„Klubrádió

Élni

szombat 12:00; ism.: hétfő 21:00

Műsorvezető:

Egy műsor arról, hogy miért érdemes élni.

Kadarkai Endre hétről hétre beszélget két vendéggel, ismert és hétköznapi emberekkel arról, hogy szerintük mi az élet értelme. Elmondják, ők mikor és hogyan jöttek rá arra, hogy élni jó. Erőt adó, pozitív történetek, nem csak azoknak, akik borúsan látják a helyzetet.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Vecsei H. Miklós rájött, hogy nem csak jó vagy rossz lehet, hanem igaz is
Élni jó

Vecsei H. Miklós rájött, hogy nem csak jó vagy rossz lehet, hanem igaz is

2023. június 18. 08:40

Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színész, szövegíró, két verseskötet szerzője volt az Élni jó vendége. Kadarkai Endrével beszélgettek többek között a szülei válásáról, testvéreiről, terápiáról és önismeretről. Meg kellett érnie rá, de ma már magától értetődő számára, hogy mindig, minden körülmények között őszintének kell lenni. Sokáig apró dolgokban többet mondott, mint ami a valóság volt, mivel jobb akart lenni, többnek akart látszani, mint ami valójában volt. Egyszer csak megérezte, hogy az igazság mennyivel felszabadítóbb.

Mérő László szerint a szerelem doppingereje ténykérdés
Élni jó

Mérő László szerint a szerelem doppingereje ténykérdés

2023. május 28. 15:15

Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, játékfejlesztő, az ELTE Pszichológia Intézetének professzora, aki elsősorban ismeretterjesztő könyveiről és előadásairól ismert. Az Élni jó műsorban Kadarkai Endrének elmondta, hogy a szerelem doppingerejét ténykérdésnek tartja. Beszélt még a kudarcokon való túllépésről, a boldogságról, és arról, miért jó élni, mi foglalkoztatja mostanában.

Rab Árpád szerint elkerülhetetlen önmagunk megismerése
Élni jó

Rab Árpád szerint elkerülhetetlen önmagunk megismerése

2023. május 21. 10:52

Rab Árpád digitális kultúra szakértő, jövőkutató volt az Élni jó című műsorunk egyik vendége. Két évtizede kutatja a digitális technológiák és a társadalom viszonyát, próbálja megérteni a jelen fontos trendjeit, a jövőbeli lehetséges forgatókönyveket, de Kadarkai Endrének elmondta, hogy magánemberként nagyon szereti a kiszámíthatatlanságot is. A hardvert általában előre látja, de szeret benne lenni az adott pillanatban.  

Görög Ibolya szerint nem szabad beleragadni a rossz döntésekbe
Élni jó

Görög Ibolya szerint nem szabad beleragadni a rossz döntésekbe

2023. május 14. 07:27

Görög Ibolya protokollszakértő, 1987-től 1999-ig a Miniszterelnöki Hivatal protokollfőnökeként hét miniszterelnök mellett dolgozott. Íróként számos sikeres könyv szerzője, életszemléletére és tanácsaira sokan kíváncsiak. Az Élni jóban Kadarkai Endrének mesélt arról, hogy minden nehéz helyzetben azonnal a megoldást keresi, és nem hagyja, hogy a múlton keseregjen, vagy a jövőn aggódjon, az adott napnak él.

 Szabó T. Anna: A bizalom fontosabb a szerelemnél
Élni jó

Szabó T. Anna: A bizalom fontosabb a szerelemnél

2023. április 30. 06:22

Az e heti Élni jóban Szabó T. Anna költő, író volt Kadarkai Endre első beszélgetőtársa. Napjaink egyik legismertebb költője mesélt a bizalom fontosságáról, amely a szerelemnél is nagyobb erő, és a boldogság alapköve. Hiszi, hogy mindenkinek találni kell egy biztos pontot, akinek ez nem sikerül, annak vége van.

Babarczy Eszter boldog a depressziójával
Élni jó

Babarczy Eszter boldog a depressziójával

2023. április 23. 16:05

Babarczy Eszter eszme- és művészettörténész, esszéista, műfordító, egyetemi oktató. Kétezer óta működik az általa alapított BÚRA sorstársi közösség, ahol mentálhigiénés problémákkal küzdőknek és hozzátartozóiknak nyújtanak segítséget. Kadarkai Endrével az Élni jó műsorban az élet értelméről beszélgettek, elmondta, hogyan lehet összeegyeztetni a boldogságot a depresszióval, valamint hogyan mossuk ki a feketeséget a lelkünkből.

Nádasdy Ádám, az örök optimista, aki kicsit olyan, mint egy bicikli
Élni jó

Nádasdy Ádám, az örök optimista

2023. április 02. 14:45

Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító, egyetemi tanár. Melegségét nyíltan vállalja, párjával jelenleg Angliában él. Az Élni jó vendégeként elmondta, hogyan hajtja a kíváncsisága mindig előre, miért szeret élni, akkor is, amikor éppen nem könnyű.

Fenyő Iván: Komoly kríziseket párkapcsolatokban élt át
Élni jó

Fenyő Iván: Komoly kríziseket párkapcsolatokban élt át

2023. március 19. 19:22

Fenyő Iván a főiskola után a budapesti Katona József Színházhoz került, majd szabadúszó lett és inkább a filmezés felé fordult. Legismertebb játékfilmjei: a Szabadság, szerelem, az S.O.S szerelem!, a 9 és ½ randi, és a Veszettek. Az Élni jó műsorban beszélt az elmúlt évek önismereti tanulmányairól és a tudatos életmódról, valamint párkapcsolati kríziseiről is.