„Vásároljon

Szerepvállalás

szombat 18:00; ism.: vasárnap 02:30; péntek 14:00

Műsorvezető:
Szerkesztő:

Főszerepben a társadalom. Bíró Bori műsora a társadalmi felelősségvállalásról. Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik. A Klubrádió 'Média a társadalomért' különdíjjal kitüntetett műsora. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Segíteni a gyermekfalvaknak karácsonykor is
Szerepvállalás

Gyermekek, adományozás, lakhatási válság

2020. december 14. 09:24

A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek is. Arról beszélgettünk a szervezet adományozási és kommunikációs igazgatójával, hogyan változtatta meg a járvány az adományozási szokásokat, és hogyan lehet nekik segíteni karácsonykor. A Szerepvállalás másik témája a lakhatási szegénység, amely az egészségügy, az oktatás és a szociális szféra pályakezdő dolgozóit különösen rosszul érinti.

Neked munka, nekik álom
Szerepvállalás

Neked munka, nekik álom

2020. november 15. 10:12

A Szerepvállalásban először egy olyan programról beszéltünk, amely csaknem 200 fogyatékossággal élő embernek teszi lehetővé, hogy egy fél napot eltölthessen álmai munkahelyén. Aztán a Bátor Tábor programfejlesztési tanácsadója volt a vendégünk, mert új kalandpályát építenek.