„Klubrádió“

Szóból ért az ember - ez az egyik szlogenje a műsornak, arra is utalva, hogy a műsor készítői mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy érthetővé tegyék mindazt, ami a közéletben történik. Hetente kiválasztjuk a legfontosabb eseményeket és megkeressük a legbefolyásosabb szereplőket, hogy szembesítsük őket az ellenérvekkel, azokkal a szempontokkal, amelyek a napi politikai szócsatákban talán meg se hallhatóak.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját kamerával is rögzítjük, és YouTube-csatornánkon megnézhetik.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Trump nem törődne bele a vereségbe
Hetes Stúdió

Trump nem törődne bele a vereségbe

2020. október 25. 17:35

Gyanúsan gyorsan felépült Donald Trump a koronavírus okozta betegségből. A választás közeledtével egyre agresszívabb, durvább hangot üt meg, nem ritkán hazudik is – mondja Thom Brooks, a patinás Durham Egyetem dékánja, aki amerikaiként tanítja a politika filozófiáját és a jogot az Egyesült Királyságban.

Majomország – Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Majomország – Szénási Sándor jegyzete

2020. október 17. 15:20

A hír, amely Oroszországban terjed, de terjesztésének iránya nyilvánvalóan a külföld, jó eséllyel a kormányhoz közeli hackerektől származik, és persze a cél érthető és világos: a hatásos vakcinákért folyó versenyben lejáratni és tönkretenni a riválisokat, konkrétan az oxfordiakat és bebizonyítani, hogy az orosz vakcina, amely élenjáró módon, tehát először jelent meg a piacon, százszor jobb minden másnál, például a használóiból nem csinál állatot, ami már önmagában nagy előny.

Jogállamiság, áltörténelem és Színművészeti a Hetesben
Hetes Stúdió

Jogállamiság, áltörténelem és Színművészeti a Hetesben

2020. október 10. 14:37

Súlyos, a jogállamiságot veszélyeztető problémákat tárt fel az Európai Bizottság jelentése Magyarországról, az Amnesty és a Helsinki Bizottság szakértőit kérdeztük. A hatalom önmaga legitimációjának erősítésére új történelmet próbál írni – a Történelemtanárok Egyletének elnökével beszélgettünk. A Hetes Stúdióban szó volt még az SZFE-n másfél hete tartó sztrájkról és a Szabad Európa Rádióról is.

Michal Šimečka: Nem akarjuk Orbán oligarcháit a mi adóbefizetéseinkből finanszírozni!
Hetes Stúdió

Michal Šimečka: Nem akarjuk Orbán oligarcháit a mi adóbefizetéseinkből finanszírozni!

2020. szeptember 27. 10:32

Tényleg azt akarjátok, hogy a szlovák adófizetők a magyar oligarchákat pénzeljék? Azokat, akikhez aztán Orbán barátain keresztül pályázatok útján jut el a pénz? – kérek magyarázatot erre a mondatra a szerzőjétől, Michal Šimečkatól, szlovák uniós képviselőtől, aki saját javaslatával akarja elérni, hogy ne jusson annak uniós pénz, aki azt nem érdemli meg.

A politikai polgárháború előérzete
Hetes Stúdió

A politikai polgárháború előérzete

2020. szeptember 26. 15:49

Innentől kezdve 2022-ig bárkire bármilyen indokkal ráhúzható, hogy ő gonosz libernyák, ezért küzdeni kell ellene, hisz Magyarország ellensége. Ilyen egyszerű. És jöhetnek is az ellenségek sorba. A libernyákok támadásainak célkeresztjében ugyanis „a konzervatív-kereszténydemokrata hagyomány szíve közepe, mint a nemzet, a család, a vallási hagyomány.”