„Vásároljon

Szerepvállalás

szombat 18:00; ism.: vasárnap 02:30; péntek 14:00

Műsorvezető:
Szerkesztő:

Főszerepben a társadalom. Bíró Bori műsora a társadalmi felelősségvállalásról. Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik. A Klubrádió 'Média a társadalomért' különdíjjal kitüntetett műsora. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Tanítani járványhelyzet idején
Szerepvállalás

Tanítani járványhelyzet idején

2021. május 16. 10:34

A járványhelyzetben a távoktatás nagyobb feladatot és terhet rótt a tanárokra; a Szerepvállalásban dr. Kiss Géza Rátz Tanár Úr Életműdíjas matematikatanár beszélt tapasztalatairól. Vendégünk volt továbbá a környezetvédő Ökologistic Alapítvány vezetője, Vészity Kata. A civil szervezet nemrég 170 köbméter hulladéktól tisztított meg két települést.

Személyes jelenlét és felelősség
Szerepvállalás

Személyes jelenlét és felelősség

2021. május 09. 17:13

A Szerepvállalás ismét két fontos civil szervezetet/kezdeményezést mutatott be: Az Idősek Barátai Programjában önkéntesek magányosan élő idős emberekkel tartják a kapcsolatot. A KÖVET Egyesület és a Jane Goodall Intézet 'Passzold vissza, Tesó!' pedig a használt telefonokat gyűjtik be, hogy ne okozzanak kárt vele a természetnek.