„Klubrádió
Zöldklub

Van "akcentusa" a városi madaraknak?

21/11/2021 11:53

| Szerző: Lay Viktória/Klubrádió

A Zöldklubban szó volt a dávodi Földvári-tó és a Karapancsai erdei-tavak megújításáról, az "okoserdőről", az örvös légykapók énekéről és a madarak "akcentusáról". A műsor vendégeit Lay Viktória kérdezte.

2021. november 19. Zöldklub (2021. november 19., péntek 15:00)
48:40
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória
Sztellik Endre, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre mesélt a dávodi Földvári-tó és a Karapancsai erdei-tavak megújítását megvalósító projektről. A műszaki beavatkozásoknak köszönhetően már idén sikerült mindkét vízrendszert teljesen feltölteni, lehetőségek adva a változatos, vizes élőhelyekhez kötődő fajok megjelenésének és megtelepedésének.

Dr. Czimber Kornél, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar kutatási és külügyi dékánhelyettese, egyetemi docense volt a vendégünk, akivel az "okoserdőről" beszélgettünk. 

Dr. Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatójával a madárének, pontosabban az örvös légykapók énekének jellemzőiről beszélgettünk. Annak is utánajártunk, alakul-e ki "akcentus" a városokban élő populációk énekében, illetve taníthatunk-e olasz szillabusokat magyar madaraknak? 

Örvös légykapó Fotó: Facebook
 

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Zöldklub
2021. november 19., péntek 15:00
Műsorvezető: Lay Viktória