„Vásároljon

Zöldklub

péntek 15:00, ism.: hétfő 05:00

Műsorvezető:

Zöldklub – Flóra, fauna és fenntartható fejlődés, a Klubrádió természet- és környezetvédelmi műsora. 

A Zöldklubban igyekszünk nem leszűkíteni a kereteket, hanem megvizsgálni az ember és környezete kapcsolatát, nem csak a jövőben és a jelenben, hanem a múltban is. Megpróbáljuk megérteni, hogy mi adja a természethez való viszonyulásunk alapjait, hogyan változtunk mi, hogyan változtattuk meg a környezetünket, és hogyan tudnánk újra kapcsolódni hozzá?

Flóráról, faunáról, fenntartható fejlődésről minden pénteken 15 és 16 óra között.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Méhekkel képzelhető el az élhető jövő
Zöldklub

Méhekkel képzelhető el az élhető jövő

2021. január 13. 17:07

Európai polgárok vették kezükbe a napjainkra nagy problémát jelentő probléma a méhek drasztikus pusztulásának égető kérdését. Arra kérik az Európai Bizottságot, hogy fokozatosan vezessék ki a forgalomból a szintetikus növényvédő szereket. Ezzel együtt szeretnék azt is, ha a bizottság kidolgoznáa a természetes ökoszisztémák helyreállításának tervét a mezőgazdasági térségekben.

Ne fűts hulladékkal!
Zöldklub

Ne fűts hulladékkal!

2021. január 02. 16:31

Budaörs Város Önkormányzata bejelentette, hogy a légszennyezés csökkentésének érdekében felvilágosító kampányt indít. Ennek keretében egy hónapos próbaidőszakra ingyenes zöldszámot indít, ahol a kirívóan nagy légszennyezéssel járó eseteket éjjel-nappal bejelentheti a lakosság. A bejelentés után a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai kimennek a helyszínre, dokumentálják az esetet, és továbbítják az ügyben hatósági jogkörrel rendelkező járási hivatal felé.

Hová tegyük a veszélyes atomhulladékot?
Zöldklub

Hová tegyük a veszélyes atomhulladékot?

2020. december 07. 15:08

Megjelent a Radioaktív hulladékokról szóló globális jelentés 2019 (WNWR 2019), ami áttekintést ad arról a küzdelemről, amit a kormányok végeznek szerte a világon azért, hogy átfogó stratégiákat dolgozzanak ki és valósítsanak meg a radioaktív hulladékok kezelésére. A feladat legjava viszont a jövő generációra fog hárulni. A tanulmány egyik szerzője Mátyás Eszter, a CEU Környezettudomány Tanszékének PhD-jelölje, szakmai lektora pedig Dr. Munkácsy Béla, az Energiaklub szakértője és az ELTE egyetemi docense volt. Ők voltak a Zöldklub vendégei.