„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Hetes Stúdió

"Aki tanítani sem tudja, abból lesz a tornatanár"

2020. január 18. 15:03

Az iskolásoknak csak úgy lehet délutáni foglalkozást, akár sportfoglalkozást is tartani, hogy a kerületnek, aki az épület tulajdonosa, egy csinosabb összeget átutalnak. Ezért aztán a szülőktől pénzt kell szedni, hogy a gyerek a saját iskolájában szaktanári felügyelet alatt kicsit futkározhasson. Mondjuk arra tényleg jó az ötlet, hogy a szegényebb tanulók legalább nem rontják itt a levegőt. De még ezt is lehet ám fokozni.

Euró: sikerrecept vagy tévút?
Hetes Stúdió

Euró: sikerrecept vagy tévút?

2020. január 12. 18:31

Sok érvet lehet felhozni az euró bevezetése ellen, ugyanakkor az EU egységes fellépését a nemzetközi piacon nagyban segítené, ha a közös valutát egyelőre elutasító országok – köztük Magyarország – mégis lemondanának a nemzeti fizetőeszközükről. Szakmai érvek és helyenként parázs vita alakult ki gazdasági szakemberek között a kérdésben az Eötvös Csoport rendezvényén, amelyről Galavits Patrik összefoglalóját hallják.

Eszkalálódik-e az iráni konfliktus?
Hetes Stúdió

Eszkalálódik-e az iráni konfliktus?

2020. január 11. 18:14

Trump minapi sajtótájékoztatója után lehiggadhatunk egy darabig, feltehetően nem eszkalálódik az iráni konfliktus, feltehetően békésebb hónapok következnek – nyilatkozta a Klubrádiónak Barbara Slavin, az Atlantic Council egyik igazgatója, a téma szakértője, miután nemzetközi felháborodást váltott ki és káoszt okozott mindaz, ami 5 nappal előtte sűrű egymásutánba történt. Ezzel együtt nem vehetjük készpénznek, ami elhangzott, mert Trump egyrészt kiszámíthatatlan és az ösztöneire, de nem a szakértőira hallgat. Irán felmondta – Amerika után, és Amerika fenyegetésére reagálva – az atomalkut, persze kérdés, hogy ezt mennyire kell komolyan venni, vagy csak fenyegetés volt az ő részéről is – erről pedig Peter Stano, az Európai Bizottság külügyi szóvivője nyilatkozott rádiónknak.