„Klubrádió

Kardos András filozófus, a Szabadság Klub egyik jegyzetírója: „Thomas Mannt tanítják az iskolában, az homoszexuális propaganda. Ilyen az amikor egy diktatúra belebolondul  a hatalomba. Viszont ha mégis lehet Thomas Mannt oktatni, akkor meg mivégre ez a törvény? Mindenesetre az történelmi dátum lesz, ha Thomas Mann naplóját a Libri kiveszi a boltjai kínálatából. Ezután igaz, a katasztrófaturizmus az egekbe fog szökkeni.”

Vajek Andrea felmenői, rokonsága ismert emberek. Legendás szülei voltak, vannak, a televíziós, Vajek Jutka, a rádiós Vajek Róbert, testvére Gergely Róbert… Andrea dolgozott rendezőasszisztensként, majd miután súlyos betegsége után – amiből sikeresen meggyógyult – civil aktivistaként sokat segít a daganatos betegeknek, a gyógyultaknak.

Tabajdi Gábor történész kutatásai bebizonyították, a kádári állambiztonság tartótisztjeinek mintegy negyede ávós volt. „Nem az ügynök volt előbb, hanem a tartótiszt” – állítja. Az adatgazdag elemzésekből megismerhető, hogy kik végezték a társadalom széles körű ellenőrzését, kik irányították a Kádár-korszak meghatározó politikai ügyeit és bomlasztásos akcióit. Feltárulnak az egyházakkal, az ifjúsági intézményekkel, az egykori politikai elítéltekkel, a kulturális élettel és a rendszerkritikus ellenzéki csoportokkal foglalkozó titkosszolgálati részlegek mindennapjai.

Holló András harminchét évesen, kora reggel táncot tanítani ment motoron, amikor elütötte egy figyelmetlenül megforduló autós. Egy csigolyája tört el, úgy tűnt, lábra állhat majd, de rosszul műtötték meg, a gerincéből kitörtek a csavarok, amelyek beleálltak a tüdejébe, ám ezt nem vették észre. Egy kétéves kislány és egy egyéves kisfiú édesapja melltől lefelé örökre lebénult. A katolikus teológussal, kerekesszékes tánctanárral az újjászületésről, szabad akaratról, öngyilkossági kísérletről beszélgettünk. 

Dietz Gusztáv színész, sportoló, 2008-ban kezdődött amatőr MMA karrierje. Első ellenfele Bárdosi Sándor volt, az egykori olimpiai ezüstérmes birkózó. Gusztáv az első menetben combfeszítéssel feladásra késztette ellenfelét. 2015-2016 között három profi harcot vívott, mindegyiket technikai kiütéssel veszítette el. Aztán jött a filmezés, A különfalka című filmben veretlen. Csodálatos színészi játékával sokakat elkápráztatott.

2023. augusztus 11. Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2023. augusztus 11., péntek 20:00)
55:30
00:00
Műsorvezetők: Warholik Zoltán, Gaál Ildikó Szerkesztők: Warholik Zoltán, Gaál Ildikó