„Köszönjük,

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második órája, a Megbeszéljük a hetet hétről hétre a YouTube-csatornánkon is elérhető.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Hetes Stúdió

"A holokauszt idején nem tudtuk megvédeni magunkat, most igen. Ez a baj"

2024. május 26. 16:05

A holokauszt idején nem tudott védekezni a zsidóság, most azonban van katonasága, ez a baj - többek között erről is beszélt az Izraeli Védelmi és Nemzetbiztonsági Fórum igazgatója, valamint az Izraeli Fegyveres Erők szóvivői osztályának a képviselője a Klubrádiónak abból az alkalomból, hogy a Danube Institute fórumot szervezett a Hamasz által az október 7-én és azóta elkövetett szexuális erőszakot bemutató jelentéshez. Erőszakos incidensbe torkolló palesztin tiltakozás fóruma is lett a rendezvény. 

Orosz hadifogságot megjárt ukrán katona: A magyarok még nem ébredtek rá, mibe keveredtek
Hetes Stúdió

Orosz hadifogságot megjárt ukrán katona: A magyarok még nem ébredtek rá, mibe keveredtek

2024. május 20. 21:30

Megjárta a poklok poklát – ezekkel a szavakkal írta le Olekszij Anulja a számunkra szinte elképzelhetetlen szenvedést, amit ukrán hadifogolyként élt át orosz börtönökben. Az ukrán nagykövetségen szervezett találkozón beszélt az orosz propagandáról, amelynek a saját családja is áldozata lett és megtudtuk, miután kick-box versenyeken edzett fizikumának köszönhetően túlélte a viszontagságos tíz hónapot, most együttműködik a Nemzetközi Büntető Törvényszékkel. Csernyánszky Judit interjúja.

Mi vezethetett a bőnyi késeléshez?
Hetes Stúdió

Mi vezethetett a bőnyi késeléshez?

2024. május 04. 12:00

Milyen esélyei vannak Magyar Péter jelöltjeinek? Konferenciatúra: 20 év az Európai Unióban. A 12 éves bőnyi kislány késelése kapcsán pedig arról kérdezzük a szakértőt, hogy mi zajlik az iskolákban és a gyerekek fejében? Többek között ezekről szól az e heti Hetes Stúdió.

Mi lesz négy hónapig a megválasztott polgármesterekkel?
Hetes Stúdió

Mi lesz négy hónapig az új polgármesterekkel?

2024. április 27. 12:25

A Hetes stúdióban szó volt többek között arról, mit kérdeztek a húsz évesek uniós politikusoktól, átok-e vagy áldás a génmanipuláció és, hogy mit lehet kezdeni azzal a szokatlan helyzettel, hogy az önkormányzatokban a győztesek csak ősszel kezdhetik meg a munkát. Az adás második felében szokás szerint Megbeszéltük a hetet.