„Klubrádió
Élni jó

Wossala Rozina: Az üzleti élet cápatörvényeihez túl törékeny és sérülékeny

10/04/2023 12:03

| Szerző: Klubrádió

Wossala Rozina sikeres étteremvezető, aki mindig is a gasztronómiával akart foglalkozni. A nagyközönség a Konyhafőnökben ismerhette meg, majd csatlakozott az RTL Reggeli műsorvezető csapatához is. Kadarkai Endrével többek közt az önmegvalósításról, a megfelelési kényszerről, és az élet élvezetéről beszélgettek.

2023. április 08. Élni jó (2023.04.08. Wossala Rozina)
25:36
00:00
A vendéglátás iránti érdeklődésében biztosan közrejátszott, hogy édesapja, Wossala György a szállodaiparral foglakkozott. Úgy érzi, meghatározóbb, hogy édesannyával legtöbbször kettesben voltak, és amikor tizennégy évesen először vacsorát adott barátoknak a sikerélmény mellett közösségben találta magát. Nagyon erős megfelelési kényszer működött benne a külvilág felé, amit nem a szülei raktak rá. Egyszerűen ezt a módot találta a szeretet kivívására, és egyfajta szeretetnyelvé alakult nála.

Sokáig két végén égette a gyertyát: a munkából a pihenésnek vélt szórakozásba szaladt, majd az éjszakából újra vissza a munkába. Fizikailag és mentálisan is kimerítette ez a körforgás, úgy érezte, hamar kiútat kell ebből találnia. Lelassult, nem hajszolta tovább magát, elkezdett minőségi időt tölteni önmagával.

 
Kadarkai Endre és Wossala Rozina
 

Azt mondja, mostanában egyre többet gondolkodik az önmegvalósításon, de úgy látja, a korosztályában erősen jelen vannak ezek a kérdések. Úgy véli, nem érdemes elszaladni magunk elől, befelé kell megkeresni a válaszokat.

Volt olyan időszak is, amikor feleslegesen nagy hangsúlyt fektetett olyan dolgokra, amiket ma már cikinek tart, például a pénzszerzésre. Úgy véli, ez is az út része volt. Olyan ambíciói is voltak, hogy nagy üzletasszony lesz, de egyáltalán nem élvezte és nem is ment gördülékenyen, az üzleti élet cápatörvényeihez túl törékeny és sérülékeny.

Életmódváltásának köszönhetően ma már tud ülni egy ajtó mögött egyedül órák hosszat. Persze az ide vezető munkát és fájdalmat nem lehet megúszni, ez is a része a fejlődésnek. Szerinte azonban csak a felismerésig nehéz eljutni, utána automatikus a folyamat.

Mindig nagy adag kalandvágy és kíváncsiság fűtötte, ami társult a bátorsággal, amiből vakmerőség lett. Mindig az ösztönei és a vágyai után ment, hitt abban, hogy arra van dolga, amerre az érzései viszik.

A szerelmet kivéve, azt ugyanis egy megváltozott tudatállapotnak látja, ami nem mindig jó súgó. Hiszi, hogy a kémia nagyon veszélyes dolog tud lenni, neki sokszor rossz választásokat diktált az életben. A mai tudásával előbb véget vetne egy-egy kapcsolatnak, mivel jobban tiszteli magát annál, hogy hagyja, a végsőkig elfajuljanak a dolgok.

Szerinte mindenki úgy születik, hogy élvezni akarja az életet, de ezt el lehet venni az emberektől. A körülmények, a családi háttér, a neveltetés sokakból kiöli az élet élvezetét. Szerencsésnek tartja magát, hogy neki mindig inkább tele van a pohár, szerinte a bátorság és a kíváncsiság is hatalmas esszencia a boldogsághoz.

Akárcsak az Élni jó összes adása, úgy a Wossala Rozinával készült beszélgetés is visszanézhető a Klubrádió YouTube-csatornáján. Iratkozzon fel rá, és nem marad le műsorainkról a YouTube-on sem.

FELIRATKOZOM:

Élni jó
2023. április 8. szombat 12:05
Műsorvezető: Kadarkai Endre