„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Trump maga alá gyűrné a Szabad Európa Rádiót is
Hetes Stúdió

Trump maga alá gyűrné a Szabad Európa Rádiót is

2020. június 29. 11:20

A globális médiát, alapvetően a rádiózást felügyelő ügynökség elnök-vezérigazgatóját menesztette Donald Trump. A helyére azt a Michael Packet ültette, akit Steve Bannonal a szélsőjobbos alt-right mozgalom hírhedt alakjával egy lapon említenek. Utóbbi nem mellesleg a magyar kormánnyal is jó kapcsolatot ápol. Egykoron mindketten, Steve Bannon és Michael Pack is Trump alatt dolgoztak a Fehér Házban. Most felügyeletük alá került az Amerika Hangja, a Szabad Európa-, Szabad Ázsia Rádió, a kubai, a közel-keleti rádiós szolgáltatások - többek között. Ezekről kérdeztük többek között Jeremy Venook médiaszakértőt Washingtonból.

Martin Luther King III: Amíg nincs szeretet, addig a harcnak sincs vége
Hetes Stúdió

Martin Luther King III: Amíg nincs szeretet, addig a harcnak sincs vége

2020. június 21. 05:56

Több mint három hete forrong Amerika fekete közössége, de egyre több fehér is csatlakozik ehhez a harchoz, amelyben tiltakoznak a rendőri erőszak ellen és egyenlő bánásmódot követelnek. Ennek a küzdelemnek a 60-as években Martin Luther King volt az egyik, élenjáró emberjogi harcosa. A fiát kérdeztük Atlantában arról, hogyan látja a történéseket, milyen esélyei vannak annak, hogy most célt érjenek el tiltakozásukkal. Kérdeztük a fegyverviselésről és a konföderációs emlékművek ledöntéseiről is.  Csernyánszky Judit interjúja.

A lánchidi csata - Hardy Mihály jegyzete
Hetes Stúdió

A lánchidi csata - Hardy Mihály jegyzete

2020. június 20. 15:44

Talán a Lánchíd körül folyó csatározások leplezik le legjobban a kormányfő és a főpolgármester közötti játszma lényegét. Bocsánat, nem játszma: harc életre-halálra – legalábbis, ha a Várhegyről, a Karmelita-kolostor teraszáról nézzük dolgokat. Szó sincs itt egyezkedésről tárgyalásokról, a fővárosiak érdekeiről vagy politikai gesztusokról.

Nincs szükség többé a minneapolisi rendőrségre?
Hetes Stúdió

Nincs szükség többé a minneapolisi rendőrségre?

2020. június 14. 22:14

Minneapolis egyik érdekvédő és adománygyűjtő szervezetének ágazati igazgatója egyetért a rendőrség feloszlatásának ötletével. Ezzel szembe is megy a demokrata polgámesterrel. Politikai játszma is zajlik a szemünk előtt? Az Antifa randalírozik az utcákon, ahogy azt Trump elnök állítja? Mit lehet kezdeni az Országos Fegyver Szövetséggel? Venessa Fuentesszel az elmúlt három hét tüntetéseiről és várható intézményi változásokról, a most zajló vitákról beszélgettünk. Csernyánszky Judit interjúja.