„Klubrádió
Zöldklub

"Öcsit meg kellett tanítani járni és, hogy elfogadja az ételt"

14/03/2023 12:32

| Szerző: Lay Viktória/Klubrádió

Öcsi megjárhatta az állatviadalok brutális világát, hosszú idő volt, mire tudott bízni a megmentőiben. Új videósorozatunkban öt állatmentő és állatvédő szervezet munkáján keresztül mutatjuk be mi áll a Magyarországon kialakult állatvédelmi helyzet hátterében.  

A második esély - Állatok és megmentőik című ötrészes sorozatunkban egy-egy állatmentő és állatvédő szervezet munkáján keresztül mutatjuk be, kik azok, akik fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy a kidobott és magukra hagyott állatok még egy esélyt kapjanak az életre, valamint megpróbáljuk kideríteni, mi áll a Magyarországon kialakult állatvédelmi helyzet hátterében, és persze annak is, mi a mi felelősségünk mindebben.

Sokunk fejében él egy kialakult kép arról, hogy hogyan működnek az állatmenhelyek, hogyan végzik a munkájukat az állatvédő szervezetek. Többségünk viszont nem lát a gazdikereső bejegyzések és a segítségkérések mögé. Sok menhelyről az országban azt sem tudjuk, hogy létezik, pedig rengetek állatnak jelentik a biztonságot.

A sorozat első epizódjában a Lelenc Kutyamentő Egyesület munkáját mutatjuk be, Öcsi a bull típusú kutya történetén keresztül, aki megjárhatta az állatviadalok brutális világát.

A mindenkitől rettegő kutya először ideiglenes befogadójához, a Lelenc gondozójához, Anitához került, a sikeres rehabilitáció óta pedig a LelencTanyán várja, hogy valaki örökre befogadja az életébe.