszen akarattal és eltökéltséggel szinte bármi lehetséges. Mihalik Sarolta fantasztikus története küzdéstől és élni akarásról.

Élni jó (2023. július 08., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. július 08., Szombat 12:05

A 2022. október 15-ei adás ismétlése:

Az első vendég Beck Zoltán, a 30Y frontembere, aki megejtő evidenciaként mesélt arról, hogy miért nem szabad mérlegelni a bizalmat és a szeretetet, hogy muszáj kockázattal élnünk. Felhívta a figyelmet a sorsfordító mondatokra, amelyeknek sokszor később fogjuk fel a valódi térfogatukat. A második vendég Kunné Darók Anikó, aki egy csodálatos újjászületésről mesélt.

Élni jó (2023. július 01., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. július 01., Szombat 12:05

A 2022. október 8-ai adás ismétlése:

Először Kovács András Péter személyes vallomását hallgathatták meg, aki szívbemarkoló reflexióval tárta fel a saját útját. Meghatóan mesélte el, milyen nehéz volt elfogadnia, hogy szerethető, de amióta ez sikerül neki, katartikus pillanatokat él át.

A műsor második részében Gyuricza Gergő volt a vendég, aki tragédiák, nehézségek után vált egy boldog emberré. Ma már családja van, de azt vallja, hogy mindez a művészetterápia nélkül aligha sikerült volna.

Élni jó (2023. június 24., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. június 24., Szombat 12:05

Az Élni jó szezonzáró adásában előbb Nagy Bandó András humorista mondta el, min múlik, hogy tartalmas és vidám legyen életünk filmje, mert jobb bármilyen élet az öngyilkosságnál. Hittel vallja, számtalan látszólagos nagy bajból egységnyi idő után egy szerencsés fordulat következhet.
Majd jött egy szinte csodaszámba menő gyógyulás története. Einspach Gábor a magyar művészeti élet meghatározó alakja. Nevéhez fűződik például a Belvárosi Aukciósház alapítása, ő a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének elnöke. Öt évvel ezelőtt hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. A megrázó hír nem letaglózta őt, sokkal inkább megerősítette. A kezdeti 1%-os túlélési esélyből szép lassan 40-50%-os lett.

Élni jó (2023. június 17., szombat 12:05): Vecsei H. Miklós és Simon Renáta

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. június 17., Szombat 12:05

Előbb Vecsei H. Miklós színművész mondta el, miért fontos az őszinteség. Szerinte egy dolog számít: hogy igaziak legyünk. Beszélt arról, hogy mit érezhetnek azok a gyerekek, akiknek elváltak a szüleik és miképp kell, vagy nem kell megbocsátani.
Simon Renáta táncművész 4 éves kora óta balerina szeretett volna lenni. Kitartását, tánc iránti imádatát és tehetségét sok próbálkozás és elutasítás után siker koronázta. Korábban sokszor szorongott, ha színpadra kellett lépnie és az önbizalma sem volt a helyén. Jelenleg a "Mozdulj a lelkedből" csoportját vezeti, ahol mozgáson alapuló önismereti módszerrel segít feldolgozni a gátlásokat és felszabadítani testet-lelket. Emellett a Piros Orr Bohócdoktorok alapítvánnyal az északkeleti régióban látogatja a kórházakat, hogy megváltoztassák azt a légkört, melybe a beteg gyerekek belekényszerülnek.

Élni jó (2023. június 10., szombat 12:05): Lakatos Márk és Bolyki László

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. június 10., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában előbb Lakatos Márk mondta el, hogy miért érdemes szembenézni önmagunkkal, megakadásainkkal, és hogy mennyire felszabadító, ha ezeket feldolgozzuk. Kifejtette, hogy nem ciki segítséget kérni. Elárulta, miképp szabadult meg veszélyes életvitelétől, egyszersmind pánikrohamaitól. Megtudhattuk, hogyan tudjuk elfogadni külsőnket.
Majd érkezett Bolyki László zenész, író, publicista. Zenészként a Bolyki Brothers énekegyüttes basszistája és a Budapesti Fesztiválzenekar brácsása, de lelki segítőként is dolgozik. Élete nem mondható tündérmesének: bőven kijutott neki is a traumákból. Azt mondja, ő is többször született újjá.

Élni jó (2023. június 03., szombat 12:05): Pásztor Anna és Taskovics Adél

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. június 03., Szombat 12:05

Elsőként Pásztor Anna mondta el, hogy miért nem szabad beleragadni a szenvedésbe. Ugyanis szerinte ez valahol döntés kérdése is. Felidézte, hogy miképp dolgozta fel, amikor elveszítette két pici babáját, akik nem születhettek meg és hogyan vetett véget szuicid gondolatainak. Elmondta, hogyan kell szeretni az életet és miért van baj a révbe éréssel.
Taskovics Adél egy orvosi műhiba miatt már kisbabaként elveszítette látását, jelenleg csak fényt és sötétséget lát. A nehézségek ellenére életkedve töretlen: két diplomája van, több nyelven beszél, országos- és nemzetközi szavalóversenyeken és irodalmi pályázatokon indul, kulturális szervezőként a Siketvakok Országos Egyesületében dolgozik. Azt mondja, neki az akadályok nem jelentenek problémát. Megszokta, hogy vakként minden pálya nehezített. Ettől szép az élet!

Élni jó (2023. május 27., szombat 12:05): Mérő László és Szövényi-Lux Balázs

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. május 27., Szombat 12:05

A 33. Élni jóban előbb Mérő László fejti ki gondolatait Kadarkai Endrének a boldogságról, annak képletéről, az elhamarkodott mondatokról, arról, hogy szerinte a könyvekből megérthető például a szerelem és elmondta, hogy ő meddig szeretne élni!

A műsor második vendége Szövényi-Lux Balázs filmrendező, aki egy romantikus álmodozónak tartja magát. Különleges hangulatú, romantikus munkái után most is kiderült, hogy mit gondol az összetartozásról, az első látásra megszülető szerelemről, távkapcsolatról, az elválásról, meg arról, hogy élni jó!!

Élni jó (2023. május 20., szombat 12:05): Rab Árpád és Leczki Sarolta

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. május 20., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában előbb Rab Árpád jövőkutató beszélt a jó élet trendjéről, a félelmek legyőzéséről, a magunknak feltett jó kérdésekről és őszinte válaszokról, illetve a magunkkal kötött béke fontosságáról. 
Utána Leczki Sarolta, aki 23 éve a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mentőkutyás csapatát vezeti. Hivatásosként és civilként is személykereső, tűzvizsgáló és mentőkutyákat képez ki. Több alkalommal bizonyították tudásukat földrengések utáni területen: 1999-ben Törökországban, 2005-ben Pakisztánban, 2009-ben Indonéziában. Világbajnok kutyájával, Karmával részt vettek a mostani törökországi földrengés utáni mentésben is, ahol 17 embert hoztak ki a romok alól.

Élni jó (2023. május 13., szombat 12:05): Görög Ibolya és Vidák Jolán

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. május 13., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában előbb Görög Ibolya protokollszakértő mondta el, ő miképp csinálja, hogy szinte minduntalan derűs és boldog. Pedig az ő életében is akadt nehézség bőven. Ritkán hallott részleteket is megosztott a borúsabb időszakokról és fordulatokról. Ugyanakkor ezt is a tőle megszokott derűvel és vitalitással tette, merthogy azt tartja: legfőképpen rajtunk múlik, hogy miképp érezzük magunkat a bőrünkben.
Vidák Jolánt a környezete csak Terézanyunak hívja, mert ott segít, ahol csak tud. Egész életében a monori cigánytelepen élt, jelenleg is a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programjának egyik helyi motorja. A Reménység Sütödében készíti a finomságokat, amibe minden nap belesüti a szívét. Annak ellenére, hogy nem volt könnyű gyerekkora és élete, szeret élni, imádja az embereket.

Élni jó (2023. május 06., szombat 12:05): Hodász András és Szvitacs Alexa

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. május 06., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában vendégünk volt Hodász András, a sokáig Hodász atyaként ismert egykori katolikus pap. Aki februárban jelentette be, hogy felhagy a papi hivatással. Közösségi jelenlétével, nyitott és fiatalos gondolkodásmódjával, közéleti aktivitásával hallatlan népszerűségre tett szert, egyházával azonban számos vitája akadt. Nyíltan beszélt arról, hogy depresszióval küzd, pánikrohamok gyötörték. És megosztotta velünk, hogy mit gondol a traumákkal való megküzdésről, kapcsolódásokról, önszeretetről, boldogságról, egyáltalán az élet értelméről.

Szvitacs Alexa 7 éves kora óta szenvedélyesen pingpongozik. A többszörös magyar bajnok és világbajnoki bronzérmes néhány éve váratlanul elveszítette a bal karját és a lábujjait. De ő nem adta fel az álmát: számára ez a trauma egy új élet kezdetét jelentette. Azóta paralimpikon asztaliteniszezőként Európa- és magyar bajnok, a tokiói olimpián pedig bronzérmet szerzett. Jelenleg világranglista vezető és minden esélye megvan rá, hogy a  2024-es párizsi olimpián teljesüljön az álma.

Élni jó (2023. április 29., szombat 12:05): Szabó T. Anna és dr. Tóth Ákos

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. április 29., Szombat 12:05

Kadarkai Endre: “Utálok korán reggel felvételre jönni, de most nem tudtuk megúszni. Aztán beszélgettem két fantasztikus emberrel és szabályosan felvillanyozódtam.

A szombati Élni jóban előbb Szabó T. Anna költő, író mesélt arról, hogy az életben mennyire fontos a bizalom. Azt vallja, ha csak egyetlen ember is bízik bennünk, az már szárnyakat ad!

Dr. Tóth Ákos fül-orr-gégész 40 éve gyógyítja a betegeket. A Siófokon „nagybetűs emberként” emlegetett és szeretett orvos Facebook-posztjaival hívta fel magára országosan a figyelmet. Először amikor a covid időszak alatt kiírta, hogy ő a vírusos betegeket is ellátja, majd nemrég az alapellátásban elvesző, akut problémákban szenvedőknek ajánlotta fel ingyenes segítségét. Sokan azóta hősként emlegetik, pedig ő átlagos orvosnak tartja magát, akiben kicsivel több az empátia.”

Élni jó (2023. április 22., szombat 12:05): Babarczy Eszter és Füzes Ádám

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. április 22., Szombat 12:05

Az Élni jó adásának első vendége Babarczy Eszter eszme- és művészettörténész, esszéista, műfordító, egyetemi oktató. Öt diplomája van. Őszintén beszélt depressziójáról, a mentálhigiéné területén önkénteskedik. 
Füzes Ádám, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye egyik legismertebb papja volt - egészen 2020-ig, amikor 22 év szolgálat után bejelentette, hogy elhagyja az egyházi pályát. Bátor döntésével hatalmas indulatokat gerjesztett katolikus körökben. Döntését a magyar egyházi állapotokkal és azzal indokolta, hogy nem akar magányosan megöregedni. Azóta szerelemben él feleségével, két gyermek boldog édesapja és coachként dolgozik.

Élni jó (2023. április 15., szombat 12:05): Pelsőczy Réka és Tasi Roland

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. április 15., Szombat 12:05

Először Pelsőczy Réka színésznő, rendező mondta el, hogy miképp lehet megszabadulni az irigységtől és a megfelelési kényszertől, hogy miért nem kell küzdeni a szeretetért és miért nem fontos elöl lenni.
Tasi Roland már egészen fiatalon lázadó és szabadgondolkodó volt. Ipari alpinista és favágó lett, de a sok megcsonkított fa után eljutott oda, hogy szinte fájt neki, amikor ki kellett vágnia egy egészséges fát. Az egyik megbízásnál végképp elege lett és megtagadta a munkát. Azt mondja, amolyan fákkal suttogó lett, aki igyekszik a természetvédelem, a tudatosabb és minőségibb lét felé terelni még a megbízóit is.

Élni jó (2023. április 08., szombat 12:05): Wossala Rozina és Rothman Gabriella

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. április 08., Szombat 12:05

Wossala Rozinával beszélgetett Kadarkai Endre megfelelési kényszerről, annak elengedéséről, csendről, lelassulásról, az élet élvezetéről, békéről.

Rothman Gabriella ma sikeres üzletasszony, egy gyönyörű kislány édesanyja. Első ránézésre senki sem gondolná róla, hogy komoly traumákon van túl, súlyos szenvedélybeteg lett, hét évig volt a heroin rabja. Akkoriban nem akart tudomást venni a világról, csoda, hogy él. Tudatos önfejlesztéssel eljutott oda, hogy ma már élvezi az életet, szeret élni.

Élni jó (2023. április 01., szombat 12:05): Nádasdy Ádám és Fahidi Éva

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. április 01., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító beszélt hiúságról, öngyilkosságról, a gyász megspórolhatatlanságáról, Istennel való perlekedéséről, optimizmusról.
Ezt követően Fahidi Éva, 98 éves holokauszt túlélővel beszélgetett a műsorvezető. Családjának 49 tagját vesztette el, így édesanyját, édesapját és testvérét is. A történtekről 60 évig nem beszélt egy szót sem. Azt mondja, ennyi idő kellett a trauma feldolgozáshoz. Nevét 80 éves korában ismerte meg a világ. Azóta küldetésének tekinti, hogy a fiatalabb generációk is képet kapjanak a holokauszt borzalmairól. Könyvet ír, előadásokat tart. És 90 évesen rátalált a szerelem.

Élni jó (2023. március 25., szombat 12:05): Sándor Pál és Harmath Artemisz

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. március 25., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában elsőként Sándor Pál filmrendező, producer osztotta meg gondolatait nagy kibékülésekről, szerelmekről, gyávaságokról, no meg hogy miképp kell szeretni az életet.
Utána Harmath Artemisz története következett. Férjét, Térey János költőt négy évvel ezelőtt, teljes váratlansággal veszítette el. De ő nem adta fel: azóta férje hagyatékát gondozza és rátalált önmagára is. Az Ifjúsági és Gyermekirodalmi Centrum vezetője lett. Hisz benne, hogy minden élethelyzetben észre kell venni és ki kell bontani az élet kínálta ajándékokat.

Élni jó (2023. március 18., szombat 12:05): Fenyő Iván és Zsiga Melinda

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. március 18., Szombat 12:05

Az Élni jó szombati adásában elsőként Fenyő Iván mondta el, hogy milyen az, ha fáj az élet. Miért fontos nevetni magunkon, mit tanult nagybeteg, daganatos gyerekektől és mikor hiteles egy élet?  

Utána Zsiga Melinda profi kick-box bajnokkal beszélgettünk. Hányatott, nehéz gyerekkor jutott neki, nevelőszülőkkel, bántásokkal, mégis mindig mosolyog. Megtudhattuk tőle, miért fontos megölelni a másikat és mióta látja magát szépnek és értékesnek.

Élni jó (2023. március 11., szombat 12:05): Dragomán György és Renner Erika

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. március 11., Szombat 12:05

A szombati Élni jóban előbb Dragomán György író mondta el, hogy miért jó úgy nézni dolgokra, mintha először látnánk azokat. Megtudhattuk, hogy a boldog élethez miért fontos az empátia, elég-e egyetlen szerelem az életben és miképp kell eldönteni, hogy a hibái ellenére szeretni akarunk valakit.

Renner Erika nevét akkor ismerte meg az ország, amikor 2013-ban volt párja megtámadta és brutális kegyetlenséggel megcsonkította. Az elkövető maró anyagot öntött a nemi szervére. Testén örökre viselni fogja a támadás következményeit. Végeláthatatlan jogi procedúra és kálvária után Erika küzdelmét siker koronázta és a lúgos orvosként elhíresült férfit 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték. Erika harcolt a saját igazáért, és sok más sorstársáért is. Az őt ért megpróbáltatások hatására meg is keseredhetett volna, de őt nem ilyen fából faragták. Döntött, boldog lesz.

Élni jó (2023. március 04., szombat 12:05): Litkai Gergely és Wirtz Ágnes

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. március 04., Szombat 12:05

Elsőként Litkai Gergely humorista mondta el, hogy szerinte mi a jó élet definíciója. Azt vallja, hogy az életben nagyon kevés olyan konfliktus van, ami miatt a másikat meg kellene bántanunk. Beszélgettünk arról, hogy lehet-e tervezni az életet és kiderül, hogy ő miért érzi magát jól a bőrében.

Wirtz Ágnes története olyan, mint egy tündérmese. Férjével - saját vagyonukból - egy alapítványt hoztak létre. Állami gondozott, jórészt traumatizált gyerekeken igyekeznek segíteni. A Világszép Alapítvány évente 200 millió forint körüli összeget költ olyan gyerekekre, akikről elfeledkezett a társadalom és akikben talán csak Ágnesék bíznak - feltétel nélkül és kiapadhatatlanul. És szerinte ez a kulcs. Ő egy igazi szeretetbomba, akit nem lehet megállítani. Megindító gondolatokat kaptunk elfogadásról és feltétel nélküliségről. Elmagyarázta, miért érdemes külön választani az embert és annak tetteit. Na meg, hogy nem árt mögé nézni valakinek: vajon miért teszi azt, amit éppen tesz.

Élni jó (2023. február 25., szombat 12:05): Vásáry Tamás és Bábel László

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. február 25., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában elsőként az örökvidám Vásáry Tamás osztotta meg velünk, mit gondol az emberi érettségről és bölcsességről, és miért hiszi, hogy minél érzékenyebb valaki, annál sebezhetőbb. Az idén 90 éves világhírű karmester és zongoraművész elárulja, hogy szerinte a nők miért értenek meg többet a világból és mit jelent feltétel nélkül szeretni.
Bábel László 13 évesen szinte egy éjszaka alatt megvakult. Ami gyerekként felfoghatatlannak és átoknak tűnt, arra ma már áldásként tekint. Az elmúlt 40 évben négy diplomát szerzett, köztük a kertészmérnöki diplomát, amiben vakként egyedülállónak számít. A nehézségeket kihívásnak tekinti. Ahogy ő mondja: a citromból is limonádét csinál.

Élni jó (2023.02.25. Vásáry Tamás)

2023. február 25., Szombat 12:05

Egy műsor arról, hogy miért érdemes élni.

Kadarkai Endre hétről hétre beszélget két vendéggel, ismert és hétköznapi emberekkel arról, hogy szerintük mi az élet értelme. Elmondják, ők mikor és hogyan jöttek rá arra, hogy élni jó. Erőt adó, pozitív történetek, nem csak azoknak, akik borúsan látják a helyzetet.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Élni jó (2023. február 18., szombat 12:05):  Dunai Tamás és Égető Endre

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. február 18., Szombat 12:05

Az Élni jó adásában elsőként Dunai Tamás színművész mesélt arról, hogy miképp lehet legyűrni a kétségbeesést és a kiúttalanságot. Felidézte édesanyja korai halálát, elmondta, hogyan lehet gyakorolni a megbocsátást. Megtudhattuk, hogy miért fontos elismerni a saját bűneinket és megbocsátani magunknak.

Utána Égető Endre története következett, akit majdnem tönkretett a szerencsejáték szenvedélye és az önhittsége. Ragyogó képességekkel indult, ígéretes jogász karrier előtt állt, de a függősége kis híján maga alá temette. Feleségével összekapaszkodtak és erősebbé vált a kapcsolatuk, mint bármikor. Ma már ő segít a függőknek. Szeret élni. Azt mondja, mindig van kiút.