„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

A Fidesz legjobb fegyvere a megosztott ellenzék volt
Hetes Stúdió

A Fidesz legjobb fegyvere a megosztott ellenzék volt

2019. október 19. 18:11

Az elburjánzott korrupció az egyik nyomós oka volt annak, hogy ellehetetlenítette a sajtószabadságot Orbán Viktor. Minél több korrupciót leleplez a média, annál hamarabb lesz vége a rendszernek - nyilatkozta Thomas O. Melia, a PEN America igazgatója, aki az Obama-kormány idején bátran bírálta a Fidesz intékedeseit, mint a külügyminisztérium emberi jogkért is felelős államtitkárhelyettese. Szerinte az ellenzék megragadta a pillanatot, jó úton halad, ha mindvégig transzparens marad, és így homlokegyenest az ellenkezőjét csinálja annak, amit Orbán és kormánya. Csernyánszky Judit interjúja.

Michnik: Nálunk is jön majd a lavina
Hetes Stúdió

Michnik: Nálunk is jön majd a lavina

2019. október 19. 17:01

Újbóli megválasztása után a Jog és Igazságosság (PiS) tovább másolhatja az illiberális magyar módszereket, de Adam Michnik, a lengyel rendszerváltás kiemelkedő alakja és a ma is legolvasottabb politikai napilap, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője mit sem veszít optimizmusából – derült ki a Klubrádiónak Varsóban adott interjújából. A lengyel választások mellett a katolikus egyház befolyásáról, Donald Tusk elnöki ambícióiról, Orbán Viktorról, hungarofíliájáról és Jarosław Kaczyński macskáiról is kérdeztük. Galavits Patrik interjúját olvashatják, hallgathatják.

A sárkány útja - Dési János jegyzete
Hetes Stúdió

A sárkány útja - Dési János jegyzete

2019. október 19. 15:02

Nos, a kiskirályfi, aki alig volt több két méternél, pár pajtásával együtt egy európai uniós támogatást eldugott egy mély verem LEGALJÁRA. A sárkány persze beleesett a csapdába, ráadásul egy csikóval, amelyik látott egy lóval, amelyik nézett - a csík kóláról most nem tudunk semmit, mert azt felszívták.

Válasszatok – Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Válasszatok – Szénási Sándor jegyzete

2019. október 12. 15:03

Elég durva és gátlástalan történet a Borkai-ügy ahhoz, hogy következményekkel járjon? Hoz-e holnap elkerülhetetlen szembenézést azzal, hogy az ország kifosztása és a tolvaj elitek kialakulása az Orbán-féle politika maga? Mit gondolunk: baj, hogy ez így van? Tenni kéne valamit a saját önös érdekeinkért, annyit, amennyit lehet, most épp az urnáknál? Ez a kérdés.