„A

Ismert emberekkel beszélgettünk meghatározó kulturális élményeikről, amelyek különösen nagy hatással voltak a szemléletükre, személyiségük alakulására. Személyes viszony egy filmhez, színházi előadáshoz, könyvhöz, koncerthez, vagy akár divatirányzathoz, kultúrtörténeti korszakhoz. Minderről úgy, mintha egy kávéházi asztalnál társalognánk egy latte vagy egy pohár bor mellett.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Martin Márta: rendszert vinni a szétfolyó napokba, hetekbe
Ha én ezt a Klubban elmesélem … !

Martin Márta: rendszert vinni a szétfolyó napokba, hetekbe

2020. augusztus 10. 08:49

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! péntek esti vendége Martin Márta, Jászai Mari- és Aase-díjas színművésznő volt. Beszélgettünk arról, hogy hogyan teltek napjai a kijárási korlátozások alatt, ennek kapcsán könyvekről, amelyeket végre volt ideje elolvasni, filmekről, amelyeket végre volt ideje megnézni (vagy éppen sokadjára újranézni), de szóba jött az opera és a rap műfaja is; ez utóbbit 13 éves unokája ismertette meg vele.

Hosszan lecsengő tanninok
Ha én ezt a Klubban elmesélem … !

Hosszan lecsengő tanninok

2020. július 12. 19:45

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! péntek esti vendége Egri Márta, Jászai Mari- és Aase-díjas színművésznő volt, aki hosszú évekkel ezelőtt kezdett életmódváltásba. Az egészséges étrendbe szerencsére egy-egy pohár bor is belefért, ekkor kezdődött a művésznő borok és borászat iránti érdeklődése, olyannyira, hogy egyszer még egy sommelier-tanfolyamra is be akart iratkozni. Ennek megfelelően kóstolókról, kulturált borfogyasztásról beszélgettünk, Hamvas Béla A bor filozófiája című művét is érintve. Szó volt még önmagunk iránti türelmetlenségről, nyugalomról, önazonosságról és a színpadi lét mámoráról is.

Elemzés és megfigyelés – Lakner Zoltán
Ha én ezt a Klubban elmesélem … !

Elemzés és megfigyelés – Lakner Zoltán

2020. július 06. 06:57

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! péntek esti adásának vendége Lakner Zoltán politológus volt. Gyakran halljuk őt a Klubrádióban, látjuk különböző tévécsatornák műsoraiban, olvassuk a sorait az online és print sajtóban, de most kivételesen nem (nemcsak) politikáról és közéletről beszélt. Mindannyiunk életében vannak könyvek, amelyeket időről időre újraolvasunk, és minden alkalommal valami újat, valami mást fedezünk fel bennük. Ilyen könyv Lakner Zoltán életében Thomas Mann Varázshegy című műve. Ennek  kapcsán arról is beszélgettünk, hogy Zoltán miért is azonosítja magát a regény főszereplőjével, Hans Castorppal, de szó volt gyerekkorról, szorongásról, énkeresésről, bajtársiasságról és barátságról is.

Egy kalandor - Hardy Mihály
Ha én ezt a Klubban elmesélem … !

Egy kalandor - Hardy Mihály

2020. június 21. 12:30

A Ha én ezt a Klubban elmesélem…! első adásának vendége Hardy Mihály volt, aki február óta a Klubrádió főszerkesztő-helyettese. Beszélgettünk az orosz kultúrához való kötődéséről, Bulgakovról, Moszkvában töltött évekről, de kubai salsáról és a pekingi piacon nyársra húzott sült skorpiókról is. Természetesen nem maradt ki Hardy Mihály történelem és repülés iránti szenvedélye sem, és még az ikonikus Monty Python-filmek is szóba kerültek péntek este 20:00 órától.