„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Merkelnek a sarkára kell állnia, hogy Orbánék vétóját megakadályozza
Hetes Stúdió

Merkelnek a sarkára kell állnia, hogy Orbánék vétóját megakadályozza

2020. november 22. 07:23

Számos uniós vezető nem tűri, hogy Magyarország és Lengyelország zsarolja. Elfogyott a türelmük, hisz lassan 10 éve zajlik a szemünk előtt, amint Orbán ellentmond az Uniónak számos kérdésben – szögezte le Judy Dempsey, a Carnegie Endowment for International Peace, a Nemzetközi Békéért Carnegie Alapítvány európai csoportjának vezető elemzője, aki évtizedek óta foglalkozik a magyarországi helyzettel, közelről figyeli az Orbán-kormány tevékenységét.

Hogyan rekedt meg Magyarország a fejlődésben?
Hetes Stúdió

Hogyan rekedt meg Magyarország a fejlődésben?

2020. november 21. 14:52

Hol rekedt meg Magyarország a fejlődében? És most, a járvány közepén van-e fogadókészség arra a harcos retorikára, amit a magyar kormány képvisel szinte minden fronton? Ha Orbán már vétózza az EU-s költségvetést, mire számíthat? És vajon járvány alatt korlátozhatják-e a jogaikat a szociális intézetekben élőknek? Ezek a Hetes Stúdió témái. A második órában a műsorvezető Dési János Nahalka István oktatáskutatóval beszélget telefonon, amihez hallgatóink is hozzászólhatnak, illetve kérdezhetnek.

John Bolton, Trump volt tanácsadója: Az elnök nem akarta felfogni a koronavírus-járvány veszélyeit
Hetes Stúdió

John Bolton, Trump volt tanácsadója: Az elnök nem akarta felfogni a koronavírus-járvány veszélyeit

2020. november 15. 08:10

Trumpnak nem volt semmilyen politikai stratégiája, politikája csak saját magáról szólt, de legnagyobb hibája az volt, hogy nem akarta felfogni, milyen veszélyes az országra az új koronavírus-járvány – nyilatkozta John Bolton a Klubrádiónak. Azt is mondta, komoly aggályaik vannak Magyarországgal kapcsolatban az orosz befolyás növekedése miatt. 

Nem fogja tűrni Amerika a magyar autokrata rendszert
Hetes Stúdió

Nem fogja tűrni Amerika a magyar autokrata rendszert

2020. november 08. 17:31

Who the f’ck is Thomas Melia? – kérdezte pár évvel ezelőtt Deutsch Tamás uniós képviselő, amikor az amerikai külügyminisztérium emberi jogokkal foglalkozó helyettes államtitkára merte felemelni a szavát az Orbán-kormány jogállamiságot sértő intézkedései miatt. 2011-ben Melia az alkotmány átírását és az egyházi törvényt bírálta szakmai megítélés alapján védve a magyarokat megillető demokratikus alapjogokat. Tweetjében Deutsch, adta magát, mi lényege, nemcsak azt akarta tudni, hogy ki a f… az a Thomas Melia, hanem azt is, hogy „minek kell naponta adnunk a sz..rnak egy pofont?" – idézet csak a szöveghűség kedvéért.