„Köszönjük

Archívum

Keresés az archívumban

Élni jó (2022. november 26., szombat 12:05): Steiner Kristóf és Békési Tímea

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. november 26., Szombat 12:05

A 8. Élni jóban előbb Steiner Kristóf mondja el, hogy a boldog élet egyik titka tulajdonképpen az, hogy semmitől nem szabad félnünk. Elmeséli, ezt miképp tanulta meg, hogyan képes kordában tartani az egóját, felidézzük étkezési zavarait és a későbbi önelfogadását.

Utána Békési Tímea történetét ismerhetjük meg, aki szenvedélybeteg családból hozott mintákból, abuzív kapcsolatból jutott el oda, hogy felnőtt fejjel nézett szembe önmagával, hibáival, funkcionális meddőségével, döntéseivel. Ma már segítő munkát végezve, boldogan él harmadik férjével.

Élni jó (2022. november 19., szombat 12:05): L. Ritók Nóra és Gombola András

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. november 19., Szombat 12:05

Az Élni jó! adásában elsőként L. Ritók Nórával, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével találkozhattunk, aki évek óta több száz, mélyszegénységben élő gyermek felemelkedéséért küzd. Elmesélte, hogy miért nem az anyagi helyzeten múlik a boldogságunk, miért érdemes hinni a mesékben és miképp lehet újrakezdeni. Ezt követően Gombola András felkavaró részletességgel mondta el, miképp vált súlyos alkoholistává és drogfüggővé, hogyan jutott el az emberi létállapot végső stádiumába. Elvesztette a családját, feleségeit, gyermekeit. Aztán a teljes nincstelenségből képes volt talpraállni. Megtudhattuk, hogyan lehet háttérbe szorítani az egót, mert szerinte másképp nem sikerülhetett volna. Megrázó beszélgetés kerekedett.

Élni jó (2022. november 12., szombat 12:05): Lackfi János, Veronika és Mihály

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. november 12., Szombat 12:05

Az Élni jó! adásában elsőként Lackfi János író, költő mesélt az életben fontos, általa alkalmazott "hála vitaminról", szeretetlevelekről és arról, hogy miért fontos megbocsátani annak, aki bánt bennünket. Utána Veronika és Mihály története következett, akik ötven évesen döntötték el, hogy lecserélik az addigi konvencionális életüket és megvalósítják álmaikat. Utazgatni fognak a világban, de nem valami költséges kéjutazásra kell gondolni: ők a saját igényeik és lehetőségeik szerint, egy lakókocsival teszik mindezt.

Élni jó (2022. november 05., szombat 12:05): Halácsy Péter és Kovács Kata

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. november 05., Szombat 12:05

Az 5. Élni jóban Halácsy Péter, a Prezi és a Budapest School alapítója mesél a döntések merészségéről és fontosságáról, na meg önmagunk meghaladásáról; utána pedig Kovács Kata története jön előítéletekről, bántalmazásról, sztereotípiákról, talpra állásról, megbocsátásról, és szeretetről - Kadarkai Endre műsorában.

Élni jó (2022. október 29., szombat 12:05): Gárdos Péter és Kiss Istvánné (Csöpi)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. október 29., Szombat 12:05

Élni jó - Kadarkai Endrével! Az első vendég Gárdos Péter filmrendező, író, aki beszél arról a válságos időszakról, amikor rájött, hogy jó dolog élni.

Ezt követően egy nem mindennapi ember történetét meséljük el. Kiss Istvánné - vagy ahogy mindenki szólítja, Csöpi - az öt saját, egészséges gyermeke mellé kilenc, rendellenességgel született kicsit fogadott örökbe. 14 gyereket nevel, ráadásul egyedül. Az elmúlt két évben megjárta a poklot, elveszítette a nevelt fiát, keresztanyját és a felnőtt lányát. Mindezek ellenére hittel vallja: élni jó!

Élni jó (2022. október 22., szombat 12:05): Dr. Máté Gábor és Mihalik Sarolta

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. október 22., Szombat 12:05

Az Élni jó! adásában elsőként a hallgatók által az egyik legtöbbször kért vendég, Dr. Máté Gábor mesélt a megtalált boldogságáról. A világszerte elismert orvos, terapeuta személyes útja traumákon, függősségeken, depresszión, szembenézéseken és összekapaszkodáson keresztül vezetett a harmóniáig. Ma azt mondja, egyre jobban szeret élni.

Kadarkai Endre második vendégével megtörtént a csoda. Pontosabban, ő azt vallja, hogy mindez jórészt rajtunk múlik, hiszen akarattal és eltökéltséggel szinte bármi lehetséges. Mihalik Sarolta fantasztikus története küzdéstől és élni akarásról.

Élni jó (2022. október 15., szombat 12:00): Beck Zoltán és Kunné Darók Anikó

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. október 15., Szombat 12:00

Egy műsor arról, miért érdemes élni - Kadarkai Endrétől.

Az első vendége Beck Zoltán, a 30Y frontembere, aki megejtő evidenciaként mesélt arról, hogy miért nem szabad mérlegelni a bizalmat és a szeretetet, hogy muszáj kockázattal élnünk. Felhívta a figyelmet a sorsfordító mondatokra, amelyeknek sokszor később fogjuk fel a valódi térfogatukat. A másik vendég Kunné Darók Anikó, aki egy csodálatos újjászületésről mesél.

Élni jó (2022. október 08., szombat 12:05): Kovács András Péter és Gyuricza Gergő

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2022. október 08., Szombat 12:05

Szombaton elindult az Élni jó – Kadarkai Endre új műsora! Egy műsor arról, miért érdemes élni! 

Először Kovács András Péter személyes vallomását hallgathatták meg, aki szívbemarkoló reflexióval tárta fel a saját útját. Meghatóan mesélte el, milyen nehéz volt elfogadnia, hogy szeretethető, de amióta ez sikerül neki, katartikus pillanatokat él át.

A műsor második részében Gyuricza Gergő volt a vendég, aki tragédiák, nehézségek után vált egy boldog emberré. Ma már családja van, de azt vallja, hogy mindez a művészetterápia nélkül aligha sikerült volna.