„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Bécsi döntés - a Strache-ügy és következményei
Hetes Stúdió

Bécsi döntés - a Strache-ügy és következményei

2019. június 02. 11:59

Ausztriában az Ibiza-videó után kitört botrányba az alkancellár Heinz-Christian Strache és párttársa, Johann Gudenus belebukott, azóta pedig bizalmatlansági indítvánnyal a néppárti Sebastian Kurz kancellárt is elmozdították pozíciójából. Az EP-választáson mégsem szerepeltek le a jobboldali pártok, sőt könnyen elképzelhető, hogy a szeptemberi választások után egy újabb néppárti és szabadságpárti koalíció vezeti majd nyugati szomszédunkat.

Magyaragy - Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Magyaragy - Szénási Sándor jegyzete

2019. június 01. 15:04

Az régóta tudható, hogy az orosz agymosógépek szerint a nyugati demokrácia puszta látszat, délibáb, csalóka tünemény, amiből két dolog is következik. Vagy az, hogy a demokrácia önmagában értelmezhetetlen fogalom; nem volt, nincs, és soha nem is lesz, ám a Szputnyik szavai úgy is érthetők, hogy a demokrácia nagyon is létező valami, csak nem feltétlenül úgy hívják. Forrásvidékét pedig az Unió keleti határain túl kell keresni.

Sok kis csalás sokra, azaz kétharmadra megy
Hetes Stúdió

Sok kis csalás sokra, azaz kétharmadra megy

2019. május 26. 16:52

Eljárási anomáliák, szoftverprobléma, szavazati rendszer többórás leállása – eközben a Fidesz eredményt hirdet, és már be is jelenti, hogy megvan a kétharmad, a színpadon minden fontos szereplő, diadalittas ünneplés – a 2018-as választást és apró részleteit, trükkjeit, csalásait monitorozta és elemezte az Unhack Democracy Europe csapata, és nem véletlenül adta közre éppen most erről szóló tanulmányát.