„Klubrádió“

Szabadság elvtársak – Harmincéves a rendszerváltás. Arcok, történetek olyanoktól, akik átélték azt, amit a 90-es évek elején mi is átéltünk, de kicsit más szemszögből. 

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Az ember, aki beadta Csurka kizárásának indítványát
Szabadság, elvtársak!

Az ember, aki beadta Csurka kizárásának indítványát

2020. január 12. 08:08

A Szabadság, elvtársak! műsorában a rendszerváltás kezdeteiről és az azóta eltelt évtizedekről beszélgetünk egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével. Ezúttal Elek István újságíró, kritikus, közíró, politikus volt Szénási Sándor vendége. Elek az 1980-as években a József Attila Kör vezetőségi tagja és több vidéki lap szerkesztője volt, valamint a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja. 1990 és 1994 között előbb MDF-es, majd fideszes országgyűlési képviselő. 2002 és 2004 között a Heti Válasz főszerkesztője volt, 2009-ben a Lehet Más a Politika egyik alapítója.

Szabadság, elvtársak!

"Sosem volt semmilyen politikai érzékem"

2019. december 29. 14:05

A Szabadság, elvtársak! műsorában a rendszerváltás kezdeteiről és az azóta eltelt évtizedekről beszélgetünk egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével. Ezúttal Ferge Zsuzsa szociológus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, a hazai szegénységkutatások megkerülhetetlen alakja volt Szénási Sándor vendége - pontosabban mi voltunk Ferge zsuzsa vendégei.

Miért lett humorista Farkasházy?
Szabadság, elvtársak!

Miért lett humorista Farkasházy?

2019. december 22. 18:45

A Szabadság, elvtársak! műsorában a rendszerváltás kezdeteiről és az azóta eltelt évtizedekről beszélgetünk egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével. Ezúttal Farkasházy Tivadar kétszeres Pulitzer-díjas magyar humorista, közgazdász, újságíró, humorista, a Rádiókabaré egykori szerkesztője, a - már 30 éve megjelenő - Hócipó magazin alapítója volt Szénási Sándor vendége.