„Vásároljon

Szerepvállalás

szombat 18:00; ism.: vasárnap 02:30; péntek 14:00

Műsorvezető:
Szerkesztő:

Főszerepben a társadalom. Bíró Bori műsora a társadalmi felelősségvállalásról. Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik. A Klubrádió 'Média a társadalomért' különdíjjal kitüntetett műsora. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Pazarlás és nélkülözés
Szerepvállalás

Pazarlás és nélkülözés

2021. április 18. 12:12

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a felesleges pazarlás mértékét csökkentsük? Az Élelmiszerbank évente több mint 250 ezer nélkülözőhöz juttat el élelmiszeradományt. A műsor második felében arról is szó esik, hogy a hajléktalan embereket segítő dolgozók és szervezetek járvány alatt is mindent megtesznek, hogy a hajléktalan emberek körében ne következzen be tömeges egészségügyi katasztrófa a koronavírus-járvány miatt.

Otthonépítés jótékonysági árveréssel
Szerepvállalás

Otthonépítés jótékonysági árveréssel

2021. április 05. 12:44

Az Otthonmesék az Utcáról Lakásba! Egyesület, az Író Cimborák, az Illusztrátor Pajtások és a Hetirajz közös kiállítása. A művészek által az otthontalanság és otthon témakörben született alkotásokat nemcsak megnézbi lehet, de meg is vásárolhatók egy árverés keretében. A bevétel teljes egészében az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) otthonépítő munkáját segíti. Az aukció április 11-ig tart, online is lehet licitálni az Utcáról Lakásba Egyesület weboldalán.

Oktatás a rendszeren kívül
Szerepvállalás

Oktatás a rendszeren kívül

2021. március 21. 15:06

A Szerepvállalás vendége volt Solymosi Árpád, a Symphonia Alapítvány alapfokú művészeti iskolájának igazgató-helyettese, és Burka Erika pedagógus, a Közbigyó projekt csoportvezetője, akik a Richter Anna Díj pedagógus kategóriájának döntőjében izgatottan várják  a végeredményt.