„Vásároljon

Szerepvállalás

szombat 18:00; ism.: vasárnap 02:30; péntek 14:00

Műsorvezető:
Szerkesztő:

Főszerepben a társadalom. Bíró Bori műsora a társadalmi felelősségvállalásról. Az adás hétről-hétre példákat hoz arra, hogy egy-egy cég vagy intézmény, netán magánszemély, milyen formában, milyen eszközökkel járul hozzá anyagi gondok, társadalmi problémák orvoslásához, az életminőség javításához, a fenntartható fejlődéshez. Ily módon is kifejezve, hogy felelősséget érez azért a környezetért, amelyben él és dolgozik. A Klubrádió 'Média a társadalomért' különdíjjal kitüntetett műsora. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Tanítani járványhelyzet idején
Szerepvállalás

Tanítani járványhelyzet idején

2021. május 16. 10:34

A járványhelyzetben a távoktatás nagyobb feladatot és terhet rótt a tanárokra; a Szerepvállalásban dr. Kiss Géza Rátz Tanár Úr Életműdíjas matematikatanár beszélt tapasztalatairól. Vendégünk volt továbbá a környezetvédő Ökologistic Alapítvány vezetője, Vészity Kata. A civil szervezet nemrég 170 köbméter hulladéktól tisztított meg két települést.

Személyes jelenlét és felelősség
Szerepvállalás

Személyes jelenlét és felelősség

2021. május 09. 17:13

A Szerepvállalás ismét két fontos civil szervezetet/kezdeményezést mutatott be: Az Idősek Barátai Programjában önkéntesek magányosan élő idős emberekkel tartják a kapcsolatot. A KÖVET Egyesület és a Jane Goodall Intézet 'Passzold vissza, Tesó!' pedig a használt telefonokat gyűjtik be, hogy ne okozzanak kárt vele a természetnek.

Pazarlás és nélkülözés
Szerepvállalás

Pazarlás és nélkülözés

2021. április 18. 12:12

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a felesleges pazarlás mértékét csökkentsük? Az Élelmiszerbank évente több mint 250 ezer nélkülözőhöz juttat el élelmiszeradományt. A műsor második felében arról is szó esik, hogy a hajléktalan embereket segítő dolgozók és szervezetek járvány alatt is mindent megtesznek, hogy a hajléktalan emberek körében ne következzen be tömeges egészségügyi katasztrófa a koronavírus-járvány miatt.

Otthonépítés jótékonysági árveréssel
Szerepvállalás

Otthonépítés jótékonysági árveréssel

2021. április 05. 12:44

Az Otthonmesék az Utcáról Lakásba! Egyesület, az Író Cimborák, az Illusztrátor Pajtások és a Hetirajz közös kiállítása. A művészek által az otthontalanság és otthon témakörben született alkotásokat nemcsak megnézbi lehet, de meg is vásárolhatók egy árverés keretében. A bevétel teljes egészében az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) otthonépítő munkáját segíti. Az aukció április 11-ig tart, online is lehet licitálni az Utcáról Lakásba Egyesület weboldalán.

Oktatás a rendszeren kívül
Szerepvállalás

Oktatás a rendszeren kívül

2021. március 21. 15:06

A Szerepvállalás vendége volt Solymosi Árpád, a Symphonia Alapítvány alapfokú művészeti iskolájának igazgató-helyettese, és Burka Erika pedagógus, a Közbigyó projekt csoportvezetője, akik a Richter Anna Díj pedagógus kategóriájának döntőjében izgatottan várják  a végeredményt.

Varázskulcs és Anyahajó
Szerepvállalás

Varázskulcs és Anyahajó

2021. február 21. 14:04

A Varázskulcs Közösség hátránnyal induló gyerekeknek segít a tanulásban, beilleszkedésben. Az Anyahajó Anyaközpont önkéntesekből álló csapata pedig egymást segítő közösséggé szervezi a lakókörnyezetében élő családokat. Róluk volt szó a Szerepvállalásban.