„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Donáthék a tökéletes célpontok – Neuman Gábor jegyzete
Hetes Stúdió

Donáthék a tökéletes célpontok – Neuman Gábor jegyzete

2019. augusztus 17. 14:49

Miről lehet beszélni uborkaszezonban? A legtöbben az időjárásról szoktak, de Neuman Gábor azért tesz egy kísérletet arra, hogy említsük Kövér Lászlót, a karcagi "differenciáltan intézkedő" rendőrkapitányt, a Donáth-ügyet a kormánymédiában, Thürmer Gyula indulását, az ORÖ-elnök vesztegetési botrányát, no meg Karácsony Gergelyt, aki állítólag mindent lerombol.

Egy nyúlfarm mindennapjai - Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Egy nyúlfarm mindennapjai - Szénási Sándor jegyzete

2019. augusztus 10. 15:02

A kérdés az, hogy az önfeledt buzizásra mindig is kapható széljobb hivatalos elszabadítása mennyire hat a társadalom egészére. A Washington Post azt írja, egy három évvel ezelőtti felmérés szerint a magyarok 60%-a kiállt az egyenlő jogok mellett, és nehéz elképzelni, hogy azóta drámai zuhanás történt. A lengyeleknél 2001-ben 41% mondta azt, hogy a meleg életforma nem tűrhető, 2017-ben pedig csupán 24%.

Már vezető halálozási ok az opioid okozta túladagolás
Hetes Stúdió

Már vezető halálozási ok az opioid okozta túladagolás

2019. augusztus 03. 18:14

A héten 48-ra nőtt azon államok száma, amelyek beperelték a Sackler családot, a Purdue Pharma cég vezetőit, mert évtizedeken át félrevezették a gyógyszeripart, a fogyasztókat, de még a tudományos élet is hitt nekik. Mert érdekükben állt. A Sackler család azt állította, hogy az általuk előállított fájdalomcsillapító nem okoz függőséget. Így ütött be az opioid krízis az Egyesült Államokban, aminek következtében az opioid szerek túladagolása vezető halálozási ok lett az 50 alatti korosztályban. Tavaly már 72 ezren vesztették emiatt életüket. Két év alatt duplájára nőtt ez a mutató.