„Klubrádió

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második órája, a Megbeszéljük a hetet hétről hétre a YouTube-csatornánkon is elérhető.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Üllő és kalapács között – Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Üllő és kalapács között – Szénási Sándor jegyzete

2023. szeptember 23. 15:04

Nehéz orosznak lenni, ha valaki nem olyan orosz, mint a többi, nagyorosz, mondjuk, aki a Birodalom sárga, fekete és fehér trikolórját teríti magára, vagy nem olyan, aki ugyan ukrán-orosz vegyesházasságban él, de azt mondja, hogy ha Vlagyimir Vlagyimirovics szerint az ukránok nácik, és megértek az eltörlésre, akkor biztosan igaza van. Akit ez a mentalitás kétségbe ejt, és újságíróként tenni akar ellene, annak menekülnie kell, de sokszor gyanakvással – és Pegazussal – fogadják Európában is.

A történelmi Széchenyi név sem zavarta az MCC-t, amikor ideológiai harcba hívta egyik legfiatalabb tagját
Hetes Stúdió

A történelmi Széchenyi név sem zavarta az MCC-t, amikor ideológiai harcba hívta egyik legfiatalabb tagját

2023. szeptember 16. 18:05

Merész véleménycikket írt a Guardianban a Matthias Corvinus Collegium (MCC) működéséról Széchenyi Bence. A neve után érdeklődve kiderült, a legnagyobb magyarnak nevezett Széchenyi István, illetve nem kis famíliájának egyik legfiatalabb tagja, aki nagyapjához hasonlóan most egy kicsit elmenekült Magyarországról. Hogy mi történt vele? Csernyánszky Judit interjúját hallják az Egyesült Államokból.

Török verés – Neuman Gábor jegyzete
Hetes Stúdió

Török verés – Neuman Gábor jegyzete

2023. szeptember 16. 15:04

Persze a jogi felelősségre vonás kissé bonyolult, hiszen a testőrök, feltételezhetően diplomáciai mentességet élveztek, és ezért mentesültek a jogi következmények alól, de Orbán, aki folyton azt hangoztatja, hogy Ő mindent a magyar emberek védelmében tesz, megszólalhatott volna az ügy kapcsán. Mondjuk azért, mert egy magyar embert ok nélkül vert meg néhány török testőr. De valószínű, hogy jót nevettek az ügyön a Karmelita Kolostor teraszán, nézve a pompás tűzijátékot.

Szerénység, öntömjént ne! – Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Szerénység, öntömjént ne! – Szénási Sándor jegyzete

2023. szeptember 09. 15:04

Kisebb hajó, nagyobb szerénység, üzeni most a visszafogottság erényét Gulyás miniszter és Kövér házelnök a 26 milliárdba kerülő Rose d’ Or nevű yacht tulajdonosának, magának Mészáros Lőrincnek, akit Pesty László ősfideszes is megtámadott, vagy magánbecsületből, vagy felkérésre, nem tudjuk, viszont bőven a mainstreamen belül. A córesz az országban nő, tizenhárom év gazdaságpolitikája összeomlott... Most mindenki kezd ingerült lenni.