„Vásároljon

Archívum

Keresés az archívumban

Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2020. augusztus 07., péntek 20:00): Martin Márta

2020. augusztus 07., Péntek 20:00

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! vendége Martin Márta, Jászai Mari- és Aase-díjas színművésznő lesz.
Beszélgetünk arról, hogy hogyan teltek napjai a kijárási korlátozások alatt, ennek kapcsán könyvekről, amelyeket végre volt ideje elolvasni, filmekről, amelyeket végre volt ideje megnézni (vagy éppen sokadjára újranézni), de szóba jött az opera és a rap műfaja is; ez utóbbit 13 éves unokája ismertette meg vele.
Idestova húsz éve már, hogy minden nyáron eltölt egy hetet a görög tengerparton - egyedül. Erre sajnos idén nyáron nem volt lehetősége, de lelkesen mesélt a görög kultúra iránti rajongásáról és arról, hogy miért is esik jól a nagy nyüzsgés és a rengeteg munka után egy kicsit befelé figyelni egy olívaillatú, kabócák zenéjétől zengő tengerparton.

Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2020. július 31., péntek 20:00): Varga Attila Sixx

2020. július 31., Péntek 20:00

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! vendége az index.hu újságírója, Varga Attila Sixx. Beszélgetünk arról, hogyan tovább az Index után, és szó esik a hazai blogszféráról is. Sixx esetében megkerülhetetlen a rockzene iránti rajongás, ami Nigériában töltött gyermekkorából (is) eredeztethető. Beszélgetünk arról, hogy mitől lesz egy zenekar, egy film, vagy egy tv-műsor sikeres, és kivesézzük az úgynevezett trash-műsorok erkölcsi vonatkozásait is. Vajon a kereslet határozza meg a kínálatot, vagy fordítva? Milyen változásokat hozott a járvány a televíziózási szokásainkban?
 

Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2020. július 10., péntek 20:00): Egri Márta

2020. július 10., Péntek 20:00

Ismert emberekkel beszélgettünk meghatározó kulturális élményeikről, amelyek különösen nagy hatással voltak a szemléletükre, személyiségük alakulására. Személyes viszony egy filmhez, színházi előadáshoz, könyvhöz, koncerthez, vagy akár divatirányzathoz, kultúrtörténeti korszakhoz. Minderről úgy, mintha egy kávéházi asztalnál társalognánk egy latte vagy egy pohár bor mellett.

A műsor utolsó adását 2020. augusztus 21-én, pénteken sugároztuk. 

Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2020. július 03., péntek 20:00): Lakner Zoltán

2020. július 03., Péntek 20:00

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! péntek esti adásának vendége Lakner Zoltán politológus volt. Gyakran halljuk őt a Klubrádióban, látjuk különböző tévécsatornák műsoraiban, olvassuk a sorait az online és print sajtóban, de most kivételesen nem (nemcsak) politikáról és közéletről beszélt. Mindannyiunk életében vannak könyvek, amelyeket időről időre újraolvasunk, és minden alkalommal valami újat, valami mást fedezünk fel bennük. Ilyen könyv Lakner Zoltán életében Thomas Mann Varázshegy című műve. Ennek  kapcsán arról is beszélgettünk, hogy Zoltán miért is azonosítja magát a regény főszereplőjével, Hans Castorppal, de szó volt gyerekkorról, szorongásról, énkeresésről, bajtársiasságról és barátságról is.

Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2020. június 19., péntek 20:00): Hardy Mihály

2020. június 19., Péntek 20:00

Ha én ezt a Klubban elmesélem…! első adásának vendége Hardy Mihály volt, aki február óta a Klubrádió főszerkesztő-helyettese. Beszélgettünk az orosz kultúrához való kötődéséről, Bulgakovról, Moszkvában töltött évekről, de kubai salsáról és a pekingi piacon nyársra húzott sült skorpiókról is. Természetesen nem maradt ki Hardy Mihály történelem és repülés iránti szenvedélye sem, és még az ikonikus Monty Python-filmek is szóba kerültek péntek este 20:00 órától.