„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Bayer Zsolték harcra készülnek – Neuman Gábor jegyzete
Hetes Stúdió

Bayer Zsolték harcra készülnek – Neuman Gábor jegyzete

2019. december 14. 14:05

Bayer Zsolték felkészültek a harcra, megvédik az Újszínházat, a Liget projektet, az atlétikai stadiont a „libsiktől”, akiket ezzel együtt ki is zárnak a magyarságból. Megvédenek mindent, amit el akarnak orozni tőlük az új polgármesterek, hiszen nekik ősi jusson jár az, amit kaptak az elmúlt 9 évben. És miközben a tb-törvény a legszegényebbeknek árt, Bakondi György, a migránsveszély Jolly Jokere újabb „hordákat” lát a határon. Így fordulunk rá az ünnepekre. Neuman Gábor jegyzete.

A klubon kívül - Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

A klubon kívül - Szénási Sándor jegyzete

2019. december 07. 15:03

Az elnök sértődöttségének természetrajzához hozzátartozik az is, amiről a New York Times, nem először ír, tudniillik Trump fájdalma, amiért az általa utólag meggyűlölt elitek soha nem mutattak iránta tiszteletet, és nem fogadták be köreikbe, legyenek azok Manhattan üzleti óriásai, vagy a washingtoni politikai veteránok. Londonban ugyanez történt vele, a nyilvánosságra került videón egyszerűen kiröhögik a szereplési mániáját.

Hogyan szűkült be a médiatér a térségben?
Hetes Stúdió

Hogyan szűkült be a médiatér a térségben?

2019. december 01. 17:33

Három témában, a trianoni békediktátumot, a boldogság és politika kapcsolatát, valamint a sajtószabadság helyzetét feldolgozó szabadegyetemet indított idén ősszel a CEU. A média helyzetéről szóló hat alkalmas előadássorozatot szervező Jávor Benedek több újságírót és szakértőt, Bajomi Lázár Pétert, Urbán Ágnest, Stumpf Andrást és Hargitai Miklóst kérte fel, hogy megvilágítsák a közép-kelet-európai sajtószabadság és médiahelyzet különböző dimenzióit. E héten Jávor Benedek volt EP-képviselő a magyar médiaszabályozást, valamint az Európai Unió médiapolitikáját elemezte, Hargitai Miklós, a MÚÓSZ elnöke pedig egy jelenleg is készülő kutatás részeredményeit mutatta be, amelyben az újságírók munkakörülményeit, és az esetleges cenzúra mértékét vizsgálták. Az előadásról Jávor Dénes készített összeállítást.

2021-ben jöhet az elektromos autó-bumm
Hetes Stúdió

2021-ben jöhet az elektromos autó-bumm

2019. december 01. 16:28

Németországban pár éven belül megsokszorozódhat az elektromos autók száma. A példa pedig alighanem az egész EU-ban ragadós lehet. Ez fontos feltétele a klímakatasztrófa elleni küzdelemnek, ugyanakkor úgy tűnik, a személyautózás zöldebbé tétele is túl későn és túl lassan történik. Galavits Patrik Hetes Stúdióban elhangzott németországi riportjának teljes változata.